Recept Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu
DanaJ Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Je to sice starý známý recept na cokoliv v trojobalu, ale řízek z vatovce uchvátí svou specifickou chutí, která po usmažení v sádle rozehraje na jazyku mírně hermelínové aroma. A pořád máte pocit, že je tam něco nového, lahodného... a hledáte a hledáte až k prasknutí :-D
Postup
Vatovec oloupeme a nakrájíme na 1-1,5 cm silné plátky. Nachystáme si ingredience na obalování: strouhanka, hladká mouka a vejce prokvedlané se solí.
Rozpálíme si sádlo, obalujeme plátky vatovce a smažíme je do zlatova.
Podáváme jen tak samotné či s chlebem.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Houby
- 15.10.07 vloženo
- 93772x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 min
Ingredience
- vatovec
- vejce
- sůl
- hladká mouka
- strouhanka
- sádlo
Doporučená příloha
chléb
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku15.9.20 16:41
Včera troj-obal… dnes v těstíčku z vajec, mléka, hladké špaldové
(světlé) mouky, tebi a špetky soli…
JEDNO Z NEJLEPŠÍCH JÍDEL, CO ZNÁM
22.9.18 23:06
Čas vatovců, už několik let rostou na zahradě Tentokrát plátek anglické mezi.
17.10.16 18:24
klasika 3 obal a kdo chce může přidat koření do mouky dle chuti .
Líbí se mi3.9.15 21:31
Perfektní recept! Poprvé v životě jsem ochutnal a jsem nadšený.
Zadařilo se mi najít Pýchavku při houbaření
Diskuse k receptu Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu
Království za košík hub, jakýchkoliv, jedlých
, doufám, že příští rok se bude zahrada
bělat 
Letos jsme se nedostali ani jednou do lesa, hrůza.
Vatovec se k nám přestěhoval ze sousedovo zahrady, sebrala jsem malého a druhý nakonec, ve velikosti fotbalového míče, odešel do houbového nebe
Musím použít kamarádovu větu: „Království za vaťana!“ (Jenže já tím myslím tu houbu, zatím co on při vyslovení té věty trpí vždy spíše otravou kyslíkem, protože když je u nás, nesmí kouřit
)
A dala bych si je z fleku hned!
Ostatních hub mám na rozdávání, letos byla hojná úroda, ale „vaťan“ ani jeden… jen pár malých, ty jsem sobecky sežrala sama
Naposledy jsem tyhle skvělé řízečky měla někdy tak před pěti lety
Tak holt budu muset počkat… třeba příští rok porostou…
528 příspěvků 30.10.12 13:24
Zkuste někdy vatovce ugrilovat. Lepší pochoutku jsem neměla. Bohužel nemám štěstí, abych ho někde našla. Nějak se v naší lokalitě tato výborná houba vytratila.
Pokud mohu doporučit tak před obalením ještě nechat „nacucat“ plátky mlékem s trochou soli…Kam se hrabe smažený sýr
(a to houby nejím)
1454 příspěvků 11.11.10 21:01
Keďže sú opäť dostupné články/blogy, prelistovala som si znova zaujímavé prešporské kuchyne od Cusa a v VI. časti odporúčajú k rezňom z vatovca pikantné bylinkové maslo.
67 příspěvků 9.11.10 14:37
Chutnalo nám.
Tak tyto řízky jsou opravdu vynikající!!
Potvrzuji specifickou chuť podobnou sýru. Možná je trochu nevýrazná… Já když dělám tyto řízky, tak je obaluji v těstíčku, které výrazně okořením, až pak obalím ve strouhance. Chuť po sýru se neztratí a řízky jsou velmi příjemně pikantní.
Před pár lety manžel našel obříka, asi jako fotbalový míč, vzali jsme ho do hospody…hospodský se vytratil do kuchyně a za chvíli už píchala celá hospoda…
1 příspěvek 22.8.10 04:09
Vynikající,vynikající,vynikající
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Náš prvňáček Vojtíšek cestou ze školy vždycky nějaký prťavoučký donese a voní už zdáli. Hned si ho nechá nakrájet a usmažit a nedá a nedá. Prej si máme taky nějaký nasbírat
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Vatovec je opravdu dobrý. Letos jsem ho jedla poprvé a chuťově mi trochu připomínal hermelín. Ještě jsem k vatovci v trojobalu udělala falešnou tatarku: jogurt, cibulka, hořčice, pepř a sůl, a bylo to moc dobré.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Sylvie, taky jsme náhodně při procházce letos poprvé našli jen malé vatovce, ale i tak to stojí za to.;-)
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Mňam! Tohle jídlo miluju! Nejvíc mi připomíná asi telecí. Máme vytipované místečko kde vatovce rostou pravidelně každý rok, u kravského hnoje
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Chutnají mi víc jak bedly nabo masáci, ale kde je hledat. Chodili jsme po pastvinách jako diví, ale našli jsme jenom malé a málo.
31 příspěvků 9.12.09 11:28
To věřím ,že ta pýchavka usmažená jako řízek je dobrota.Houby usmažené na sádle jsou lepší než na oleji.