Recept Vepřová žebírka s rýží na sladkokyselo

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová žebírka s rýží na sladkokyselo

Postup

Troubu předehřejeme na teplotu 205°C. V hrnci smícháme šalotku, česnek, rajčatový protlak, marmeládu a sojovou omáčku, citronovou a pomerančovou kůru a šťávu. Vše přivedeme k varu a zvolna vaříme, dokud tekutina nezhoustne.

Vzniklou marinádu osolíme a opepříme.
Vepřová žebírka vložíme do pekáče, potřeme je marinádou a pečeme 30 – 40 minut. Občas je obrátíme a pravidelně potíráme.

Mezitím si připravíme rýži. Ve velké pánvi necháme na oleji změknout jarní cibulku, kápii a hrášek. Vlijeme lehce našlehané vejce a když začnou tuhnout, důkladně ho rozmícháme. Přisypeme rýži a za častého míchání ji necháme ohřát.

Rýži rozdělíme na nahřáté talíře a položíme na ni opečená vepřová žebra.

Je to super papáníčko, na které jsem si chodila do Čínské restaurace, když jsem žila v Kanadě.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.06.03 vloženo
  • 6044x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Jde o angloamerickou variaci na čínskou kuchyni. Recept nepochází sice přímo ze Sečuánu, ale i tak však pokrm chutná znamenitě
  • 2 nakrájené šalotky
  • 1 nakrájený stroužek česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžíce pomerančové marmelády
  • 2 lžíce lehké sojové omáčky
  • nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • asi 1,3 kg masitých vepřových žeber
  • sůl a mletý černý pepř
  • Na rýži s vejci
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 6 jarních cibulek nakrájených na plátky
  • 1 červená kápie nakrájená a zbavená semínek
  • 1,5 šálku hrášku
  • 2 lehce našlehaná vejce
  • 1 2/3 šálku vařené dlouhozrnné rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 07.01.18 22:10

U přípravy rýže jsem otočila postup - do horkého oleje ve woku jsem dala den předem uvařenou a oschlou rýži, osmažila, místy dokřupava, přidala zeleninu podle receptu, opekla. Uprostřed pánve jsem udělala důlek, vlila vejce, rozmíchala s rýží a nechala je ztuhnout.

Výborné!

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřová žebírka s rýží na sladkokyselo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
karel09
20 příspěvků 17.11.10 10:53

Vařil jsem několikrát a fakt mohu doporučit. V Ý B O R N É !!! Velkou výhodou také je, že není potřeba marinovat, takže je to relativně rychlé.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tacochips po Lošticku


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz