Recept Sladkokyselé žebírko

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Žebírko nasekáme na kousky 4-6 cm velké. Pokud je tučné, osmažíme je ve větším kastrolu bez tuku, k libovému přidáme trochu oleje. Smažíme zvolna a často mícháme. Tuk, který se vypéká slijeme. Maso změkne asi za 40 minut, zbylý vypečený tuk slijeme, maso odstavíme z ohně a v druhém kastrolku si připravíme omáčku. Vaříme ji jen krátce než zhoustne. Do hotové omáčky vložíme žebírko, obsah protřepeme a ihned podáváme. Komu se bude zdát omáčka příliš hustá, může ještě přidat vodu a nakonec je-li po ruce, trochu alkoholu. Ale všeho s mírou - alkoholu i vody. Omáčka se nemá rozlévat na talíři, má být sklovitá a ulpívat na mase. Podáváme s knedlíky, rýží nebo čínskými kynutými bochánky.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 4331x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1kg vepřových žebírek
  • *na omáčku:*
  • asi 3/8 l vody
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce solamylu
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka pálivé papriky nebo chilli, popřípadě trochu vodky nebo koňaku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sladkokyselé žebírko

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz