Recept Ledvinky s cayenským pepřem

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ledvinky s cayenským pepřem

Úvod

Ledvinky pro sychravé podzimní dny. Zahřejí :)

Postup

Ledvinky očistíme (odblaníme, rozkrojíme podélně a odstraníme močovody a tuk), nakrájíme na malé kousky a blanšírujeme 5 min. Pak ledvinky opláchneme střídavě studenou a teplou vodou. Já proplachuji 2×. Na másle necháme zpěnit cibulku, přidáme okapané ledvinky, osmahneme, osolíme, přidáme cayenský pepř, jogurt a ostatní koření.

Kdo nemá moc rád ostré, ubere cayenského pepře a kdo vydrží i pravé vindaloo, tak si přidá ještě jednu lžičku :)
Dusíme 15 min a pak zhustíme moukou. Podle chuti přidáme toho či onoho koření. Jako přílohu dávám mou nejoblíbenější jasmínovou rýži.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 09.10.11 vloženo
  • 3668x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 3 ks vepřových ledvinek
  • 1 menší červená cibule
  • 5 lžic bílého jogurtu (10% tuku)
  • 1 lžička cayenského pepře
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • černý pepř
  • sůl
  • mouka na zahuštění
  • máslo

Doporučená příloha

  • jasmínová rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.09.14 07:49

V podstatě jsou to obyčejné zadělávané ledvinky, akorát se tam nasype chili, aby to pálilo. Žádné mistrovství ani fantazie. Zrovnatak tu můžete vystavit zbrusu nový recept na koprovku nebo rajskou, do které nasypete chili. Oceňuji blanšírování, odpadá tak zdlouhavé máčení v mléce.

Diskuse k receptu Ledvinky s cayenským pepřem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jaga13
399 příspěvků 11.10.11 15:52

ledvinky mám ráda a už jsem je dávno nevařila, dík za připomenutí…já ledvinky podélně rozkrojím, očistí a před tepelnou úpravou naložím do mléka alespoň na 2 hodiny, je-li čas i přes noc v lednici, pak už jen dobře opláchnu vodou

parles
302 příspěvků 09.10.11 11:50

Tak to se mi líbí :palec: ! Je na čase koupit ledvinky! Jasmínovou rýži mám. Zdravím!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz