Recept Těstoviny s krémovou lososí omáčkou ve 20 minutách

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Ochutnejte lososa, protoze nektery je velice slany a podle toho pokrm osolte.

Postup

Uvarit testoviny dle navodu na baleni.

Na male panvicce rozehrat maslo a usmazit na nem salotky. Osolit a popeprit a smazit asi 5 minut do mekka. Prilit vino, uvolnit pripak, prilit slehacku a privest vse do varu.

Slit testoviny, uschovat asi 100 ml vody ve ktere se varily. Testoviny vratit do hrnce. Pridat tam citronovou stavu, kuru, lososa, kapary a pazitku (petrzelku, kopr, nebo estragon). Zda-li se pokrm prilis suchy, prilit trochu uschovane vody z testovin. Dochutit soli a peprem a podavat…

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.02.11 vloženo
  • 2938x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 340 g testovin jako jsou penne
  • sul a pepr podle chuti
  • 2 lzicky masla
  • 3 lzice na jemno posekanych hnedych salotek
  • 100 ml sucheho bileho vina
  • 250 ml neuslehane slehacky
  • 1 lzicka cerstve citronove stavy a 1 lzicka nastrouhane kury
  • 1 lzice kaparu
  • 150 g tenkych platku uzeneho lososa nakrajeneho na 2 cm prouzky
  • 2 lzice nastrihane pazitky, posekane petrzelky, cerstveho kopru, nebo estragonu

Doporučená příloha

  • suché bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Těstoviny s krémovou lososí omáčkou ve 20 minutách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 15.04.11 20:58

sliva, dik za pekny komentar…

 
sliva78
73 příspěvků 14.04.11 17:56

výborné těstoviny ala fofr. Děkuji

 
babi
6360 příspěvků 26.02.11 22:50

wydricko, Ty jsi nepreberny zdroj informaci :-) Ja naopak mam rada smazene tofu, nebo plnene tofu kapsy. Budu muset vyzkouset tu smetanu 8-o i kdyz to neni od straceny…

 
babi
6360 příspěvků 26.02.11 22:38

Alis, k tem testovinam, na mnoho pokrmu pouzivam linguine, nebo spagety a jine testoviny, ale tam, kde je omacka mam rada penne (venkovni a take vnitrni povrch), anebo nejake vroubkovane testoviny, na kterych se ta omacka muze uchytit. Co se tyce vysokotucne smetany, ta se vesmes pouzije s citronem a vinem, aby se omacka nesrazila. Osobne v takovychto omackach nekdy pouziji philadelphia kremovy syr, ktery se teplem roztavi, ale nesrazi se. To je vsak pouze tam, kde se mi syrova chut hodi :-)

 
sveva
751 příspěvků 26.02.11 16:01

Zebulon, moje snacha, protože má málo času na vaření a toto je opravdu bleskové jídlo, používá přesně ten výrobek citovaný Wydrou. Smetaně se vyhýbají z dietologických důvodů. Tak to zkus.
Zdravím.

 
wydra  26.02.11 16:00

zebule, no dalo a jak by ses oblizovala! Ale slahat to nejde ! je to krem ! Taky se to da s uslehanou slehackou smichat. A na ovocne pohary… ver mi, tohle snad ani nekomu nechutnat nemuze :-)
(krasna cestina, tri zapory za sebou )

Příspěvek upraven 26.02.11 v 16:01

 
zébulon  26.02.11 15:54

ach wydro, je vubec mozne, aby neco melo jen same dobre vlastnosti???? Myslis, ze byse to dalo dat i do cokoladove peny misto slehacky? Uf uf :- ).

 
wydra  26.02.11 15:51

zebule, maji v Makru balicky po 4 , nejlevnejsi na trhu, kolem 18.- kc . Chutna jako hedvabi !! nebo si predstav uslehanou klasickou slehacku bez cukru a hustotu znasob 2. Fakt lahudka a neni to tucny ! Vynikajici je to treba na varenou brokolici a na to trosku ustricovky. Ja teda jen jeden druh, co nesmrdi po rybach, ale je to jedno. Vyzkousej a ovacema pak nesetri, prosim :-)

 
zébulon  26.02.11 15:42

Ale ja jsem optimistka, bud taky, gabi :- ).

wydro, tu gran cucinu zkusim, kdyz rikas! Mam porad takovou neduveru ke vsem nahrazkam, ale clovek ma byt odvazny.

 
gabi
551 příspěvků 26.02.11 15:07

zébulon, vadia mi na labuznikovi tie iste neseriozne sposoby, co aj Tebe…

 
wydra  26.02.11 13:31

Ajto, zkus smetanu sojovou, gran cucina
http://www.zbozi.cz/items?…
Je husta jako krem, lahodna az nejlahodnejsi, rostlinna, a zadna soja z ni citit neni ! nesrazi se, pouzivam ji uplne do vseho ac nic jineho sojoveho nejim .
uvidis jak bude spokojena a vzdy vzyvat wydru :-)

Příspěvek upraven 26.02.11 v 13:32

 
Alis
2617 příspěvků 26.02.11 13:22

Bohužel na to neumím odpovědět, Ajto. Nevím proč, ale v podstatě jinou smetanu nepoužívám a nikdy se mi nesrazilo. Naposledy včera: krůtí na žampiónech, podlévané bílým vínem a nakonec zjemněné smetanou. Je to jemné, hlaďoučké, nic sraženého… Ale fígl neznám, nevím, co dělám jinak… Moje sestra ze mně roste, že se mi nesráží tatarka a to dělám verzi, která by se měla srazit snad každému :-) Proč tomu tak není, netuším. Taky netuším, proč se mi nikdy nepovedou bramboráky :D

 
ajta
590 příspěvků 26.02.11 12:36

babi - jj, změnilo se toho na labu hodně, ale to mi na dobré náladě neubere 8-)

Alis - já bohužel při použití smetany na vaření (12%) vždycky soptím, protože se mi vždycky srazí, ale příště ji použiju zas, protože 12% je míň než 33% a já mám pocit, že jím ještě pořád chutně ale zdravěji (ach ta naivita) :lol: :lol: :lol:

 
Alis
2617 příspěvků 26.02.11 11:46

Té čajové lžičky citronové šťávy jsem si nevšimla, to přiznávám. Mám za to, že by se bez ní recept obešel, bohatě by mi stačilo víno. Používám skoro všude 12% smetanu, šlehačku skoro nikdy a problémy se srážením nemám. Ona 12% tuku není taky nic light, ne? :-)

Recept dělávám s trochu odlišným postupem, nejprve vyladím těstoviny, pak ostatní, myslím, že tolik smetany taky nedávám, ale to jsou už jen zmíněné variace :-)

Ještě jedna poznámka - skoro všude jsem vždy jedla a výhradně vařím s placatými špagetami - linguine (?) . To jen z nostalgie, jak jsem toto báječné jídlo poprvé ochutnala… :-)

 
zébulon  26.02.11 09:42

K receptu otazku nemam, je fajn.
Svymi naznaky a nekonkretnosti otazky jsem te doufala, babi, presvedcit k uvedeni toho webu, z ktereho cerpas, vcetne fotky (ktera je dnes uz jina). To neuvadeni je vec, ktera mi vadi a nechapu, proc je to tak citliva zalezitost. Nici kucharske umeni se tim prece nesnizi. Ja ty stranky proste znam, ale nebudu je tady uvadet, to by mi bylo trapne. Je prece v poradku, kdyz neco najdu, zda se mi to dobre, zajimave a vyzkousim to, predvest to ostatnim, ale mela bych byt pri tom fer. Tot vse. Nemam v umyslu nikoho vychovavat, jen se tady obcas rozcilujete, jak se vsechno meni k horsimu, zameteno pred vlastnim prahem nekteri nemate.

 
babi
6360 příspěvků 25.02.11 21:32

Alis, mas pravdu, ze variaci na dane tema je u takovehoto receptu more. Ta plnotucna smetana je v recepte zajiste diky citronu. Rekla bych, ze vse nizkotucne se zdrcne, co Ty myslis :-D

 
Alis
2617 příspěvků 25.02.11 19:42

Zrovna u tohoto receptu bych moc na autenticitě nebazírovala, Zebulono…
Vždyť těstoviny s čímkoli jsou tak variabilní!!!

Poprvé v životě jsem takto připravené těstoviny jedla v říjnu 1989 v krásné domácí tratorii na Lido di Jesolo. Od té doby v mnoha hospůdkách všude možně a doma také (samozřejmě s drobnými variacemi).

Je to skvělá bašta, jen bych se přimlouvala za lehčí smetanu, oproti šlehačce, ale to je má chuť :-)

P.S. Jsem ráda, že můžu k tomuto receptu něco říct, protože jsem ochutnala dokonce i uvařila. Zjistila jsem, že se tady na labu změnilo víc… dokonce už ani recept není radno komentovat, pokud nerealizuji :-(

 
babi
6360 příspěvků 25.02.11 19:29

ajticku, tak vidis, take drivejsi dobre zvyky, kdy jsme odpovidali/y jeden za druheho se zmenily. Ach jo, kde jsou ty casy…Kdokoliv, kdo mini dobre, muze odpovedet u meho receptu!

Ale jeste jsem Ti zapomnela podekovat za poukazani na chybu v postupu. To vino mi nejak vypadlo, ale uz jsem recept opravila…

 
babi
6360 příspěvků 25.02.11 19:19

zebulon, prelozeno z webu uvareno v Kanade. Co vsak tato otazka ma co delat s receptem:
340 g testovin jako jsou penne,
sul a pepr podle chuti,
2 lzicky masla,
3 lzice na jemno posekanych hnedych salotek,
100 ml sucheho bileho vina,
250 ml neuslehane slehacky,
1 lzicka cerstve citronove stavy a nastrouhane kury,
1 lzice kaparu,
150 g tenkych platku uzeneho lososa nakrajeneho na 2 cm prouzky,
2 lzice nastrihane pazitky, posekane petrzelky, cerstveho kopru, nebo estragonu,
Mas k receptu nejakou otazku? Anebo Ti jde opet o neco jineho?

 
ajta
590 příspěvků 25.02.11 11:48

zébulon - máš pravdu, neměla jsem ti odpovídat, co kdyby ti babi odpověděla jinak…

 
zébulon  25.02.11 11:31

Promin, ajto, ale ta otazka byla pro babi. Porad jeste ji predem dekuji za odpoved.

 
ajta
590 příspěvků 25.02.11 11:18

zébulon - jak psala babi v komentáři:„u­varila jsem pro sebe, chutnalo a tak znasobila 4× a pridala na Labu“ a protože je v Kanadě, tak je země původu Kanada ;-)

 
zébulon  25.02.11 11:11

Proc je, prosim pekne, zeme puvodu Kanada a proc tu neni uveden zdroj? Dekuji za odpoved.

 
babi
6360 příspěvků 24.02.11 20:51

Ajticko, mas pravdu, po usmazeni salotky se prileje vino a uvolni pripak z panve. Potom se prida slehacka…Na vypiti je zbytek lahve :-D

 
zébulon  24.02.11 19:43

Hm, hm…

 
ajta
590 příspěvků 24.02.11 15:07

babi, tu decku vína ze seznamu ingrediencí mám vypít nebo se přidá k šalotce? :think:

je to jinak receptík zcela dle mého gusta, určitě ho vyzkouším :-)

Příspěvek upraven 24.02.11 v 15:08

 
babi
6360 příspěvků 23.02.11 20:38

gabu, uvarila jsem pro sebe, chutnalo a tak znasobila 4× a pridala na Labu. Toho uzeneho lososa, nemusi byt moc, jenom tak na chut :wink:
Diky za nakouknuti a zdravim…

 
gaburiatko
739 příspěvků 23.02.11 19:25

Jejda babi, toto vyzera byt absolutna delikatesa :) Hned ukladam a prave som pozerala, ze v nasom obchodiku maju udeneho lososa, takze kupim a pri najblizsej prilezitosti varim ! :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz