Recept Uzenina s fazolemi z ohnivé lorny Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Výborné původní plnohodnotné tradiční chatařské a trampské jídlo.

Postup

Umístěte ohnivou smaltovanou lornu bez horního dílu nad oheň - třeba na grilovací mřížku vašeho grilu a rozehřejte rostlinný olej. Poté vložte do ohnivé lorny klobásy a opékejte je ze všech stran, až se krásně celé opečou. Poté je vyjměte a odložte například do horního dílu ohnivé lorny. To samé udělejte s plátky slaniny.

Dále osmažte cibulku do změknutí, v pánvi by mělo být dostatek tuku, popřípadě dolejte trochu slunečnicového oleje. Přidejte plátky česneku a smažte 2-3 minuty, až cibulka zezlátne a to vše za stálého míchání. Posypte rozdrcenými chilli papričkami či chilli práškem a smažte po dobu několika sekund než se uvolní aroma z chilli.

Poté přidejte nasekaná rajčata, kuřecí vývar, rajčatový protlak, worchestrovskou omáčku, hnědý cukr a připravený mix koření. Zalijte červeným vínem nebo případně vodou, pakliže nepoužíváte víno a přiveďte k varu.

Dále přidejte zpět do ohnivé lorny opečené klobásy a slaninu a přesvědčte se, že je uvnitř ohnivé lorny dostatek tekutiny (případně dolejte teplou vodu) a přiklopte prázdným horním dílem ohnivé lorny. Zmírněte oheň na grilu tak, aby se jídlo nepřipravovalo z prudka a přibližně po dobu 20 minut vařte za občasného míchání.

Připravte si fazole a vmíchejte je do připravovaného jídla a za občasného míchání vařte v uzavřené ohnivé lorně 10 minut nebo lépe dokuď vzniklá omáčka nebude hustá. Poté odstavte a nechte 5 minut odstát.

Dochuťte solí, čerstvě namletým pepřem či snítky čerstvého tymiánu.

Dobrou chuť

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Pokrmy z jednoho hrnce Uzenářské výrobky Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.01.13 vloženo
  • 1683x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min + až 60 min vaření

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1-2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 12 dobrých kvalitních vepřových klobás
  • 6 silnějších plátků prorostlé slaniny bez kůže
  • 3 středně velké cibule nakrájené na plátky
  • 3 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 6 malých chilli papriček nebo lžička sušeného chilli
  • 500 g nasekaných dobře vyzrálých rajských rajčat na větší kousky
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 2 polévkové lžíce rajského protlaku
  • 1 polévková lžíce worchestrovské omáčky
  • 1 polévková lžíce přírodního hnědého cukru
  • 1 lžíce sušeného mixu bylin
  • 2 bobkové listy
  • 3-4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 dcl červeného vína
  • 400 g fazolí z konzervy či fazolí předem namočených a předvařených ve vodě
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Doporučená příloha

  • čerstvé pečivo či chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uzenina s fazolemi z ohnivé lorny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz