Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
BBQ Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Výborné původní plnohodnotné tradiční chatařské a trampské jídlo.
Umístěte ohnivou smaltovanou lornu bez horního dílu nad oheň - třeba na grilovací mřížku vašeho grilu a rozehřejte rostlinný olej. Poté vložte do ohnivé lorny klobásy a opékejte je ze všech stran, až se krásně celé opečou. Poté je vyjměte a odložte například do horního dílu ohnivé lorny. To samé udělejte s plátky slaniny.
Dále osmažte cibulku do změknutí, v pánvi by mělo být dostatek tuku, popřípadě dolejte trochu slunečnicového oleje. Přidejte plátky česneku a smažte 2-3 minuty, až cibulka zezlátne a to vše za stálého míchání. Posypte rozdrcenými chilli papričkami či chilli práškem a smažte po dobu několika sekund než se uvolní aroma z chilli.
Poté přidejte nasekaná rajčata, kuřecí vývar, rajčatový protlak, worchestrovskou omáčku, hnědý cukr a připravený mix koření. Zalijte červeným vínem nebo případně vodou, pakliže nepoužíváte víno a přiveďte k varu.
Dále přidejte zpět do ohnivé lorny opečené klobásy a slaninu a přesvědčte se, že je uvnitř ohnivé lorny dostatek tekutiny (případně dolejte teplou vodu) a přiklopte prázdným horním dílem ohnivé lorny. Zmírněte oheň na grilu tak, aby se jídlo nepřipravovalo z prudka a přibližně po dobu 20 minut vařte za občasného míchání.
Připravte si fazole a vmíchejte je do připravovaného jídla a za občasného míchání vařte v uzavřené ohnivé lorně 10 minut nebo lépe dokuď vzniklá omáčka nebude hustá. Poté odstavte a nechte 5 minut odstát.
Dochuťte solí, čerstvě namletým pepřem či snítky čerstvého tymiánu.
Dobrou chuť
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Pokrmy z jednoho hrnce Uzenářské výrobky Vepřové maso
čerstvé pečivo či chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění