Recept Svěží kotlety na pomerančích s balsamovým octem (Take5)

babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Vyborna priloha k tomuto rychlemu a dobre chutnajicimu pokrmu je kuskus (na priklad izraelsky, pripraveny dle navodu na baleni) a na stejne panvi osmazeny asparagus, nebo jina zelenina (mam take rada ocisteny ledovy/cukrovy hrasek diagonalne rozkrojeny napul a kratce osmazeny na orisku masla). Chcete-li cely recept trosinku chutove pozmenit, muzete k dilkum pomerance pridat zelene na platky nakrajene olivy anebo oprane kapary. Rychla uprava je nejvhodnejsi pro libove maso...nema cas se vysusit. Inspirace u kamaradky.

Postup

Kotlety obalit v oleji, osolit a opeprit. Na rozpalene grilovaci panvi je 9 minut osmazit a behem te doby je jednou obratit. Usmazene kotlety prendat na talir a udrzovat v teple. Snizit teplotu a na panev nalit ocet, uvolnit pripek a poskladat tam dilky pomerance. Jakmile pomeranc zmekne, asi za 2-3 minuty, vratit tam kotlety, obalit je ve vznikle stave a ihned je prendat na talire. Posypat zelenou petrzelkou. Pochutnejte si...

Recept je z kategorií: Kotlety

Nahlásit recept

  • 03.03.11 vloženo
  • 2395x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 x 2-3cm vysoke kotlety s kosti, kazda vazici tak 200-250g (zalezi na velikosti kosti), dobre ocistene od prebytecneho tuku
  • 1 lzice extra panenskeho olivoveho oleje
  • hruba morska sul a hrube pomlety cerny pepr
  • 2 lzice balsamoveho octa
  • 1 x Bio pomeranc nakrajeny na 8 dilku (i s kurou, seminka vyjmuta)
  • 4 lzice posekane cerstve ploche petrzelky

Doporučená příloha

  • kuskus a zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svěží kotlety na pomerančích s balsamovým octem (Take5)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Svěží kotlety na pomerančích s balsamovým octem (Take5)

babi
6360 příspěvků 6.3.11 19:43

svato, tys pozdvihla recept do vysin. Srnci muselo chutnat vyborne. U kumkvatu se nemusi odkrajovat kura, takze dekuji Ti za dobry tip…vyzkousim.

svato
1446 příspěvků 6.3.11 16:35

Babi, použila som vykostený srňací chrbá, teda karé a panenku, okorenené plátky som nechala postáť bohato pokvapkané pomarančovou šťavou a potom som robila podľa receptu. Boli to malé kúsky, tak som nedala normálne pomaranče, ale kumkváty. Chutilo veľmi, takže ďakujem.

babi
6360 příspěvků 5.3.11 21:35

svato, to jsou recepty ktere jsem varila kdyz jsem pribehla z prace a vsichni na me hladove koukali. Zato v nedeli jsem varila strobyle recepty z domova, nekdy bezmase, ktere byly narocne na cas :-) Dekuji Ti za zastaveni…

svato
1446 příspěvků 4.3.11 20:12

Určite vyskúšam. :palec:

babi
6360 příspěvků 4.3.11 00:47

wydricko, je to spis v minulem case… varila :-)

babi
6360 příspěvků 3.3.11 23:55

Drobku, manzel si me vytrenoval a hlavne ze sklepa vzdycky donesl tu spravnou lahev :palec: Jsem moc rada, ze se Ti libi…

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 3.3.11 23:39

Babi, jestli tohle vsechno varis, musis mit neustale nebe v hube, lip to vyjadrit neumim :-)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 3.3.11 20:43

Prostě krása na jazyku :-D , není víc co dodat, my tohle přímo milujem. :potlesk:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Cuketové placky Cuketové placky
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz