Recept Trio těst na rolády a řezy (krok za krokem)
babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Našlehat žloutky s vodou do pěny a potom postupně přidávat 2/3 cukru smíchaného s vanilkovým cukrem. Šlehat tak dlouho, až je směs světlá, hustá a krémová. Našlehat bílky do tuhých kopečků. Zašlehat do nich zbytek cukru. Lehce vložit bílky do žloutkové hmoty zároveň s moukou, která je prosátá s maizenou a práškem do pečiva (u těsta č. III také s kakaem). Pozor, nemíchat a nešlehat. Vyložit plech na rolády pečícím papírem, nebo silikonovou podložkou. Rozetřít těsto asi na 1 cm. Předehřát troubu na horkou (asi 220°C). Péct asi 10-15 min. Pozor, každá trouba peče jinak. TIP: Používám velice jemný krystalový cukr. Mouku používám dobrou pšeničnou, prosátou. Maizenu, vanilkový cukr a prášek do pečiva používám od Dr. Oetkera. Rada při pečení: č, I Plech musí být vyložen pečícím papírem. Nejdříve se vymastí plech pomocí štětce na třech, nebo čtyřech místech. Na to se položí papír, dobře se přitiskne a je-li plech na jedné straně otevřený a bez okraje, tak se papír několikrát nakonci složí tak, že vytvoří zábranu. Těsto nemůže vytéct ven. Těsto se musí rozetřít stejnoměrně cukrářskou škrabkou asi na tloušťku 1 cm. č, II Nachystat si pocukrovaný pečící papír. Po upečení vyjmout plech z trouby a ihned pomocí nože uvolnit těsto od okrajů plechu a hrany papíru. Chytit za hranu papíru a nadzdvihnout přilepené těsto k papíru z plechu. Položit ho papírem nahoru na připravený pocukrovaný papír. č, III Papír přilepený k těstu pomocí štětce potřít studenou vodou. Pracovat opatrně a rychle. Odloupnout papír. č, IV Rychle těsto potřít pomocí cukrářské škrabky marmeládou, nebo džemem. Používáme-li jinou náplň, tak těsto srolujeme bez ní a to od kratší strany. Pomáháme si pocukrovaným papírem na kterém těsto leží. č, V Necháme těsto zchladnout, rozbalíme ho a potřeme žádanou náplní. Znovu zabalíme a pocukrujeme, nebo polijeme polevou a ozdobíme dle receptu.
Recept je z kategorií: Rolády
- 09.05.05 vloženo
- 12266x zobrazeno
Ingredience
Těsto na roládu a řezy č. I
- 3 žloutky + 5-6 lžic teplé vody
- 150 g cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 3 bílky
- 100 g polohrubé mouky
- 5 trochu navršených lžic maizeny (kukuřičného škrobu)
- 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva (3 g)
Těsto na rolády a řezy č. II
- 4 žloutky + 3-4 lžíce teplé vody
- 125 g cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 4 bílky
- 6 lžic (75 g) polohrubé mouky
- 5 trochu navršených lžic maizeny (kukuřičného škrobu)
- špetka prášku do pečiva
Těsto na rolády a řezy č. III
- 4 žloutky + 4 lžíce vlažné vody
- 125 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 bílky
- 5 zarovnaných lžic polohrubé mouky
- 5 trochu navršených lžic maizeny (kukuřičného škrobu)
- 3 zarovnané lžičky kakaa
- 1/2 zarovnané lžičky prášku do pečiva (1 1/2 g)
- Jestli jsou vejce malá, tak přidat trochu víc vody. Jsou-li vejce velká, ubrat vody.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Trio těst na rolády a řezy (krok za krokem)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Trio těst na rolády a řezy (krok za krokem)
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem předevčírem zkusila variantu č. II a byla výborná, je to zase jiné piškotové těsto než klasické z polohrubé mouky, jemnější, pevnější a také se dobře roluje i rozrolovává. Naplnila jsem ho lehkou tvarohovou náplní a ženský u manžela v práci se nestačily olizovat
Díky!
439 příspěvků 25.1.09 03:43
babi, díky! myslím, že násleující měsíc až dva nepozná moje trouba nic jiného, než těsto na rolády
co se týká postupu, zhruba takto nějak podobně až na pár odlišností jsme to dělaly včera s mámou. Taky rolování probíhalo od delší strany, jinak by roláda byla moc velká. Nicméně to bylo těsto z 5 vajec, tak možná proto.