Recept Vločkovo-brokolicové karbanátky s dressingem z bílého jogurtu Pro Děti Veg

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vločkovo-brokolicové karbanátky s dressingem z bílého jogurtu

Úvod

Tenhle recept vzniknul z nedostatku surovin v lednici, díkybohu za něj, protože jsem objevila neskutečně výborný jídlo, pro které je potřeba minimum ingrediencí a výsledek je skvělej!

Postup

Brokolici uvaříme v osolené vodě tak, aby byla měkká. Mezitím dáme do misky ovesné vločky, zalijeme horkou vodou a necháme asi 15 minut nasáknout. Nakrájíme cibuli nadrobno.

Uvařenou brokolici nakrájíme na kousky, z vloček slijeme přebytečnou vodu. Ve velké míse smícháme brokolici, vločky, cibuli, přidáme jedno vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř a nakonec přidáváme strouhanku tak, aby vzniklo jednotné těsto, které drží tvar. Vždycky se budou trochu rozpadat, důležité je, aby se hotové karbanátky nedrobily a aby na pánvi šly otočit.

Z těsta uděláme menší karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance.

Smažíme dozlatova na slunečnicovém oleji.

Dressing:

Jen smícháme všechny ingredence, lžička hořčice stačí malá, dijonská je docela ostrá.

Jako přílohu doporučuji bramborové chipsy dělané v troubě, pokapané olivovým olejem a posypané mořskou solí.


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.02.14 vloženo
  • 7039x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Na karbanátky:
  • Brokolice (ze čtvrtky brokolice vyšlo 5 karbanátků)
  • Ovesné vločky - dvě hrsti
  • vejce
  • čtvrtka cibule
  • dva stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • na dressing:
  • Dvě velké lžíce bílého jogurtu
  • lžička dijonské hořčice
  • pár kapek olivového oleje
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • brambory na různé způsoby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 01.05.15 20:25

Výborné, jemné karbonátky. 400 g brokolice (jedna brokolica to bola), 100 g ovsených vločiek.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

tibby 01.02.14 16:08

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Vločkovo-brokolicové karbanátky s dressingem z bílého jogurtu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4463 příspěvků 03.02.14 19:21

@tibby
Prozradím vám tajemství: Autoru lze jím vloženou fotografii (nejen) u vlastního rcp vymazati… :)

 
tibby
15 příspěvků 03.02.14 18:13

Já vim že ta fotka neni nic moc, ale mám radši u receptů fotky a tohle jsem ani nechtěla nikam dávat, to bylo tak pro mě, vždycky si k tomu dávám zeleninu..:) ale pak mě překvapilo, jak je to dobrý, tak jsem se chtěla podělit ale už jsem to měla takhle :D

 
alenushka45
5 příspěvků 03.02.14 09:40

Tak to jo ;-)…o chuti žádná…je tam vše, co má být

 
tibby
15 příspěvků 02.02.14 21:53

Neni to na uhel, jen blbá fotka noo :)

 
Eja
3806 příspěvků 02.02.14 13:53

Jo, fotka nic moc, hromádka plátků okurky k tomu taky podle mne nejde, ale recept je :potlesk: dnes vyzkoušeno, moc dobré, s brkaší.

 
alenushka45
5 příspěvků 02.02.14 13:01

Dyt je to uplně na uhel :D :D …facepalm

 
jolana
5064 příspěvků 01.02.14 18:32

Mam rada jogurt ku vselicomu..bud s matou, stipka soli+citronova stava alebo jogurt+pretlaceny cesnak+citr. stava a velmi dobra je jogurt+ 1-2 PL tahini rozmiesat s vodou do hladka(vodu pridavat po troske a miesat spolu s tahini do pozadovanej hustoty) vsetko zamiesat spolu a pridat citrononovu stavu..tato omacka je chutna ako dip ale aj ako zalievka na trebars krouhane cerstve zeli/salat s mrkev+cibula…u­horkovy trebars..cisto cibulovy je fajn..aj na cervene zeli je top..
Tahini obohati, ochuti..skuste…ta­hini v chladnicke vydrzi predlho (aj viac ako rok).. nezabudnite ze to je ochucovadlo cize pridavat/ochutit nou nieco znamena po troske a ochutnat, jazyk sam povie kedy dost.. a je super dokonca na vymazanie pekacikov pri peceni masa, buchiet.. :mavam:

 
Eja
3806 příspěvků 01.02.14 18:25

To jasně, žádnou kaši, kousky brokolice, nemyslela jsem to prohnat úplně na šrot. S těmi vločkami se mi to moc líbí. Ráno klušu pro brokolici. :mavam:

 
tibby
15 příspěvků 01.02.14 18:08

No mě to drželo celkem pěkně, je to takový křehký než se to spojí tim usmaženim.. A já mám právě ráda, když tam jsou ty kusy tý brokolice a toho košťáálu, já to třeba nevařim do úplně rozblemcla ale tak, aby to ještě trochu křupalo.. :)

 
Eja
3806 příspěvků 01.02.14 17:16
Dala bych si hned

Možná košťály prohnat lehce tyčákem, aby to lépe drželo pohromadě. Vyzkouším, s brkaší. Asi hned zítra.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz