Recept Žitný chléb s vlašskými ořechy po francouzsku Dia Pro Děti Veg

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žitný chléb s vlašskými ořechy po francouzsku

Úvod

Velice snadny recept na francouzsky chleb, ktery je vyborny k ruznym syrum, ale take jenom potreny maslem nebo medem (nebo obojim).

Postup

V mise dohromady naslehat vsechny suche prisady a prilit postupne vodu, az vznikne mekka koule testa. Pokracovat v hneteni do te doby, nez se mouka dobre vpracuje a testo je lepive (asi 2-3 minuty). Misu prikryt plastickym filmem nebo navlhcenou uterkou a nechat testo vzejit pri pokojove teplote po 30-40 minut.

Testo opet prohnist asi po 8-10 minut, az vznikne mirne lepiva hladka koule. Ke konci hneteni jemne dovnitr vpracovat orechy tak, aby byly rovnomerne rozdelene testem. Prikryt testo a nechat jej vzejit do dvojiteho objemu.

Na lehce pomouceny val vyklopit testo a vytvarovat z nej podlouhly bochnik chleba. Ten nahore nekolikrat ostrym nozikem nariznout tak, aby behem peceni mohl unikat vzduch. Polozit bochnik na pecicim papirem vylozeny plech, ktery muze byt posypany chlebovou moukou.

Plech s chlebem vlozit do predem predehrate trouby na 220°C a pect jej asi po 25-30 minut do krupava a zlatava. Po upeceni stahnout chleb i s pecicim papirem na mrizku a nechat ho pred krajenim uplne vychladnout. Upeceny chleb po zatukani na jeho spodek musi znit dute.

Pochutnejte si…

Recept je z kategorií: Chléb


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.09.11 vloženo
  • 8482x zobrazeno

Ingredience

  • 3 lzice rozpusteneho masla
  • 1 lzicka hnedeho cukru
  • 1 lzicka cardamomu
  • 1 lzicka soli
  • 350 g chlebove mouky z psenice
  • 150 g zitne mouky
  • 1 sacek (7 g) instantnich suchych kvasnic
  • 300 ml vlazne vody
  • 90 g posekanych, lehce oprazenych vlasskych orechu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žitný chléb s vlašskými ořechy po francouzsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 16.04.12 19:31

rendaska, dik za nahlednuti. No…fotka mohla byt pochopitelne lepsi, ale nekdy neni dobre svetlo atd. Budu se trochu vic snazit :) Chleb je hutny, cerny a tezky s orechy, prave tak jak jej mam rada na tenko nakrajeny k syrum. Doufam, ze se povede 8)

 
rendaska
2 příspěvky 15.04.12 13:34

mně ta fotka připadá v pohodě… už se na něj těším :potlesk:

 
babi
6360 příspěvků 06.11.11 19:58

parles, podle meho nazoru, najdou se zde horsi fotografie… Souhlasim vsak, ze fotografie mohly byt lepsi, kdybych je nefotila proti prosklene stene, anebo pouzila Nikon kameru. Upekla jsem znovu, nafotila a umyslne nasypala na lopatu tmavou zitnou mouku, ktera se pouziva pro upeceni tohoto chleba (diky ktere neni bily!)…

 
parles
302 příspěvků 27.09.11 23:54

Babi, nezlob se, ten chlebík asi musí být dobrý, ale ty fotky jsou přímo odstrašující! To vypadá, že už chléb nejméně měsíc plesniví ve vlhké komoře, lepší by bylo obrázky odstranit!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz