Recept Vločkovo-brokolicové karbanátky s dressingem z bílého jogurtu Pro Děti Veg

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vločkovo-brokolicové karbanátky s dressingem z bílého jogurtu

Úvod

Tenhle recept vzniknul z nedostatku surovin v lednici, díkybohu za něj, protože jsem objevila neskutečně výborný jídlo, pro které je potřeba minimum ingrediencí a výsledek je skvělej!

Postup

Brokolici uvaříme v osolené vodě tak, aby byla měkká. Mezitím dáme do misky ovesné vločky, zalijeme horkou vodou a necháme asi 15 minut nasáknout. Nakrájíme cibuli nadrobno.

Uvařenou brokolici nakrájíme na kousky, z vloček slijeme přebytečnou vodu. Ve velké míse smícháme brokolici, vločky, cibuli, přidáme jedno vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř a nakonec přidáváme strouhanku tak, aby vzniklo jednotné těsto, které drží tvar. Vždycky se budou trochu rozpadat, důležité je, aby se hotové karbanátky nedrobily a aby na pánvi šly otočit.

Z těsta uděláme menší karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance.

Smažíme dozlatova na slunečnicovém oleji.

Dressing:

Jen smícháme všechny ingredence, lžička hořčice stačí malá, dijonská je docela ostrá.

Jako přílohu doporučuji bramborové chipsy dělané v troubě, pokapané olivovým olejem a posypané mořskou solí.


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.02.14 vloženo
  • 7460x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Na karbanátky:
  • Brokolice (ze čtvrtky brokolice vyšlo 5 karbanátků)
  • Ovesné vločky - dvě hrsti
  • vejce
  • čtvrtka cibule
  • dva stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • na dressing:
  • Dvě velké lžíce bílého jogurtu
  • lžička dijonské hořčice
  • pár kapek olivového oleje
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • brambory na různé způsoby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 01.05.15 20:25

Výborné, jemné karbonátky. 400 g brokolice (jedna brokolica to bola), 100 g ovsených vločiek.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

tibby 01.02.14 16:08

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Vločkovo-brokolicové karbanátky s dressingem z bílého jogurtu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4474 příspěvků 03.02.14 19:21

@tibby
Prozradím vám tajemství: Autoru lze jím vloženou fotografii (nejen) u vlastního rcp vymazati… :)

 
tibby
15 příspěvků 03.02.14 18:13

Já vim že ta fotka neni nic moc, ale mám radši u receptů fotky a tohle jsem ani nechtěla nikam dávat, to bylo tak pro mě, vždycky si k tomu dávám zeleninu..:) ale pak mě překvapilo, jak je to dobrý, tak jsem se chtěla podělit ale už jsem to měla takhle :D

 
alenushka45
5 příspěvků 03.02.14 09:40

Tak to jo ;-)…o chuti žádná…je tam vše, co má být

 
tibby
15 příspěvků 02.02.14 21:53

Neni to na uhel, jen blbá fotka noo :)

 
Eja
3825 příspěvků 02.02.14 13:53

Jo, fotka nic moc, hromádka plátků okurky k tomu taky podle mne nejde, ale recept je :potlesk: dnes vyzkoušeno, moc dobré, s brkaší.

 
alenushka45
5 příspěvků 02.02.14 13:01

Dyt je to uplně na uhel :D :D …facepalm

 
jolana
5065 příspěvků 01.02.14 18:32

Mam rada jogurt ku vselicomu..bud s matou, stipka soli+citronova stava alebo jogurt+pretlaceny cesnak+citr. stava a velmi dobra je jogurt+ 1-2 PL tahini rozmiesat s vodou do hladka(vodu pridavat po troske a miesat spolu s tahini do pozadovanej hustoty) vsetko zamiesat spolu a pridat citrononovu stavu..tato omacka je chutna ako dip ale aj ako zalievka na trebars krouhane cerstve zeli/salat s mrkev+cibula…u­horkovy trebars..cisto cibulovy je fajn..aj na cervene zeli je top..
Tahini obohati, ochuti..skuste…ta­hini v chladnicke vydrzi predlho (aj viac ako rok).. nezabudnite ze to je ochucovadlo cize pridavat/ochutit nou nieco znamena po troske a ochutnat, jazyk sam povie kedy dost.. a je super dokonca na vymazanie pekacikov pri peceni masa, buchiet.. :mavam:

 
Eja
3825 příspěvků 01.02.14 18:25

To jasně, žádnou kaši, kousky brokolice, nemyslela jsem to prohnat úplně na šrot. S těmi vločkami se mi to moc líbí. Ráno klušu pro brokolici. :mavam:

 
tibby
15 příspěvků 01.02.14 18:08

No mě to drželo celkem pěkně, je to takový křehký než se to spojí tim usmaženim.. A já mám právě ráda, když tam jsou ty kusy tý brokolice a toho košťáálu, já to třeba nevařim do úplně rozblemcla ale tak, aby to ještě trochu křupalo.. :)

 
Eja
3825 příspěvků 01.02.14 17:16
Dala bych si hned

Možná košťály prohnat lehce tyčákem, aby to lépe drželo pohromadě. Vyzkouším, s brkaší. Asi hned zítra.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Houbová smaženice Houbová smaženice
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz