Ahoj lidi,narostly mě krásný tykve ale nemůžu najít nikde recept na
jejich úpravu.Dělala jsem polévku,nemá chybu ale co dál??????? Marie8
Tykev hokaido
Já jsem vložila několik receptů s dýní. Např. dýňové bochánky,
plněná pečená dýně, risotto, pomazánka, různé koláče. Taky se dá
uvařit dobrá marmeláda z dýně, právě z hokkaido dýně . Když budeš chtít, podívej se na mé
recepty. A nejenom na mé, na labužníkovi je spousta receptů s dýní. My
jíme dýni moc rádi, v posledních letech používám více hokkaido dýni,
je chutnější.
Zucchini Rice
Ingredients:
* 1 cup rice * 2 cups water * 1 cup shredded zucchini (with skin) *
1 tablespoon of oil * 1 teaspoon of butter * 1/2 teaspoon cumin seed (jeera) *
1/2 teaspoon black mustard seed (rai) * 4 red peppers whole * 2 Bay leaves
(tajpat) * 1/2 teaspoon of salt * Small piece of cinnamon stick about 1/2 inch
(dal chini) * 1 teaspoon of lemon juice
__________________________________________
1. Heat the oil and butter in a heavy saucepan over medium high heat. Test the
heat by adding one cumin seed to oil; if the cumin cracks right away oil is
ready.
2. Add cumin seeds and mustard seeds to the oil. After seeds crack add red
pepper and bay leaves. Add rice and stir-fry for about 2 minutes.
3. Add water, zucchini, salt and lemon juice. Stir and bring to boil.
4. After rice comes to a boil turn the heat down to low and cover the pan. Cook
rice for about fifteen minutes or until the rice is tender and the water has
evaporated.
5. Serve as is, with soup, yogurt, and pickle.
Dýně hokaido je tak úžasná, že je dobrá i sama o sobě - jen
posolit, pokapat olejem a dát péct do trouby.. chutná jako pečené brambory
Výborné jsou z ní i sladké krémy - jeden recept zde )
http://tankavari.blogerka.cz/…ynovy-pudink
promiň wydro,
* 1 šálek rýže
* 2 šálky vody
* 1 šálek drcené cukety (s kůží)
* 1 lžíce oleje
* 1 lžíce másla
* 1 / 2 lžičky kmínu (jeera)
* 1 / 2 lžičky černé hořčičné semeno (rai)
* 4 červené papriky celé
* 2 bobkové listy (tajpat)
* 1 / 2 lžičky soli
* Malý kousek skořice vcelku cca 1 cm(dal chini)
* 1 lžička citronové šťávy __________________________________________
1. Rozehřete olej a máslo v těžké pánvi na středně vysoké teplo.
Otestujte teplo přidáním jednoho kmínu pokud kmín ihned praskne, olej je
připraven.
2. Přidejte římský kmín a hořčičná semínka do oleje. Poté, co semena
popraskají přidete červenou papriku a bobkový list. Přidejte rýži a za
stálého míchání smažte asi 2 minuty.
3. Přidejte vodu, cuketu, sůl a citronovou šťávou. Zamíchejte a
přiveďte k varu.
4. Poté, co rýže přichází do varu zase teplo přikryjte pokličkou.
Vařte rýži asi patnáct minut, dokud rýže nezměkne a voda se odpaří.
5. Podávejte s polévkou, jogurtem, a naloženou okurkou.
Marie8: možná by se Vám nějaký recept lépe hledal pod správným názvem, tj. pod názvem dýně Hokkaido? Na netu jsou jich spousty, vloni a předloni Českou republikou proběhla mohutná dýňová vlna, všichni z dýně vařili navelko. Tady na Labužníkovi si zkuste najít třeba recepty od Lydie.
Všem velký dík jsem moc ráda že moje prosba o recept měla tak velký ohlas,určitě pomůže i ostatním a průběžně se ozvu jak válčím.Marie8
Dýně Hokkaido, vysoký obsah draslíku, nízký obsah vodíku, skvělým
lékem na srdeční choroby a poruchy ledvin, výborná pro diabetiky, dužina
má močopudné a žlučopudné účinky, pomáhá proti hlístům, roupům,
škrkavkám, něco pro pány-dýňová semínka také ovlivňují potíže
s prostatou, nemusí se loupat, může se jíst syrová, má příjemnou
máslovou chuť, dá se vařit, smažit, grilovat i zapékat na sladko,
labužníci z ní připravují i svíčkovou.Ještě jsem tu
objevila:onemocnění žaludku, sleziny, slinivky břišní.Je to prostě
vitamínová bomba!!!
…předně se snažím vyvarovat „laškování“ s nicky A že by se tady jeden vyřádil
Doufám, že mi rozumíte, Jarčo
A co se toho vodíku tejče, God Save The Queen a všechny Labužníky, dyby
taková pitomost měla být z Vaší hlavy
Casino, naříkej mě Jarčo, hlavně, že ty máš v hlavě, všechno OK!Ty
pitomosti jsem našla na Google
Nazdar!!!