Recept Veka

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Droždí rozdrobíme a smícháme s vlažnou vodou. Mouku prosijeme, na obvodě misky osolíme. Do středu mouky nalijeme vodu s droždím a vše dobře vypracujeme. Pak těsto přikryjeme utěrkou a necháme v chladnu odpočinout. (V chladničce v dolní části, nejlépe přes noc.) Potom těsto rozdělíme na 2 díly, utvoříme válečky a v teple je necháme aspoň hodinu kynout. Pote válečky potřeme vodou, nařízneme několik šikmých zářezů vložíme je na plechu do předehřáté trouby na nejvyšší stupeň 250 stupňů. Po 10 minutách příkon zmírníme, bagety znovu potřeme vodou a pečeme dále asi 15 minut. Po upečení kůrku ještě jednou potřeme vodou.

Recept je z kategorií: Pečivo

Nahlásit recept

  • 12.03.02 vloženo
  • 6020x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 40 dkg hladké mouky
  • 20 g droždí
  • 1/4 litra vody
  • 1 lžička soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Veka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Chléb s celerem Chléb s celerem
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz