Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ochutnejte lososa, protoze nektery je velice slany a podle toho pokrm osolte.
Uvarit testoviny dle navodu na baleni. Na male panvicce rozehrat maslo a usmazit na nem salotky. Osolit a popeprit a smazit asi 5 minut do mekka. Prilit vino, uvolnit pripak, prilit slehacku a privest vse do varu. Slit testoviny, uschovat asi 100 ml vody ve ktere se varily. Testoviny vratit do hrnce. Pridat tam citronovou stavu, kuru, lososa, kapary a pazitku (petrzelku, kopr, nebo estragon). Zda-li se pokrm prilis suchy, prilit trochu uschovane vody z testovin. Dochutit soli a peprem a podavat...
Recept je z kategorií: Těstoviny
suché bílé víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Těstoviny s krémovou lososí omáčkou ve 20 minutách
sliva, dik za pekny komentar…
výborné těstoviny ala fofr. Děkuji
wydricko, Ty jsi nepreberny zdroj informaci
Ja naopak mam rada smazene tofu, nebo plnene
tofu kapsy. Budu muset vyzkouset tu smetanu
i kdyz to neni od straceny…
Alis, k tem testovinam, na mnoho pokrmu pouzivam linguine, nebo spagety a jine testoviny, ale tam, kde je omacka mam rada penne (venkovni a take vnitrni povrch), anebo nejake vroubkovane testoviny, na kterych se ta omacka muze uchytit. Co se tyce vysokotucne smetany, ta se vesmes pouzije s citronem a vinem, aby se omacka nesrazila. Osobne v takovychto omackach nekdy pouziji philadelphia kremovy syr, ktery se teplem roztavi, ale nesrazi se. To je vsak pouze tam, kde se mi syrova chut hodi
Zebulon, moje snacha, protože má málo času na vaření a toto je opravdu bleskové jídlo, používá přesně ten výrobek citovaný Wydrou. Smetaně se vyhýbají z dietologických důvodů. Tak to zkus.
Zdravím.
zebule, no dalo a jak by ses oblizovala! Ale slahat to nejde ! je to krem ! Taky se to da s uslehanou slehackou smichat. A na ovocne pohary… ver mi, tohle snad ani nekomu nechutnat nemuze
(krasna cestina, tri zapory za sebou )
Příspěvek upraven 26.02.11 v 16:01
ach wydro, je vubec mozne, aby neco melo jen same dobre vlastnosti???? Myslis, ze byse to dalo dat i do cokoladove peny misto slehacky? Uf uf :- ).
zebule, maji v Makru balicky po 4 , nejlevnejsi na trhu, kolem 18.- kc . Chutna jako hedvabi !! nebo si predstav uslehanou klasickou slehacku bez cukru a hustotu znasob 2. Fakt lahudka a neni to tucny ! Vynikajici je to treba na varenou brokolici a na to trosku ustricovky. Ja teda jen jeden druh, co nesmrdi po rybach, ale je to jedno. Vyzkousej a ovacema pak nesetri, prosim
Ale ja jsem optimistka, bud taky, gabi :- ).
wydro, tu gran cucinu zkusim, kdyz rikas! Mam porad takovou neduveru ke vsem nahrazkam, ale clovek ma byt odvazny.
551 příspěvků 26.2.11 15:07
zébulon, vadia mi na labuznikovi tie iste neseriozne sposoby, co aj Tebe…
Ajto, zkus smetanu sojovou, gran cucina
http://www.zbozi.cz/items?…
Je husta jako krem, lahodna az nejlahodnejsi, rostlinna, a zadna soja z ni citit neni ! nesrazi se, pouzivam ji uplne do vseho ac nic jineho sojoveho nejim .
uvidis jak bude spokojena a vzdy vzyvat wydru
Příspěvek upraven 26.02.11 v 13:32
Bohužel na to neumím odpovědět, Ajto. Nevím proč, ale v podstatě jinou smetanu nepoužívám a nikdy se mi nesrazilo. Naposledy včera: krůtí na žampiónech, podlévané bílým vínem a nakonec zjemněné smetanou. Je to jemné, hlaďoučké, nic sraženého… Ale fígl neznám, nevím, co dělám jinak… Moje sestra ze mně roste, že se mi nesráží tatarka a to dělám verzi, která by se měla srazit snad každému
Proč tomu tak není, netuším. Taky netuším,
proč se mi nikdy nepovedou bramboráky 
590 příspěvků 26.2.11 12:36
babi - jj, změnilo se toho na labu hodně, ale to mi na dobré náladě neubere
Alis - já bohužel při použití smetany na vaření (12%) vždycky soptím, protože se mi vždycky srazí, ale příště ji použiju zas, protože 12% je míň než 33% a já mám pocit, že jím ještě pořád chutně ale zdravěji (ach ta naivita)

Té čajové lžičky citronové šťávy jsem si nevšimla, to přiznávám. Mám za to, že by se bez ní recept obešel, bohatě by mi stačilo víno. Používám skoro všude 12% smetanu, šlehačku skoro nikdy a problémy se srážením nemám. Ona 12% tuku není taky nic light, ne?
Recept dělávám s trochu odlišným postupem, nejprve vyladím těstoviny, pak ostatní, myslím, že tolik smetany taky nedávám, ale to jsou už jen zmíněné variace
Ještě jedna poznámka - skoro všude jsem vždy jedla a výhradně vařím s placatými špagetami - linguine (?) . To jen z nostalgie, jak jsem toto báječné jídlo poprvé ochutnala…
K receptu otazku nemam, je fajn.
Svymi naznaky a nekonkretnosti otazky jsem te doufala, babi, presvedcit k uvedeni toho webu, z ktereho cerpas, vcetne fotky (ktera je dnes uz jina). To neuvadeni je vec, ktera mi vadi a nechapu, proc je to tak citliva zalezitost. Nici kucharske umeni se tim prece nesnizi. Ja ty stranky proste znam, ale nebudu je tady uvadet, to by mi bylo trapne. Je prece v poradku, kdyz neco najdu, zda se mi to dobre, zajimave a vyzkousim to, predvest to ostatnim, ale mela bych byt pri tom fer. Tot vse. Nemam v umyslu nikoho vychovavat, jen se tady obcas rozcilujete, jak se vsechno meni k horsimu, zameteno pred vlastnim prahem nekteri nemate.
Alis, mas pravdu, ze variaci na dane tema je u takovehoto receptu more. Ta plnotucna smetana je v recepte zajiste diky citronu. Rekla bych, ze vse nizkotucne se zdrcne, co Ty myslis
Zrovna u tohoto receptu bych moc na autenticitě nebazírovala, Zebulono…
Vždyť těstoviny s čímkoli jsou tak variabilní!!!
Poprvé v životě jsem takto připravené těstoviny jedla v říjnu 1989 v krásné domácí tratorii na Lido di Jesolo. Od té doby v mnoha hospůdkách všude možně a doma také (samozřejmě s drobnými variacemi).
Je to skvělá bašta, jen bych se přimlouvala za lehčí smetanu, oproti šlehačce, ale to je má chuť
P.S. Jsem ráda, že můžu k tomuto receptu něco říct, protože jsem ochutnala dokonce i uvařila. Zjistila jsem, že se tady na labu změnilo víc… dokonce už ani recept není radno komentovat, pokud nerealizuji
ajticku, tak vidis, take drivejsi dobre zvyky, kdy jsme odpovidali/y jeden za druheho se zmenily. Ach jo, kde jsou ty casy…Kdokoliv, kdo mini dobre, muze odpovedet u meho receptu!
Ale jeste jsem Ti zapomnela podekovat za poukazani na chybu v postupu. To vino mi nejak vypadlo, ale uz jsem recept opravila…
zebulon, prelozeno z webu uvareno v Kanade. Co vsak tato otazka ma co delat s receptem:
340 g testovin jako jsou penne,
sul a pepr podle chuti,
2 lzicky masla,
3 lzice na jemno posekanych hnedych salotek,
100 ml sucheho bileho vina,
250 ml neuslehane slehacky,
1 lzicka cerstve citronove stavy a nastrouhane kury,
1 lzice kaparu,
150 g tenkych platku uzeneho lososa nakrajeneho na 2 cm prouzky,
2 lzice nastrihane pazitky, posekane petrzelky, cerstveho kopru, nebo estragonu,
Mas k receptu nejakou otazku? Anebo Ti jde opet o neco jineho?
590 příspěvků 25.2.11 11:48
zébulon - máš pravdu, neměla jsem ti odpovídat, co kdyby ti babi odpověděla jinak…
Promin, ajto, ale ta otazka byla pro babi. Porad jeste ji predem dekuji za odpoved.
590 příspěvků 25.2.11 11:18
zébulon - jak psala babi v komentáři:„uvarila jsem pro sebe, chutnalo a tak znasobila 4× a pridala na Labu“ a protože je v Kanadě, tak je země původu Kanada
Proc je, prosim pekne, zeme puvodu Kanada a proc tu neni uveden zdroj? Dekuji za odpoved.
Ajticko, mas pravdu, po usmazeni salotky se prileje vino a uvolni pripak z panve. Potom se prida slehacka…Na vypiti je zbytek lahve
Hm, hm…
590 příspěvků 24.2.11 15:07
babi, tu decku vína ze seznamu ingrediencí mám vypít nebo se přidá k šalotce?
je to jinak receptík zcela dle mého gusta, určitě ho vyzkouším
Příspěvek upraven 24.02.11 v 15:08
gabu, uvarila jsem pro sebe, chutnalo a tak znasobila 4× a pridala na Labu. Toho uzeneho lososa, nemusi byt moc, jenom tak na chut
Diky za nakouknuti a zdravim…
740 příspěvků 23.2.11 19:25
Jejda babi, toto vyzera byt absolutna delikatesa
Hned ukladam a prave som pozerala, ze v nasom
obchodiku maju udeneho lososa, takze kupim a pri najblizsej prilezitosti varim
! 