Recept Vepřová žebírka s rýží na sladkokyselo

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová žebírka s rýží na sladkokyselo

Postup

Troubu předehřejeme na teplotu 205°C. V hrnci smícháme šalotku, česnek, rajčatový protlak, marmeládu a sojovou omáčku, citronovou a pomerančovou kůru a šťávu. Vše přivedeme k varu a zvolna vaříme, dokud tekutina nezhoustne.

Vzniklou marinádu osolíme a opepříme.
Vepřová žebírka vložíme do pekáče, potřeme je marinádou a pečeme 30 – 40 minut. Občas je obrátíme a pravidelně potíráme.

Mezitím si připravíme rýži. Ve velké pánvi necháme na oleji změknout jarní cibulku, kápii a hrášek. Vlijeme lehce našlehané vejce a když začnou tuhnout, důkladně ho rozmícháme. Přisypeme rýži a za častého míchání ji necháme ohřát.

Rýži rozdělíme na nahřáté talíře a položíme na ni opečená vepřová žebra.

Je to super papáníčko, na které jsem si chodila do Čínské restaurace, když jsem žila v Kanadě.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.06.03 vloženo
  • 6378x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Jde o angloamerickou variaci na čínskou kuchyni. Recept nepochází sice přímo ze Sečuánu, ale i tak však pokrm chutná znamenitě
  • 2 nakrájené šalotky
  • 1 nakrájený stroužek česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžíce pomerančové marmelády
  • 2 lžíce lehké sojové omáčky
  • nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • asi 1,3 kg masitých vepřových žeber
  • sůl a mletý černý pepř
  • Na rýži s vejci
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 6 jarních cibulek nakrájených na plátky
  • 1 červená kápie nakrájená a zbavená semínek
  • 1,5 šálku hrášku
  • 2 lehce našlehaná vejce
  • 1 2/3 šálku vařené dlouhozrnné rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 07.01.18 22:10

U přípravy rýže jsem otočila postup - do horkého oleje ve woku jsem dala den předem uvařenou a oschlou rýži, osmažila, místy dokřupava, přidala zeleninu podle receptu, opekla. Uprostřed pánve jsem udělala důlek, vlila vejce, rozmíchala s rýží a nechala je ztuhnout.

Výborné!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřová žebírka s rýží na sladkokyselo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
karel09
20 příspěvků 17.11.10 10:53

Vařil jsem několikrát a fakt mohu doporučit. V Ý B O R N É !!! Velkou výhodou také je, že není potřeba marinovat, takže je to relativně rychlé.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Vegan raw cheesecake


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz