Recept Zeleninové kari japonského stylu - Karé Raisu Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zeleninové kari japonského stylu - Karé Raisu

Úvod

Syté a chutné a pikantní kari, které často vidíte v anime ^_^ Tentokrát určené pro vegetariány a lidi, co nemusí mít maso každý den.

Postup

Napřed si připravíme základ. V kastrólku rozehřejte olej a a osmahněte v něm nastrouhaný česnek a zázvor dokud nepustí aroma. Přisypejte lžičku kari, promíchejte a zaprašte moukou. stále míchejte a po minutě až dvou odstavte z ohně.

Hlavní část našeho kari připravíme tak, že v hrnci s vodou rozpustíme lžičku cukru, sójovou omáčku a saké.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka, mrkev na klínky nebo kostky a brambory na menší kostičky. Až voda začne vařit, dejte do ní postupně cibuli, mrkev a nakonec brambory a 3 - 5 minut pomalu vařte.

Naběračkou naberte vývar a přelijte jím předem připravený základ. Důkladně promíchejte, aby nezůstaly hrudky a směs přelijte zpátky do hrnce. Pokud se Vám bude zdát omáčka příliš hustá, zřeďte ji trochu vodou. Vařte dalších asi 10 minut a na závěr přidejte mražený hrášek a dokořeňte garam masalou. Pokud nejste zrovna milovníci extra pikantních jídel, můžete masalu vynechat, nebo směs zjemnit lžičkou jogurtu nebo smetany.

Podávejte přelité přes kopec kulatozrnné rýže nebo s nudlemi udon.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.07.16 vloženo
  • 2602x zobrazeno

Čas přípravy

  • Přibližně hodina

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Základ:
  • Olej
  • Zázvor strouhaný
  • Stroužek česneku strouhaný
  • Pol. lžíce hladké mouky
  • Čaj. lžička kari
  • Hlavní část:
  • 300 - 350 ml vody
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 menší brambory
  • Hrst mraženého hrášku
  • Pol. lžíce sojové omáčky
  • Čaj. lžička cukru
  • Čaj. lžička saké (nemusí být)
  • Garam masala dle chuti

Doporučená příloha

  • Kulatozrnná rýže nebo nudle udon

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

JustSpectre 06.07.16 15:57

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Zeleninové kari japonského stylu - Karé Raisu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1139 příspěvků 06.07.16 21:05

@Eja na bohatší chuť se používá Golden curry, které je přímo určeno na tento pokrm, ale i bez to bude výborné, chutná mi to už teď :-)
S kořením do horkého oleje bych se bála, je to jako s paprikou, když přeženeš, zhořkne.
Když se osmaží řízek, obalený v Panko strouhance, nakrájí a rozloží okolo misky bude výborné Katsu curry :-)

Edit admin - odkaz

 
Eja
3811 příspěvků 06.07.16 18:31
Dotaz

Moc se mi to líbí :potlesk:
Ale dotaz - já mám vždycky pocit, že koření - včetně garam masala - dát do horkého oleje/ghí, aby se chuť rozvinula. Tady to asi nemá být dominantní chuť, ale špetka rovnou s kari :think:

Ale určitě přidávej další recepty :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz