Recept Zeleninové kari japonského stylu - Karé Raisu Veg
JustSpectre Japonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Syté a chutné a pikantní kari, které často vidíte v anime ^_^ Tentokrát určené pro vegetariány a lidi, co nemusí mít maso každý den.
Postup
Napřed si připravíme základ. V kastrólku rozehřejte olej a a osmahněte v něm nastrouhaný česnek a zázvor dokud nepustí aroma. Přisypejte lžičku kari, promíchejte a zaprašte moukou. stále míchejte a po minutě až dvou odstavte z ohně. Hlavní část našeho kari připravíme tak, že v hrnci s vodou rozpustíme lžičku cukru, sójovou omáčku a saké. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, mrkev na klínky nebo kostky a brambory na menší kostičky. Až voda začne vařit, dejte do ní postupně cibuli, mrkev a nakonec brambory a 3 - 5 minut pomalu vařte. Naběračkou naberte vývar a přelijte jím předem připravený základ. Důkladně promíchejte, aby nezůstaly hrudky a směs přelijte zpátky do hrnce. Pokud se Vám bude zdát omáčka příliš hustá, zřeďte ji trochu vodou. Vařte dalších asi 10 minut a na závěr přidejte mražený hrášek a dokořeňte garam masalou. Pokud nejste zrovna milovníci extra pikantních jídel, můžete masalu vynechat, nebo směs zjemnit lžičkou jogurtu nebo smetany. Podávejte přelité přes kopec kulatozrnné rýže nebo s nudlemi udon.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
- 06.07.16 vloženo
- 6112x zobrazeno
Čas přípravy
- Přibližně hodina
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- Základ:
- Olej
- Zázvor strouhaný
- Stroužek česneku strouhaný
- Pol. lžíce hladké mouky
- Čaj. lžička kari
- Hlavní část:
- 300 - 350 ml vody
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 menší brambory
- Hrst mraženého hrášku
- Pol. lžíce sojové omáčky
- Čaj. lžička cukru
- Čaj. lžička saké (nemusí být)
- Garam masala dle chuti
Doporučená příloha
Kulatozrnná rýže nebo nudle udon
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zeleninové kari japonského stylu - Karé Raisu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zeleninové kari japonského stylu - Karé Raisu
1151 příspěvků 6.7.16 21:05
@Eja na bohatší chuť se používá Golden curry, které je přímo určeno na tento pokrm, ale i bez to bude výborné, chutná mi to už teď

S kořením do horkého oleje bych se bála, je to jako s paprikou, když přeženeš, zhořkne.
Když se osmaží řízek, obalený v Panko strouhance, nakrájí a rozloží okolo misky bude výborné Katsu curry
Edit admin - odkaz
Moc se mi to líbí

Ale dotaz - já mám vždycky pocit, že koření - včetně garam masala - dát do horkého oleje/ghí, aby se chuť rozvinula. Tady to asi nemá být dominantní chuť, ale špetka rovnou s kari
Ale určitě přidávej další recepty