Recept Zapečené takzvané francouzské brambory jak je dělám já
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Brambory nakrájíme na kostičky a přiměřěně osolíme, uzené na malé kousky, cibuli nadrobno. Vše zlehka promícháme. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou. Dáme polovinu směsi, rukou vyrovnáme a trochu stlačíme, posypeme strouhaným sýrem, feferonkami nakrájenými nadrobno. Dále druhou polovinu směsi, posypeme zbytkem sýra. Zalejeme smetanou rozšlehanou s vejci, kterou přiměřeně osolíme a opepříme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
- 16.07.04 vloženo
- 26004x zobrazeno
Čas přípravy
- 90 minut
Ingredience
- uvařené oloupané brambory
- vařené uzené maso ( nejlepší je koleno bez kůže)
- cibule
- sýr - stačí obyčejný eidam
- sterilované feferonky ( raději podlouhlé, jsou jemnější než kulaté, nejlepší jsou podle mne značka Rolnik)
- sůl, pepř
- smetana
- vejce
- máslo na vymazání a strouhanka na vysypání pekáčku
Doporučená příloha
zeleninový salát, kyselé okurky, kysané zelí.......
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zapečené takzvané francouzské brambory jak je dělám já
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zapečené takzvané francouzské brambory jak je dělám já
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
to by mi taky chutnalo!!
Neni pravda, ze frantici neznaji Francouzske brambory. Znaji, ale jmenuje se to Tartiflette. My jsme toto jidlo prevzali pravdepodobne od nich a pojmenovali Francouzske brambory.
99 příspěvků 25.1.09 03:43
Pro takové recepty a pro takové příspěvky stojí za to na Labužníka chodit. Děkuji oběma za obojí
hezký večer
…tak jsem se ne se svým receptem, ale se svými zážitky a s Tvým laskavým (asi dodatečným) dovolením schoulil k Tobě. Jsem majitelem receptu na Francouzské brambory, který mi pošeptala kamarádka Martinka a který se nebezpečně blíží i k tomu Tvému (a přijde mi už zbytečné zde další psát), tak také proto jsem zde
Já to v podstatě vyráběl stejně jako Ty, jen brambory byly na plátky, vrstev bylo více (kolik vyšlo), nepoužíval jsem feferonky, ale mletou papriku různé „forsáže“ a navíc mletý kmín a jinak je náš rytmus i tempo shodné
Jestli nebudeš proti, tak zde podstrčím dva obrázky:
01
Převážná část surovin02
A rychle s tím na talíře
25 příspěvků 25.1.09 03:43
Zapečené brambory na všechny způsoby jsou bezva rychlá jídla. Zkuste dát místo vařených brambor syrové /je to rychlejší a šťavnatější/ a zelí ne jako přílohu, ale jako jednu vrstvu přímo zapéci. S tou smetanou je to super. Dobré je taky přidat bylinky/bazalka,petrželka…podle chuti.
S feferonkou to vypadá zajímavě, jinak je dělám obdobně. Výborné je místo sýra dát bryndzu. Určitě zkusím trochu okořenit tou feferonkou.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejo, už je to mezi mými recepty. Co nejdříve vyzkouším. Těmi feferonkami si určitě u nás šplhnu.
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj, eja.
Za toto jedlo by ťa môj drahý veľmi chválil, má rád jedlá, že až plameň šľahá z úst, len deti by nechápali, prečo ich páli dvakrát, hihihi. Tak nejak podobne to robím aj ja, len dávam hocijaké mäsko, alebo klobásu namiesto údeného. Ale dala si mi dobrú inšpiráciu na sobotňajšie papaniel. Želám ti pekný víkend.