Recept Uzení hroznýši s omáčkou pili-pili
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Hadi - delikatesa (převzato z konžské kuchařky) V oblasti řeky Kongo jsou například hroznýši uzeni, aby bylo možno jejich maso uložit na horší časy. Uzený hroznýš s omáčkou Pili-pili je jedním z oblíbených způsobů přípravy hadů. Připravuje se rozdrcením, smícháním a usmažením pálivých chilli papriček, rajčat a cibule na pánvi s rozpáleným palmovým olejem. Když je směs křehká, přidáme vodu, sůl a uzeného hroznýše (opláchnutého vodou) a dusíme půl hodiny nebo dokud omáčka nezhoustne. Přesný recept na pili-pili omáčku: jedná se o omáčku s jednoduchou přípravou. Od Atlantiku až po Indický oceán toto slovo označuje pálivé červené papričky, omáčky z nich vyráběné a pokrmy vařené s těmito papričkami nebo omáčkou. Ingredience: několik chilli papriček, očištěných a nadrobno posekaných, šťáva z jednoho citronu několik stroužků česneku, rozdrcené několik kousků naťové petrželky, posekané několik lžic oleje na smažení špetka soli Všechny ingredience smícháme dohromady (můžeme i rozmixovat v mixéru) a v pánvi několk minut povaříme. Ukládáme do skleněných lahviček a ukládáme do lednice. Podáváme s čímkoliv. **Instantní pili-pili**: smíchejte kayenský pepř s česnekovým a cibulovým práškem a smíchejte s několika lžícem rajského protlaku.
Recept je z kategorií: Hadi
- 11.03.04 vloženo
- 6505x zobrazeno
Počet porcí
- 1 porce
Ingredience
- viz níže
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Uzení hroznýši s omáčkou pili-pili
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Uzení hroznýši s omáčkou pili-pili
5068 příspěvků 17.12.10 09:45
..to vis ze se kroutila!.. hadice porad zvadi..i na pekaci..
1 příspěvek 17.12.10 09:19
No nikde nepíšou co s tím hadem. Zkoušeli jsme upéct hada v troubě, tak jeden důležitý postřeh. Maso jsem nasolil a byl to velký průšvih, myslím že se musí solit až na talíři. Pustil neuvěřitelné množství vody a maso bylo potom tuhé a suché. Byl to hroznýš terarijní, třeba jsou jiní hadi chutnější ale mne to nezaujalo.
Takové nekvalitní maso, žáby jsou dle toho docela pochoutka. Nedělalo mi dobře, že se půl hodinu mrtvá hadice, později už naporcováná na délku pekáče pořád doslova kroutila při styku s teplou vodou.
Hele ejo, proč ne? Sníst se dá všechno, když zapomeneme na předsudky. A nakonec Pepíček psal, žes měla s tou zmijí pravdu, že vyudit se dá kdejaký had. No tak o tom polemizuji..:-)) Ale takovej hroznýš mi ostatně taky nepřijde moc jedlej - teď nevím jestli prudce jedovatej nebo škrtič…
Kari, Ty jsi mi to spolkla i s navijákem, hehe,uzená zmije, brrr.
A to fakt nevadí, že je třeba ten had jedovatej? Já vím, má jed třeba jenom ve slinách nebo kde (o hadech vim prd). Každopádně, pokud si hada neulovím sama, tak na jeho nákup skutečně neoplývám takovými finančními prostředky…:-)))
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Kari, eja má pravdu, vyudit by se dal kdejaký had (či hadice), jen se trošku bojím o exponáty v zoologické, pokud jsou tyhle recepty opravdu dobré … ovšem v jednom z těch receptů je odkaz na online obchod, kde si lze už připraveného hada koupit … ale za půl kila zaplatíš tak mezi 40 a 100 dolary
43 příspěvků 25.1.09 03:43
moje noční můra na talíři? zajímavé. Omáčka vypadá dobře
Kari, co takhle si chytit zmiji a vyudit?hihi
Jee, Pepíčku, hroznýš se asi moc něčím v Čechách dostupným nahradit nedá, co? Ale omáčka pili-pili se mi zamlouvá..