Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ssvetlicee Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ledvinky pro sychravé podzimní dny. Zahřejí :)
Ledvinky očistíme (odblaníme, rozkrojíme podélně a odstraníme močovody a tuk), nakrájíme na malé kousky a blanšírujeme 5 min. Pak ledvinky opláchneme střídavě studenou a teplou vodou. Já proplachuji 2x. Na másle necháme zpěnit cibulku, přidáme okapané ledvinky, osmahneme, osolíme, přidáme cayenský pepř, jogurt a ostatní koření. Kdo nemá moc rád ostré, ubere cayenského pepře a kdo vydrží i pravé vindaloo, tak si přidá ještě jednu lžičku :) Dusíme 15 min a pak zhustíme moukou. Podle chuti přidáme toho či onoho koření. Jako přílohu dávám mou nejoblíbenější jasmínovou rýži.
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
jasmínová rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
13.9.14 07:49
V podstatě jsou to obyčejné zadělávané ledvinky, akorát se tam nasype chili, aby to pálilo. Žádné mistrovství ani fantazie. Zrovnatak tu můžete vystavit zbrusu nový recept na koprovku nebo rajskou, do které nasypete chili. Oceňuji blanšírování, odpadá tak zdlouhavé máčení v mléce.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ledvinky s cayenským pepřem
ledvinky mám ráda a už jsem je dávno nevařila, dík za připomenutí…já ledvinky podélně rozkrojím, očistí a před tepelnou úpravou naložím do mléka alespoň na 2 hodiny, je-li čas i přes noc v lednici, pak už jen dobře opláchnu vodou
Tak to se mi líbí
! Je na čase koupit ledvinky! Jasmínovou
rýži mám. Zdravím!