Recept Uzenina s fazolemi z ohnivé lorny Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Výborné původní plnohodnotné tradiční chatařské a trampské jídlo.

Postup

Umístěte ohnivou smaltovanou lornu bez horního dílu nad oheň - třeba na grilovací mřížku vašeho grilu a rozehřejte rostlinný olej. Poté vložte do ohnivé lorny klobásy a opékejte je ze všech stran, až se krásně celé opečou. Poté je vyjměte a odložte například do horního dílu ohnivé lorny. To samé udělejte s plátky slaniny.

Dále osmažte cibulku do změknutí, v pánvi by mělo být dostatek tuku, popřípadě dolejte trochu slunečnicového oleje. Přidejte plátky česneku a smažte 2-3 minuty, až cibulka zezlátne a to vše za stálého míchání. Posypte rozdrcenými chilli papričkami či chilli práškem a smažte po dobu několika sekund než se uvolní aroma z chilli.

Poté přidejte nasekaná rajčata, kuřecí vývar, rajčatový protlak, worchestrovskou omáčku, hnědý cukr a připravený mix koření. Zalijte červeným vínem nebo případně vodou, pakliže nepoužíváte víno a přiveďte k varu.

Dále přidejte zpět do ohnivé lorny opečené klobásy a slaninu a přesvědčte se, že je uvnitř ohnivé lorny dostatek tekutiny (případně dolejte teplou vodu) a přiklopte prázdným horním dílem ohnivé lorny. Zmírněte oheň na grilu tak, aby se jídlo nepřipravovalo z prudka a přibližně po dobu 20 minut vařte za občasného míchání.

Připravte si fazole a vmíchejte je do připravovaného jídla a za občasného míchání vařte v uzavřené ohnivé lorně 10 minut nebo lépe dokuď vzniklá omáčka nebude hustá. Poté odstavte a nechte 5 minut odstát.

Dochuťte solí, čerstvě namletým pepřem či snítky čerstvého tymiánu.

Dobrou chuť

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Pokrmy z jednoho hrnce Uzenářské výrobky Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.01.13 vloženo
  • 1772x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min + až 60 min vaření

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1-2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 12 dobrých kvalitních vepřových klobás
  • 6 silnějších plátků prorostlé slaniny bez kůže
  • 3 středně velké cibule nakrájené na plátky
  • 3 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 6 malých chilli papriček nebo lžička sušeného chilli
  • 500 g nasekaných dobře vyzrálých rajských rajčat na větší kousky
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 2 polévkové lžíce rajského protlaku
  • 1 polévková lžíce worchestrovské omáčky
  • 1 polévková lžíce přírodního hnědého cukru
  • 1 lžíce sušeného mixu bylin
  • 2 bobkové listy
  • 3-4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 dcl červeného vína
  • 400 g fazolí z konzervy či fazolí předem namočených a předvařených ve vodě
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Doporučená příloha

  • čerstvé pečivo či chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uzenina s fazolemi z ohnivé lorny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz