Recept Zeleninové kari japonského stylu - Karé Raisu Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zeleninové kari japonského stylu - Karé Raisu

Úvod

Syté a chutné a pikantní kari, které často vidíte v anime ^_^ Tentokrát určené pro vegetariány a lidi, co nemusí mít maso každý den.

Postup

Napřed si připravíme základ. V kastrólku rozehřejte olej a a osmahněte v něm nastrouhaný česnek a zázvor dokud nepustí aroma. Přisypejte lžičku kari, promíchejte a zaprašte moukou. stále míchejte a po minutě až dvou odstavte z ohně.

Hlavní část našeho kari připravíme tak, že v hrnci s vodou rozpustíme lžičku cukru, sójovou omáčku a saké.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka, mrkev na klínky nebo kostky a brambory na menší kostičky. Až voda začne vařit, dejte do ní postupně cibuli, mrkev a nakonec brambory a 3 - 5 minut pomalu vařte.

Naběračkou naberte vývar a přelijte jím předem připravený základ. Důkladně promíchejte, aby nezůstaly hrudky a směs přelijte zpátky do hrnce. Pokud se Vám bude zdát omáčka příliš hustá, zřeďte ji trochu vodou. Vařte dalších asi 10 minut a na závěr přidejte mražený hrášek a dokořeňte garam masalou. Pokud nejste zrovna milovníci extra pikantních jídel, můžete masalu vynechat, nebo směs zjemnit lžičkou jogurtu nebo smetany.

Podávejte přelité přes kopec kulatozrnné rýže nebo s nudlemi udon.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.07.16 vloženo
  • 2503x zobrazeno

Čas přípravy

  • Přibližně hodina

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Základ:
  • Olej
  • Zázvor strouhaný
  • Stroužek česneku strouhaný
  • Pol. lžíce hladké mouky
  • Čaj. lžička kari
  • Hlavní část:
  • 300 - 350 ml vody
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 menší brambory
  • Hrst mraženého hrášku
  • Pol. lžíce sojové omáčky
  • Čaj. lžička cukru
  • Čaj. lžička saké (nemusí být)
  • Garam masala dle chuti

Doporučená příloha

  • Kulatozrnná rýže nebo nudle udon

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

JustSpectre 06.07.16 15:57

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Zeleninové kari japonského stylu - Karé Raisu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1133 příspěvků 06.07.16 21:05

@Eja na bohatší chuť se používá Golden curry, které je přímo určeno na tento pokrm, ale i bez to bude výborné, chutná mi to už teď :-)
S kořením do horkého oleje bych se bála, je to jako s paprikou, když přeženeš, zhořkne.
Když se osmaží řízek, obalený v Panko strouhance, nakrájí a rozloží okolo misky bude výborné Katsu curry :-)

Edit admin - odkaz

 
Uživatel je onlineEja
3798 příspěvků 06.07.16 18:31
Dotaz

Moc se mi to líbí :potlesk:
Ale dotaz - já mám vždycky pocit, že koření - včetně garam masala - dát do horkého oleje/ghí, aby se chuť rozvinula. Tady to asi nemá být dominantní chuť, ale špetka rovnou s kari :think:

Ale určitě přidávej další recepty :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Houbová smaženice Houbová smaženice
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz