Recept Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu

Úvod

Je to sice starý známý recept na cokoliv v trojobalu, ale řízek z vatovce uchvátí svou specifickou chutí, která po usmažení v sádle rozehraje na jazyku mírně hermelínové aroma. A pořád máte pocit, že je tam něco nového, lahodného… a hledáte a hledáte až k prasknutí :-D

Postup

Vatovec oloupeme a nakrájíme na 1-1,5 cm silné plátky. Nachystáme si ingredience na obalování: strouhanka, hladká mouka a vejce prokvedlané se solí.

Rozpálíme si sádlo, obalujeme plátky vatovce a smažíme je do zlatova.

Podáváme jen tak samotné či s chlebem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Houby


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 15.10.07 vloženo
  • 56953x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • vatovec
  • vejce
  • sůl
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sádlo

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Evžen Kamenár 17.10.16 18:24

klasika 3 obal a kdo chce může přidat koření do mouky dle chuti .

Odkaz na uvaření

Hoždy 03.09.15 21:31

Perfektní recept! Poprvé v životě jsem ochutnal a jsem nadšený. Zadařilo se mi najít Pýchavku při houbaření ;-)

Odkaz na uvaření

Jari 23.12.12 14:45

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda  30.10.12 22:21

Království za košík hub, jakýchkoliv, jedlých :-)
Letos jsme se nedostali ani jednou do lesa, hrůza.
Vatovec se k nám přestěhoval ze sousedovo zahrady, sebrala jsem malého a druhý nakonec, ve velikosti fotbalového míče, odešel do houbového nebe :-), doufám, že příští rok se bude zahrada bělat :-)

 
Zuzka1973
1961 příspěvků 30.10.12 13:58

Musím použít kamarádovu větu: „Království za vaťana!“ (Jenže já tím myslím tu houbu, zatím co on při vyslovení té věty trpí vždy spíše otravou kyslíkem, protože když je u nás, nesmí kouřit :) )
Ostatních hub mám na rozdávání, letos byla hojná úroda, ale „vaťan“ ani jeden… jen pár malých, ty jsem sobecky sežrala sama :oops:
Naposledy jsem tyhle skvělé řízečky měla někdy tak před pěti lety 8o A dala bych si je z fleku hned!
Tak holt budu muset počkat… třeba příští rok porostou… :kytka:

 
bocianka
528 příspěvků 30.10.12 13:24

Zkuste někdy vatovce ugrilovat. Lepší pochoutku jsem neměla. Bohužel nemám štěstí, abych ho někde našla. Nějak se v naší lokalitě tato výborná houba vytratila. :pocitac:

 
Jarinek5
1 příspěvek 04.04.11 16:57

Pokud mohu doporučit tak před obalením ještě nechat „nacucat“ plátky mlékem s trochou soli…Kam se hrabe smažený sýr ;-) (a to houby nejím)

 
svato
1409 příspěvků 11.11.10 21:01

Keďže sú opäť dostupné články/blogy, prelistovala som si znova zaujímavé prešporské kuchyne od Cusa a v VI. časti odporúčajú k rezňom z vatovca pikantné bylinkové maslo.

 
Jari
67 příspěvků 09.11.10 14:37

Chutnalo nám.

 
glama  06.11.10 23:26

Tak tyto řízky jsou opravdu vynikající!!
Potvrzuji specifickou chuť podobnou sýru. Možná je trochu nevýrazná… Já když dělám tyto řízky, tak je obaluji v těstíčku, které výrazně okořením, až pak obalím ve strouhance. Chuť po sýru se neztratí a řízky jsou velmi příjemně pikantní.
Před pár lety manžel našel obříka, asi jako fotbalový míč, vzali jsme ho do hospody…hospodský se vytratil do kuchyně a za chvíli už píchala celá hospoda… :mrgreen:

 
marketaantares
1 příspěvek 22.08.10 04:09
Re: Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu (R)

Vynikající,vy­nikající,vyni­kající

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu (R) - DanoJ

Náš prvňáček Vojtíšek cestou ze školy vždycky nějaký prťavoučký donese a voní už zdáli. Hned si ho nechá nakrájet a usmažit a nedá a nedá. Prej si máme taky nějaký nasbírat

 
Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu (R)

Vatovec je opravdu dobrý. Letos jsem ho jedla poprvé a chuťově mi trochu připomínal hermelín. Ještě jsem k vatovci v trojobalu udělala falešnou tatarku: jogurt, cibulka, hořčice, pepř a sůl, a bylo to moc dobré.

 
DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu (R)

Sylvie, taky jsme náhodně při procházce letos poprvé našli jen malé vatovce, ale i tak to stojí za to.;-)

 
Twirl
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu (R)

Mňam! Tohle jídlo miluju! Nejvíc mi připomíná asi telecí. Máme vytipované místečko kde vatovce rostou pravidelně každý rok, u kravského hnoje :-)

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu (R)

Chutnají mi víc jak bedly nabo masáci, ale kde je hledat. Chodili jsme po pastvinách jako diví, ale našli jsme jenom malé a málo. :-(

 
podzim27
31 příspěvků 09.12.09 11:28
Re: Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu (R)

To věřím ,že ta pýchavka usmažená jako řízek je dobrota.Houby usmažené na sádle jsou lepší než na oleji.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Květáková polévka Květáková polévka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz