Recept Velikonoční beránek na želatinové louce
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Želatinu připravíme podle návodu na sáčku se 150 g cukru. V mělké misce ji necháme ztuhnout a nakrájíme na kostičky. Mouku, máslo, 80 g cukru, mandle, citrónovou kůru a sůl dáme do mísy. Droždí rozpustíme v troše mléka a spolu se zbylým mlékem zamícháme do mouky. Vypracujeme hladké těsto a přikryté je necháme asi 30 minut kynout. Těsto dobře prohněteme. 2/3 těsta vyválíme na tloušťku asi 1.5 cm, vykrojíme beránka a dáme jej na plech vyložený papírem na pečení. Na nohy vytvarujeme 4 válečky *(8x2 cm)* a kondenzovaným mlékem je přilepíme. Ze zbylého těsta uděláme válečky tenké 1/2 cm a dlouhé 6 cm, stočíme je a přilepíme na tělo beránka. Na místo oka vmáčkneme mandli. Beránka potřeme mlékem a necháme 20 minut kynout. Troubu předehřejeme na 170 °C. Beránka pečeme 20 až 25 minut. Když vychladne, upravíme jej na mísu s želatinou. 1 kousek 7 g bílkovin, 11 g tuků, 49 g sacharidů, přibližně 1380 kJ, tj. 330 kcal. Čerpáno z Nejlepších receptů (4/2003).
Recept je z kategorií: Beránci
- 01.03.07 vloženo
- 6007x zobrazeno
Čas přípravy
- 30+50+25 minut
Ingredience
- 2 sáčky zelené želatiny
- 230 g cukru
- 500 g polohrubé mouky
- 80 g másla
- 100 g posekaných mandlí
- 1 KL strouhané citrónové kůry
- špetka soli
- 1 kostka droždí *(42 g)*
- 250 ml vlažného mléka
- 100 g kondenzovaného mléka
- 1 mandle.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Velikonoční beránek na želatinové louce
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Velikonoční beránek na želatinové louce