Recept Svěží kotlety na pomerančích s balsamovým octem (Take5)

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Vyborna priloha k tomuto rychlemu a dobre chutnajicimu pokrmu je kuskus (na priklad izraelsky, pripraveny dle navodu na baleni) a na stejne panvi osmazeny asparagus, nebo jina zelenina (mam take rada ocisteny ledovy/cukrovy hrasek diagonalne rozkrojeny napul a kratce osmazeny na orisku masla). Chcete-li cely recept trosinku chutove pozmenit, muzete k dilkum pomerance pridat zelene na platky nakrajene olivy anebo oprane kapary. Rychla uprava je nejvhodnejsi pro libove maso…nema cas se vysusit.
Inspirace u kamaradky.

Postup

Kotlety obalit v oleji, osolit a opeprit. Na rozpalene grilovaci panvi je 9 minut osmazit a behem te doby je jednou obratit. Usmazene kotlety prendat na talir a udrzovat v teple.

Snizit teplotu a na panev nalit ocet, uvolnit pripek a poskladat tam dilky pomerance. Jakmile pomeranc zmekne, asi za 2-3 minuty, vratit tam kotlety, obalit je ve vznikle stave a ihned je prendat na talire. Posypat zelenou petrzelkou.

Pochutnejte si…

Recept je z kategorií: Kotlety

Nahlásit recept

  • 03.03.11 vloženo
  • 2017x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 x 2-3cm vysoke kotlety s kosti, kazda vazici tak 200-250g (zalezi na velikosti kosti), dobre ocistene od prebytecneho tuku
  • 1 lzice extra panenskeho olivoveho oleje
  • hruba morska sul a hrube pomlety cerny pepr
  • 2 lzice balsamoveho octa
  • 1 x Bio pomeranc nakrajeny na 8 dilku (i s kurou, seminka vyjmuta)
  • 4 lzice posekane cerstve ploche petrzelky

Doporučená příloha

  • kuskus a zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svěží kotlety na pomerančích s balsamovým octem (Take5)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 06.03.11 19:43

svato, tys pozdvihla recept do vysin. Srnci muselo chutnat vyborne. U kumkvatu se nemusi odkrajovat kura, takze dekuji Ti za dobry tip…vyzkousim.

 
svato
1417 příspěvků 06.03.11 16:35

Babi, použila som vykostený srňací chrbá, teda karé a panenku, okorenené plátky som nechala postáť bohato pokvapkané pomarančovou šťavou a potom som robila podľa receptu. Boli to malé kúsky, tak som nedala normálne pomaranče, ale kumkváty. Chutilo veľmi, takže ďakujem.

 
babi
6360 příspěvků 05.03.11 21:35

svato, to jsou recepty ktere jsem varila kdyz jsem pribehla z prace a vsichni na me hladove koukali. Zato v nedeli jsem varila strobyle recepty z domova, nekdy bezmase, ktere byly narocne na cas :-) Dekuji Ti za zastaveni…

 
svato
1417 příspěvků 04.03.11 20:12

Určite vyskúšam. :palec:

 
babi
6360 příspěvků 04.03.11 00:47

wydricko, je to spis v minulem case… varila :-)

 
babi
6360 příspěvků 03.03.11 23:55

Drobku, manzel si me vytrenoval a hlavne ze sklepa vzdycky donesl tu spravnou lahev :palec: Jsem moc rada, ze se Ti libi…

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.03.11 23:39

Babi, jestli tohle vsechno varis, musis mit neustale nebe v hube, lip to vyjadrit neumim :-)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.03.11 20:43

Prostě krása na jazyku :-D , není víc co dodat, my tohle přímo milujem. :potlesk:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz