Recept Velikonoční beránek (Veľkonočný baránok)

penda Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté postupně po jedné lžíci zašleháváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ochutíme citrónovou kůrou, přilijeme smetanu, žloutky a nakonec přidáme nasekané mandle obalené v trošce mouky *(aby lépe "seděly" v těstě)* a nasekanou hořkou čokoládu. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do větší části formy, přikryjeme druhou částí a betánka pečeme v předehřáté troubě, při 175 °C asi 40 minut. Po upečení ještě do horkého těsta vtiskneme místo očí zrnka kávy a do pusy místo jazýčku kolečko trochu povařené mrkve. Vychlazeného beránka posypeme moučkovým cukrem a kolem krku mu uvážeme červenou mašli. Čerpáno z netu; ze slovenského fóra (2006).

Recept je z kategorií: Beránci

Nahlásit recept

  • 11.03.07 vloženo
  • 6781x zobrazeno

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 smetana ke šlehání *(33 %)*
  • 10 PL polohrubé mouky
  • 1/2 kypřicího prášku do pečiva
  • 10 PL krystalového cukru
  • 100 g oloupaných, sekaných mandlí
  • kůra z 1 citronu
  • cca 50 g hořké čokolády.

Doporučená příloha

  • bílá káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční beránek (Veľkonočný baránok)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz