Recept TARTE TATIN AUX POIRES (hruskovy kolac)

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Připravíme si těsto z mouky,soli,poloviny másla dobře vychlazeného.Těsto prohněteme a je-li potřeba,přidáme ledovou vodu,aby se těsto lépe spojilo.Z těsta vytvoříme placku a dáme ji do chladu. Oloupané a rozpůlené hrušky zbavíme jadřinců. Ve velké pánvi rozpustíme zbylou polovinu másla s cukrem a přidáme hrušky.Smažíme asi 30min dokud nezhnědnou a štáva nezkaramelizuje. Připravíme si vyšší kolačovou,skleněnou nebo dortovou formu(většinou ji vyplním alobalem pro snadne vyklopení) a naskládáme do ní zkaramelizované hrušky,zalejeme zbylým karamelem. Vychlazené těsto vyvalíme na placku a dáme na povrch hrušek. Dáme péct do trouby o teplotě 180-200stupnů a pečeme 40-50min. Nakonec si připravíme větší talíř,přiklopíme formu a překlopíme.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 25.03.08 vloženo
  • 6992x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1hod 20min

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • celé máslo
  • 7-8 hrušek
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 - 1 1/4 hrnku hladké mouky
  • špetka soli
  • 3 lžíce ledové vody

Doporučená příloha

  • Podáváme teplé,ozdobené porcí šlehačky nebo zakysané smetany.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu TARTE TATIN AUX POIRES (hruskovy kolac)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz