Recept Velikonoční beránek (Veľkonočný baránok)

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté postupně po jedné lžíci zašleháváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ochutíme citrónovou kůrou, přilijeme smetanu, žloutky a nakonec přidáme nasekané mandle obalené v trošce mouky *(aby lépe "seděly" v těstě)* a nasekanou hořkou čokoládu. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do větší části formy, přikryjeme druhou částí a betánka pečeme v předehřáté troubě, při 175 °C asi 40 minut. Po upečení ještě do horkého těsta vtiskneme místo očí zrnka kávy a do pusy místo jazýčku kolečko trochu povařené mrkve. Vychlazeného beránka posypeme moučkovým cukrem a kolem krku mu uvážeme červenou mašli. Čerpáno z netu; ze slovenského fóra (2006).

Recept je z kategorií: Beránci

Nahlásit recept

  • 11.03.07 vloženo
  • 6583x zobrazeno

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 smetana ke šlehání *(33 %)*
  • 10 PL polohrubé mouky
  • 1/2 kypřicího prášku do pečiva
  • 10 PL krystalového cukru
  • 100 g oloupaných, sekaných mandlí
  • kůra z 1 citronu
  • cca 50 g hořké čokolády.

Doporučená příloha

  • bílá káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční beránek (Veľkonočný baránok)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz