Recept TARTE TATIN AUX POIRES (hruskovy kolac)

pegginka13 Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Připravíme si těsto z mouky,soli,poloviny másla dobře vychlazeného.Těsto prohněteme a je-li potřeba,přidáme ledovou vodu,aby se těsto lépe spojilo.Z těsta vytvoříme placku a dáme ji do chladu. Oloupané a rozpůlené hrušky zbavíme jadřinců. Ve velké pánvi rozpustíme zbylou polovinu másla s cukrem a přidáme hrušky.Smažíme asi 30min dokud nezhnědnou a štáva nezkaramelizuje. Připravíme si vyšší kolačovou,skleněnou nebo dortovou formu(většinou ji vyplním alobalem pro snadne vyklopení) a naskládáme do ní zkaramelizované hrušky,zalejeme zbylým karamelem. Vychlazené těsto vyvalíme na placku a dáme na povrch hrušek. Dáme péct do trouby o teplotě 180-200stupnů a pečeme 40-50min. Nakonec si připravíme větší talíř,přiklopíme formu a překlopíme.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 25.03.08 vloženo
  • 7172x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1hod 20min

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • celé máslo
  • 7-8 hrušek
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 - 1 1/4 hrnku hladké mouky
  • špetka soli
  • 3 lžíce ledové vody

Doporučená příloha

  • Podáváme teplé,ozdobené porcí šlehačky nebo zakysané smetany.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu TARTE TATIN AUX POIRES (hruskovy kolac)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz