Recept Vindaloo authentic

(Hodnoceno 1x) Jarda1234 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vindaloo authentic

Úvod

Recept na kuřecí vindaloo, které chutná stejně jako v indické restauraci :-)

Postup

Nejdříve si uděláme marinádu. Smícháme dohromady: 2 lžičky soli 2 lžičky koriandru 0,5 lžičky černého pepře 3-4 kousků drceného hřebíčku 2 lžičky skořice 0,5 – 1 lžička červeného chilli 1,5 lžičky cumin (římský kmín) 3-4 rozdrcené stroužky česneku 2-3 lžičky bílého octa (nebo bílého vína) Do marinády přidáme 0,5 - 0,75 kg kuřecího masa rozkrájeného na kousky. Dáme do misky, promícháme a necháme odležet v lednici alespoň 1 - 2 hodiny. Olivový olej rozpálit a přidat 1 lžičku hořčičného semínka a 1 lžičku pískavice. Míchat a nechat rozvonět. Dále přidat 3-4 nakrájené cibule, 3-4 drcené stroužky česneku a podusit dozlatova. Přidat 40-50 dkg nakrájených rajčat, rozehřát, zamíchat, přidat 1 lžičku zázvoru a 1 lžičku kurkumy. Přidat odleželé maso a dusit do měkka. Nakonec osladit hnědým cukrem, cca 2-4 lžičky a rozředit trochou vody podle vkusu a nechat dodělat.

Nahlásit recept

  • 04.12.13 vloženo
  • 5419x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 1 hodina

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky koriandru
  • 0,5 lžičky černého pepře
  • 1 lžičku zázvoru
  • 1 lžičku kurkumy
  • 3-4 kousků drceného hřebíčku
  • 2 lžičky skořice
  • 0,5 – 1 lžička červeného chilli
  • 1,5 lžičky cumin (římský kmín)
  • 2-3 lžičky bílého octa (nebo bílého vína)
  • 1 lžičku pískavice
  • 1 lžičku hořčičného semínka
  • 1 dcl olivový olej
  • 3-4 nakrájené cibule
  • 3-4 drcené stroužky česneku
  • 30-40 dkg nakrájených rajčat
  • 0,5 kg kuřecího masa na kousky

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jaresj 16.1.15 21:02

Jako v restauraci mi to nechutnalo, možná mám už moc vyšeptalé koření. Dost byla cítit ta skořice a celkově to bylo kyselejší (teď v zimě holt nejsou ta rajčata tak vyzrálá). Ale spravil to ten cukr, chtělo ho to víc. A nebát se tolik chilli

Odkaz na uvaření

Jarda1234 4.12.13 18:21

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Vindaloo authentic

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vindaloo authentic

jaresj
4 příspěvky 11.1.15 09:15

Chtěl jsem se zeptat na ten česnek, opravdu se tam dává dvakrát, jednou do marinády a podruhé během přípravy? A v té marinádě očividně chybí ten olej, sypká marináda není asi to pravé ořechové:-)

Bento
794 příspěvků 5.12.13 13:39

Jolana, :cert: toto je europska autenticka verzia bez chilli papriciek… :jazyk:
najmenej 4 do tej autentickej Goa domacej aby bolo citit aj na druhy den ;)

jolana
5068 příspěvků 5.12.13 10:16

Bento, to nevies ze indovia uz tiez masovo pouzivaju olivac?!.. krz zdravu stravu, modu a bio.. to by si indovia meodpustili keby neboli trendy.. :mavam:
PS:..tomu sa vravi komplex bieleho muza..vsade je, vsade..od kolonializacie az po olivac vo vindaloo..zabije co sa da.. :cert:

Bento
794 příspěvků 5.12.13 10:02

Ked autenticke :andel: tak autenticke ale :?: co tam robi ten olivovy olej.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz