Brambory s cibulkou jako příloha

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
gaburiatko
739 příspěvků 24.07.11 15:31
Zemiaky s cibulkou priloha

V jednej madarskej restauracii som jedla prilohu restovane zemiaky s cibulkou, uz fakt neviem presne nazov, ale ked mi to priniesli boli to dva kopceky akoby zemiakovej kase s niecim veeelmi drobulilinkym, co v nej bolo zamiesane. Podobnu prilohu som jedla teraz v Chorvatsku, bolo mozno aj to iste. Poznate niekto recept na tuto dobrotu ?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Alis
2617 příspěvků 24.07.11 16:08

Gaburiatko, napadají mě logicky: šťouchané brambory. Starodávná příloha našich babiček, dnes znovu velmi módní.
Uvařené brambory se rozšťouchají ne úplně do hladka jako na kaši (stejným nástrojem) a do nich se přidá na másle či sádle osmažená na drobno nakrájená cibulka.

Pravda, - o restované verzi brambor jsem zatím neslyšela, ale proč ne?

 
alena45
588 příspěvků 24.07.11 18:23

a nebolo to toto? : na masti opražíme do sklovita cibuľu, ja dávam na mesiačiky, niekto na kocočky, na to dáme na plátky nakrájané zemiaky,kľudne až po okraj panvice, osolíme, okoreníme, pokvapkáme pár kvapkami vody, zakryjeme a dusíme. Bude toho asi tretina zo surového množstva. Zo spodu má tendenciu pripekať, tak používam liatinovú panvicu. Po 20 minútach skontrolujeme, okoštujeme a máme čas ešte osoliť alebo inak dochutiť (mletá paprika, petržlenová vňať, tymián a iné). Ja nedochucujem. Je to veľmi staré jedlo a málokto to doma dnes robieva. Občas robím prieskum medzi koegyňami. Ja to robím len z nových zemiakov, ak máš staré, musíš pridať viac vody.

 
gaburiatko
739 příspěvků 24.07.11 20:48
priloha

Skor to asi bude verzia od Alis, ale ta cibulka by musela byt na extremne tenucko nakrajana. Alena45, ale to co si sem pridala vyzera uzasne :) Hmmm, urcite stoji za vyskusanie :)

 
alena45
588 příspěvků 24.07.11 21:18

tak ak to budeš robiť, je to väčšinou príloha k vyprážaným zeleninovým jedlá, ako je karfiol, cukina a pod., no tie zemiaky sú také dobré, že stačia aj s kyslou uhorkou, uhorkovým šalátom alebo kvašákom.

 
goralka
271 příspěvků 24.07.11 23:25

nielen nová cibuľka, aj trošku slaninky a k tomu sladké či kyslé mlieko, parádna večera

alebo postup tak ako od Alis a skúste do k tej cibuľke pridať trochu mletej sladkej papriky, tiež výborný variant

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.07.11 15:30
No a co třeba takhle?

Suroviny:
Přiměřeně brambor podle počtu strávníků
1 cibule, usekaná
něco slaniny, na kostičky nakrájené
1-20 stroužků česneku (podle chuti), nasekaných

Brambory pečlivě umyjeme a uvaříme ve slupce. Slaninu rozškvaříme, na ni zlehka osmahneme cibulku. Přidáme česnek a ještě chvilku osmahneme. Přidáme brambory rozšťouchané i se slupkou a opečeme to vše.

Je to odtud, a protože je to můj recept, kopíruju s vlastním souhlasem. Šťouchané brambory po Americku

 
dag
539 příspěvků 25.07.11 23:07

tato diskuse mně tak rozvibrovala chuťové buňky, že mně to vyhnalo k plotně. Osmažila jsem slaninku, zpejchla cibulku…jen brambory jsem před vařením oloupala.
Sešťuchala všechno dohromady a bylo to v dnešním chladném dni skvělé.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz