Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Velice snadny recept na francouzsky chleb, ktery je vyborny k ruznym syrum, ale take jenom potreny maslem nebo medem (nebo obojim).
V mise dohromady naslehat vsechny suche prisady a prilit postupne vodu, az vznikne mekka koule testa. Pokracovat v hneteni do te doby, nez se mouka dobre vpracuje a testo je lepive (asi 2-3 minuty). Misu prikryt plastickym filmem nebo navlhcenou uterkou a nechat testo vzejit pri pokojove teplote po 30-40 minut. Testo opet prohnist asi po 8-10 minut, az vznikne mirne lepiva hladka koule. Ke konci hneteni jemne dovnitr vpracovat orechy tak, aby byly rovnomerne rozdelene testem. Prikryt testo a nechat jej vzejit do dvojiteho objemu. Na lehce pomouceny val vyklopit testo a vytvarovat z nej podlouhly bochnik chleba. Ten nahore nekolikrat ostrym nozikem nariznout tak, aby behem peceni mohl unikat vzduch. Polozit bochnik na pecicim papirem vylozeny plech, ktery muze byt posypany chlebovou moukou. Plech s chlebem vlozit do predem predehrate trouby na 220°C a pect jej asi po 25-30 minut do krupava a zlatava. Po upeceni stahnout chleb i s pecicim papirem na mrizku a nechat ho pred krajenim uplne vychladnout. Upeceny chleb po zatukani na jeho spodek musi znit dute. Pochutnejte si...
Recept je z kategorií: Chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Žitný chléb s vlašskými ořechy po francouzsku
rendaska, dik za nahlednuti. No…fotka mohla byt pochopitelne lepsi, ale nekdy neni dobre svetlo atd. Budu se trochu vic snazit
Chleb je hutny, cerny a tezky s orechy, prave
tak jak jej mam rada na tenko nakrajeny k syrum. Doufam, ze se povede 
2 příspěvky 15.4.12 13:34
mně ta fotka připadá v pohodě… už se na něj těším
parles, podle meho nazoru, najdou se zde horsi fotografie… Souhlasim vsak, ze fotografie mohly byt lepsi, kdybych je nefotila proti prosklene stene, anebo pouzila Nikon kameru. Upekla jsem znovu, nafotila a umyslne nasypala na lopatu tmavou zitnou mouku, ktera se pouziva pro upeceni tohoto chleba (diky ktere neni bily!)…
Babi, nezlob se, ten chlebík asi musí být dobrý, ale ty fotky jsou přímo odstrašující! To vypadá, že už chléb nejméně měsíc plesniví ve vlhké komoře, lepší by bylo obrázky odstranit!