Recept Valašská pečeně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso naporcujeme, plátky naklepeme a osolíme. Opečeme je prudce na pánvi s olejem. Potom je vložíme na zapékací misku. Na zbylé části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli a na ní podusíme na kostky nakrájené uzené maso, rajčata, papriky a nasekanou petržel. Podušenou směs zalijeme trochou vývaru a vše vaříme ještě 3 minuty. Touto omáčkou přelijeme připravené maso, pokryjeme je plátky vařených brambor, posypeme sýrem a dáme zapéct do vyhřáté trouby.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 10380x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g vepřové pečeně
  • 20 g moravského uzeného masa
  • 1 větší cibule
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 2 dl vývaru z kostky
  • 150 g strouhaného sýra
  • 400 g uvařených brambor
  • olej na smažení
  • zelená petrželka
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme s nakládanou zeleninou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Valašská pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz