Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté postupně po jedné lžíci zašleháváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ochutíme citrónovou kůrou, přilijeme smetanu, žloutky a nakonec přidáme nasekané mandle obalené v trošce mouky *(aby lépe "seděly" v těstě)* a nasekanou hořkou čokoládu. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do větší části formy, přikryjeme druhou částí a betánka pečeme v předehřáté troubě, při 175 °C asi 40 minut. Po upečení ještě do horkého těsta vtiskneme místo očí zrnka kávy a do pusy místo jazýčku kolečko trochu povařené mrkve. Vychlazeného beránka posypeme moučkovým cukrem a kolem krku mu uvážeme červenou mašli. Čerpáno z netu; ze slovenského fóra (2006).
Recept je z kategorií: Beránci
bílá káva
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Velikonoční beránek (Veľkonočný baránok)