Labuznici, nemate nejaky overeny recept na musaku ? Mala som ju v madarsku
v jednej restauracii a bola uzasna. Ale urcite pouzivali nejake specificke
korenie, lebo to bolo fakt citit.
Dakujem.
Musaka
Oproti panu Cuketkovi bych to opravdu udělal ne z jehněčího, ale ze skopového, tak jak to má být. A volil bych ne řeckou, ale východnější variantu, bez skořice a muškátového ořechu, ale se saturejkou a čerstvou pálivou paprikou, místo protlaku rajčata a lilek navíc místo cuketky a bešamelové omáčky. A kdybych přidal modrou bazalku, tak by to muselo bejt k užrání.
Dobrou chuť!
Tak som teda netusila, ze tam ide aj skorica, ale je mozne, ze to bolo prave
ono, co mi tak chutilo. Mastne to teda bolo riadne, uz chapem preco Uricte ten recept od cuketky skusim, pripadne aj
s obmenou ako pisal mannana
, teda ked ma neodradi 3 hodinova priprava
Osobně bych doproučovala najít si nějaký originál řecký nebo aspoň řecko-český recept, přizpůsobený našim chutím, nejlíp od Marthy Elefteriadu, ve své kuchařce ho má.
- u Dadaly: http://dadala.hyperlinx.cz/…ler0099.html - měl by to být originál od paní Marthy.