Recept Zelený štrůdl

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory oloupeme a uvaříme. Slijeme a ještě teplé rozšťucháme. Cibuli se slaninou orestujeme na pánvi a vmícháme do brambor. Špenát spaříme, přelijeme studenou vodou a nakrájíme na kousky, nebo rozmixujeme. Vmícháme do brambor. Je-li zapotřebí, přilijeme trochu šlehačky nebo mléka. Osolíme, opepříme. Tuto směs namažeme na těsto, stočíme, potřeme žloutkem a pečeme na pečícím papírem vyloženém plechu asi 30 minut při 180°C. Podáváme s jogurtovou omáčkou, ochucenou pažitkou nebo jinými bylinkami. Místo špenátu můžeme použít mangold, nebo mix špenátu, mangoldu, zeleného salátu a medvědího česneku. Můžete přidat i čerstvé bylinky. Těsto můžete použít také jiné, např. jogurtové, nebo své oblíbené. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 24.07.07 vloženo
  • 4863x zobrazeno

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • Náplň
  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 100 g slaniny (nemusí být)
  • 3 - 4 hrsti špenátu
  • trochu šlehačky nebo mléka
  • olej na pánev
  • sůl, pepř
  • 1 žloutek na potření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelený štrůdl

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
mrtvola
1394 příspěvků 27.03.09 03:58
Re: Zelený štrůdl

A další z oblíbených slaných štrůdlů, na nějž se dá taky použít medvědí česnek.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz