Recept Zvěřinový vývar s vaječnou sedlinou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zvěřinový vývar s vaječnou sedlinou

Postup

1. Zvěřinu umeleme a spolu s kostmi opečeme na másle. Přidáme očištěnou, nahrubo nakrájenou mrkev a cibuli a osmahneme. 2. Zalijeme 2 litry vody, přidáme celý pepř, olou­paný česnek, jalovčinky a zelené bylinky a vaříme 1 a 1/2 hodiny na mírném ohni. Z povrchu sbíráme a odstraňujeme pěnu. 3. Polévku přecedíme, vývar znovu dáme na oheň a 1/4 tekutiny vyvaříme. Osolíme a opepříme. 4. Vejce rozšleháme v mléce a osolíme. Naplníme do mrazícího sáčku a ve vroucí vodě vaříme zhru­ba 25 min. Sedlinu vyjmeme, nakrájíme na plátky a vypícháme různé tvary. Salát nakrájíme na jem­né nudličky a s vaječnou vložkou rozložíme na hluboké talíře a zalijeme zvěřinovým vývarem.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 07.11.01 vloženo
  • 5894x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g odřezků zvěřiny
  • 750 g zvěřinových kostí
  • 2 lžíce másla
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 3 zrnka pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 2 jalovčinky
  • několik snítek tymiánu a rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • 250 ml mléka
  • 4 vejce
  • 4 listy salátu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zvěřinový vývar s vaječnou sedlinou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz