Kvašené papriky s kysaným zelím za studena

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
fuko
4 příspěvky 07.10.09 07:48
Kvašené papriky s kysaným zelím za studena

Dobrý den labužníci. Hledám ověřený recept s postupem na toto jídlo. Před časem jsem byl na trhu v Bratislavě. Prodávaly tam papriky almy(kulaté rajčatové) plněné pikantním kvašeným zelím. Je to mimochodem velmi příjemná pochutina k jídlu.Když jsem se ptal na postup jak se to dělá nikdo mi nechtěl říct postup a když jsem se to dověděl oklikou stejně se mi nepovedly. Byly shnilé a nestály za nic. Bylo mi doporučeno zelí vykvasit zvlášť, papriky zvlášť(jenom v slaném nálevu) a pak po vykvašení papriky naplnit vykvašeným zelím a zalít lákem na okurky. Výsledek: papriky měkké a nic moc.Chtěl bych poprosit někoho kdo má s tím zkušenosti ať se podělí o rady. S pozdravem fuko@post.cz


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník Jiti02
170 příspěvků 07.10.09 07:55
Bohužel to nemám vyzkoušeno,

pouze to konzumuji, ale kamarádka to dělá tak, že nakrouhané zelí nacpe do paprik a zalije lákem připraveným z Deka. Již nesterilizuje.
 J.

 
jolana
5064 příspěvků 07.10.09 08:25
Jednoducho...

Pariky vycistis od jadierok, vezmes stipku soli a kazdu zvnutra osolis , otocis, das do sitka a nechas odtiest (asi pol hodinku). Kapustu nastruhas (pridas ku nej co chces-tvoja vec a chut) , osolis (ako kapustu na kvasenie, myslim ze 20 gr soli na kilo kapusty ale radsej sa uisti) a nechas vypotit. Potom papriky naplnis, ukladas do primeranej sklenenej flase vedla seba a nad seba, zalejes bud slanym nalevom alebo este lepsie olejom, vrch zatazis aby ti nevypavali hore a nechas vykysnut.
Dobru chut!
Dobre su plnene aj paradajkami (bez duziny) +feferony+petrzlen+ces­nak = to vsetko narezat na malinke kocky . A kludne aj zelene papriky, nemusia byt len cervene. ;))

 
fuko
4 příspěvky 07.10.09 09:33
Jolano

Máš to vyzkoušené? Nic ve zlým. Trošku jsem se ztratil v tom oleji. To předce nemůže vykvasit když to zaleju olejem. Trošku bych to potřeboval objasnit.

 
jolana
5064 příspěvků 07.10.09 09:48
Jasne, ze ano..

tie papriky kazda sama v oleji pekne prekvasia, presne tak ako v naleve a este aj lepsie a chutnejsie. Papriky sa osolia aby sa vypotili a zmakli, nepraskali a dobre sa ukladali-to je vsetko. Ziadna veda. Len si urob a nech sa dari a chuti. ;-))

 
jolana
5064 příspěvků 07.10.09 09:56
tu mas podobne recepty,

tak si vyberaj
Červené zelí v paprikách, výborné v zimě
Papriky plněné zelím a cibulí
Sterilované papriky plněné červeným zelím (pro jantara)
Nakládané plněné papriky po ázerbájdžánsku

..som si ista, ze tu je toho viac, tak skus este hladat..

 
fuko
4 příspěvky 08.10.09 06:02
Jolano

Zatím děkuji a ozvu se asi za měsíc jak to dopadlo s pozdravem fuko


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz