Bedla

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
noskovice
1323 příspěvků 08.10.09 08:55
Bedla

Az se vratim dnes vecer domu, budou na mne cekat bedly. Muzete mi poradit, jak je pripravit? Delam je porad na masle a kminu, ale chtela bych nejakou zmenu.
Dekuji, Sona.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
ji
98 příspěvků 08.10.09 10:42
Řízek!

V trojobalu, usmažit, s tatarkou a bramborama.
Také se dají zapékat plněné, podobně jako žampióny.

 
Bali
1254 příspěvků 08.10.09 11:32
...

My je položíme na plech, opepříme, osolíme. Navrch dáme kousek másla smíchaného s česnekem a petrželkou a v troubě zapečeme ;-)

 
Sylvie
2302 příspěvků 08.10.09 14:16
Soňo

Já mám nejraději obalené jako řízek. Chutnají mi víc než maso.

 
teddybear
89 příspěvků 09.10.09 15:24
Soničko,

zkuste místo másla sádlo, nejlépe husí, a pokrm nabude zcela jiných kvalit. A pokud ho upečete v troubě jako Bali, bude dokonce i stravitelný.

 
noskovice
1323 příspěvků 09.10.09 17:17
Méďo Béďo,

bohužel, jediné husí sádlo, jsou „špeky“ některých kolegyň z práce. Jinak zde o husu nezakopnu, ale i tak moc děkuji za nápad.
Ale teď vážně, jde to i s vepřovým sádlem? Čuníků je zde dost!
Než se setmí, docela určitě dostanu od někoho do nosu, jak si koleduji.
Mějte se všichni moc hezky a děkuji vám všem. Pa, Soňa

 
teddybear
89 příspěvků 09.10.09 18:19
Soničko,

klidně i s vepřovým sádlem. Je to dobré. Jenom z vola bych to nezkoušel

 
noskovice
1323 příspěvků 09.10.09 18:36
...
 
svato
1415 příspěvků 09.10.09 21:09
ahoj,

nevyskúšala som, ale počula som chváliť ako guláš (aj tak ste sa uliali, fuj, hanba)

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 11.10.09 09:42
Soni,

jeden rok jsem jich nanosila domů tolik, že můj partner je nemohl vidět syrové natož upravené k jídlu - a tak jsem je pokrájela na větší kousky, na sítu jednoduše usušila a pak je pomlela na masovém mlýnku - dala je do sklenice s dobrým víčkem a postupně je používala jako koření do jídel - dávají pokrmům krásnou lahodnou houbovou chuť i aroma.

 
evika219
20 příspěvků 12.10.09 14:04
...

Bedly vcelku namočit do mléka, vymačkat a každou naplnit koulí z mletého bůčku (kořenit majoránkou, česnekem, kmínem, solí). Vymazat pekáč a hezky napěchovat vedle sebe, péct v troubě. K tomu stačí chléb.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz