Recept Těstoviny s krémovou lososí omáčkou ve 20 minutách

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Ochutnejte lososa, protoze nektery je velice slany a podle toho pokrm osolte.

Postup

Uvarit testoviny dle navodu na baleni.

Na male panvicce rozehrat maslo a usmazit na nem salotky. Osolit a popeprit a smazit asi 5 minut do mekka. Prilit vino, uvolnit pripak, prilit slehacku a privest vse do varu.

Slit testoviny, uschovat asi 100 ml vody ve ktere se varily. Testoviny vratit do hrnce. Pridat tam citronovou stavu, kuru, lososa, kapary a pazitku (petrzelku, kopr, nebo estragon). Zda-li se pokrm prilis suchy, prilit trochu uschovane vody z testovin. Dochutit soli a peprem a podavat…

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.02.11 vloženo
  • 2920x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 340 g testovin jako jsou penne
  • sul a pepr podle chuti
  • 2 lzicky masla
  • 3 lzice na jemno posekanych hnedych salotek
  • 100 ml sucheho bileho vina
  • 250 ml neuslehane slehacky
  • 1 lzicka cerstve citronove stavy a 1 lzicka nastrouhane kury
  • 1 lzice kaparu
  • 150 g tenkych platku uzeneho lososa nakrajeneho na 2 cm prouzky
  • 2 lzice nastrihane pazitky, posekane petrzelky, cerstveho kopru, nebo estragonu

Doporučená příloha

  • suché bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Těstoviny s krémovou lososí omáčkou ve 20 minutách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 15.04.11 20:58

sliva, dik za pekny komentar…

 
sliva78
73 příspěvků 14.04.11 17:56

výborné těstoviny ala fofr. Děkuji

 
babi
6360 příspěvků 26.02.11 22:50

wydricko, Ty jsi nepreberny zdroj informaci :-) Ja naopak mam rada smazene tofu, nebo plnene tofu kapsy. Budu muset vyzkouset tu smetanu 8-o i kdyz to neni od straceny…

 
babi
6360 příspěvků 26.02.11 22:38

Alis, k tem testovinam, na mnoho pokrmu pouzivam linguine, nebo spagety a jine testoviny, ale tam, kde je omacka mam rada penne (venkovni a take vnitrni povrch), anebo nejake vroubkovane testoviny, na kterych se ta omacka muze uchytit. Co se tyce vysokotucne smetany, ta se vesmes pouzije s citronem a vinem, aby se omacka nesrazila. Osobne v takovychto omackach nekdy pouziji philadelphia kremovy syr, ktery se teplem roztavi, ale nesrazi se. To je vsak pouze tam, kde se mi syrova chut hodi :-)

 
sveva
751 příspěvků 26.02.11 16:01

Zebulon, moje snacha, protože má málo času na vaření a toto je opravdu bleskové jídlo, používá přesně ten výrobek citovaný Wydrou. Smetaně se vyhýbají z dietologických důvodů. Tak to zkus.
Zdravím.

 
wydra  26.02.11 16:00

zebule, no dalo a jak by ses oblizovala! Ale slahat to nejde ! je to krem ! Taky se to da s uslehanou slehackou smichat. A na ovocne pohary… ver mi, tohle snad ani nekomu nechutnat nemuze :-)
(krasna cestina, tri zapory za sebou )

Příspěvek upraven 26.02.11 v 16:01

 
zébulon  26.02.11 15:54

ach wydro, je vubec mozne, aby neco melo jen same dobre vlastnosti???? Myslis, ze byse to dalo dat i do cokoladove peny misto slehacky? Uf uf :- ).

 
wydra  26.02.11 15:51

zebule, maji v Makru balicky po 4 , nejlevnejsi na trhu, kolem 18.- kc . Chutna jako hedvabi !! nebo si predstav uslehanou klasickou slehacku bez cukru a hustotu znasob 2. Fakt lahudka a neni to tucny ! Vynikajici je to treba na varenou brokolici a na to trosku ustricovky. Ja teda jen jeden druh, co nesmrdi po rybach, ale je to jedno. Vyzkousej a ovacema pak nesetri, prosim :-)

 
zébulon  26.02.11 15:42

Ale ja jsem optimistka, bud taky, gabi :- ).

wydro, tu gran cucinu zkusim, kdyz rikas! Mam porad takovou neduveru ke vsem nahrazkam, ale clovek ma byt odvazny.

 
gabi
551 příspěvků 26.02.11 15:07

zébulon, vadia mi na labuznikovi tie iste neseriozne sposoby, co aj Tebe…

 
wydra  26.02.11 13:31

Ajto, zkus smetanu sojovou, gran cucina
http://www.zbozi.cz/items?…
Je husta jako krem, lahodna az nejlahodnejsi, rostlinna, a zadna soja z ni citit neni ! nesrazi se, pouzivam ji uplne do vseho ac nic jineho sojoveho nejim .
uvidis jak bude spokojena a vzdy vzyvat wydru :-)

Příspěvek upraven 26.02.11 v 13:32

 
Alis
2617 příspěvků 26.02.11 13:22

Bohužel na to neumím odpovědět, Ajto. Nevím proč, ale v podstatě jinou smetanu nepoužívám a nikdy se mi nesrazilo. Naposledy včera: krůtí na žampiónech, podlévané bílým vínem a nakonec zjemněné smetanou. Je to jemné, hlaďoučké, nic sraženého… Ale fígl neznám, nevím, co dělám jinak… Moje sestra ze mně roste, že se mi nesráží tatarka a to dělám verzi, která by se měla srazit snad každému :-) Proč tomu tak není, netuším. Taky netuším, proč se mi nikdy nepovedou bramboráky :D

 
ajta
590 příspěvků 26.02.11 12:36

babi - jj, změnilo se toho na labu hodně, ale to mi na dobré náladě neubere 8-)

Alis - já bohužel při použití smetany na vaření (12%) vždycky soptím, protože se mi vždycky srazí, ale příště ji použiju zas, protože 12% je míň než 33% a já mám pocit, že jím ještě pořád chutně ale zdravěji (ach ta naivita) :lol: :lol: :lol:

 
Alis
2617 příspěvků 26.02.11 11:46

Té čajové lžičky citronové šťávy jsem si nevšimla, to přiznávám. Mám za to, že by se bez ní recept obešel, bohatě by mi stačilo víno. Používám skoro všude 12% smetanu, šlehačku skoro nikdy a problémy se srážením nemám. Ona 12% tuku není taky nic light, ne? :-)

Recept dělávám s trochu odlišným postupem, nejprve vyladím těstoviny, pak ostatní, myslím, že tolik smetany taky nedávám, ale to jsou už jen zmíněné variace :-)

Ještě jedna poznámka - skoro všude jsem vždy jedla a výhradně vařím s placatými špagetami - linguine (?) . To jen z nostalgie, jak jsem toto báječné jídlo poprvé ochutnala… :-)

 
zébulon  26.02.11 09:42

K receptu otazku nemam, je fajn.
Svymi naznaky a nekonkretnosti otazky jsem te doufala, babi, presvedcit k uvedeni toho webu, z ktereho cerpas, vcetne fotky (ktera je dnes uz jina). To neuvadeni je vec, ktera mi vadi a nechapu, proc je to tak citliva zalezitost. Nici kucharske umeni se tim prece nesnizi. Ja ty stranky proste znam, ale nebudu je tady uvadet, to by mi bylo trapne. Je prece v poradku, kdyz neco najdu, zda se mi to dobre, zajimave a vyzkousim to, predvest to ostatnim, ale mela bych byt pri tom fer. Tot vse. Nemam v umyslu nikoho vychovavat, jen se tady obcas rozcilujete, jak se vsechno meni k horsimu, zameteno pred vlastnim prahem nekteri nemate.

 
babi
6360 příspěvků 25.02.11 21:32

Alis, mas pravdu, ze variaci na dane tema je u takovehoto receptu more. Ta plnotucna smetana je v recepte zajiste diky citronu. Rekla bych, ze vse nizkotucne se zdrcne, co Ty myslis :-D

 
Alis
2617 příspěvků 25.02.11 19:42

Zrovna u tohoto receptu bych moc na autenticitě nebazírovala, Zebulono…
Vždyť těstoviny s čímkoli jsou tak variabilní!!!

Poprvé v životě jsem takto připravené těstoviny jedla v říjnu 1989 v krásné domácí tratorii na Lido di Jesolo. Od té doby v mnoha hospůdkách všude možně a doma také (samozřejmě s drobnými variacemi).

Je to skvělá bašta, jen bych se přimlouvala za lehčí smetanu, oproti šlehačce, ale to je má chuť :-)

P.S. Jsem ráda, že můžu k tomuto receptu něco říct, protože jsem ochutnala dokonce i uvařila. Zjistila jsem, že se tady na labu změnilo víc… dokonce už ani recept není radno komentovat, pokud nerealizuji :-(

 
babi
6360 příspěvků 25.02.11 19:29

ajticku, tak vidis, take drivejsi dobre zvyky, kdy jsme odpovidali/y jeden za druheho se zmenily. Ach jo, kde jsou ty casy…Kdokoliv, kdo mini dobre, muze odpovedet u meho receptu!

Ale jeste jsem Ti zapomnela podekovat za poukazani na chybu v postupu. To vino mi nejak vypadlo, ale uz jsem recept opravila…

 
babi
6360 příspěvků 25.02.11 19:19

zebulon, prelozeno z webu uvareno v Kanade. Co vsak tato otazka ma co delat s receptem:
340 g testovin jako jsou penne,
sul a pepr podle chuti,
2 lzicky masla,
3 lzice na jemno posekanych hnedych salotek,
100 ml sucheho bileho vina,
250 ml neuslehane slehacky,
1 lzicka cerstve citronove stavy a nastrouhane kury,
1 lzice kaparu,
150 g tenkych platku uzeneho lososa nakrajeneho na 2 cm prouzky,
2 lzice nastrihane pazitky, posekane petrzelky, cerstveho kopru, nebo estragonu,
Mas k receptu nejakou otazku? Anebo Ti jde opet o neco jineho?

 
ajta
590 příspěvků 25.02.11 11:48

zébulon - máš pravdu, neměla jsem ti odpovídat, co kdyby ti babi odpověděla jinak…

 
zébulon  25.02.11 11:31

Promin, ajto, ale ta otazka byla pro babi. Porad jeste ji predem dekuji za odpoved.

 
ajta
590 příspěvků 25.02.11 11:18

zébulon - jak psala babi v komentáři:„u­varila jsem pro sebe, chutnalo a tak znasobila 4× a pridala na Labu“ a protože je v Kanadě, tak je země původu Kanada ;-)

 
zébulon  25.02.11 11:11

Proc je, prosim pekne, zeme puvodu Kanada a proc tu neni uveden zdroj? Dekuji za odpoved.

 
babi
6360 příspěvků 24.02.11 20:51

Ajticko, mas pravdu, po usmazeni salotky se prileje vino a uvolni pripak z panve. Potom se prida slehacka…Na vypiti je zbytek lahve :-D

 
zébulon  24.02.11 19:43

Hm, hm…

 
ajta
590 příspěvků 24.02.11 15:07

babi, tu decku vína ze seznamu ingrediencí mám vypít nebo se přidá k šalotce? :think:

je to jinak receptík zcela dle mého gusta, určitě ho vyzkouším :-)

Příspěvek upraven 24.02.11 v 15:08

 
babi
6360 příspěvků 23.02.11 20:38

gabu, uvarila jsem pro sebe, chutnalo a tak znasobila 4× a pridala na Labu. Toho uzeneho lososa, nemusi byt moc, jenom tak na chut :wink:
Diky za nakouknuti a zdravim…

 
gaburiatko
739 příspěvků 23.02.11 19:25

Jejda babi, toto vyzera byt absolutna delikatesa :) Hned ukladam a prave som pozerala, ze v nasom obchodiku maju udeneho lososa, takze kupim a pri najblizsej prilezitosti varim ! :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz