Recept Zelený štrůdl

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory oloupeme a uvaříme. Slijeme a ještě teplé rozšťucháme. Cibuli se slaninou orestujeme na pánvi a vmícháme do brambor. Špenát spaříme, přelijeme studenou vodou a nakrájíme na kousky, nebo rozmixujeme. Vmícháme do brambor. Je-li zapotřebí, přilijeme trochu šlehačky nebo mléka. Osolíme, opepříme. Tuto směs namažeme na těsto, stočíme, potřeme žloutkem a pečeme na pečícím papírem vyloženém plechu asi 30 minut při 180°C. Podáváme s jogurtovou omáčkou, ochucenou pažitkou nebo jinými bylinkami. Místo špenátu můžeme použít mangold, nebo mix špenátu, mangoldu, zeleného salátu a medvědího česneku. Můžete přidat i čerstvé bylinky. Těsto můžete použít také jiné, např. jogurtové, nebo své oblíbené. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 24.07.07 vloženo
  • 4961x zobrazeno

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • Náplň
  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 100 g slaniny (nemusí být)
  • 3 - 4 hrsti špenátu
  • trochu šlehačky nebo mléka
  • olej na pánev
  • sůl, pepř
  • 1 žloutek na potření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelený štrůdl

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zelený štrůdl

mrtvola
1394 příspěvků 27.3.09 03:58
Re: Zelený štrůdl

A další z oblíbených slaných štrůdlů, na nějž se dá taky použít medvědí česnek.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Karbanátky Karbanátky
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz