Recept Švédské roštěnky z Kralup nad Vltavou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Švédské roštěnky z Kralup nad Vltavou

Postup

Na rozehřátém tuku (může být olej, různý umělý tuk, sádlo apod.) osmažíme dozlatova na­drobno nakrájenou cibuli a slaninu nakrájenou na menší kostič­ky. Výhodné je, když budeme dělat jídlo v papiňáku, takže si přímo v něm již cibuli a slaninu osmažíme. Roštěnky po obou stranách naklepeme, osolíme a opepří­me, 3-4x po obvodu nařízneme a prudce po obou stranách osmažíme (zhruba 3-4 minuty po jedné). Osmažené maso přen­dáme i s výpekem do papiňáku, zalijeme teplou vodou na po­třebné množství omáčky (šťávy), přidáme hořčici, kapary, masox, vše spolu lehce promícháme a necháme asi 40 minut dusit. Měkké roštěnky vyjmeme, omáčku zahustíme moukou roz­míchanou ve studené vodě (po­čítáme s tím, že tento typ omáč­ky je řidší), nalijeme do vařící se omáčky, přidáme zakysanou smetanu (nejdříve raději méně) a asi 8 minut povaříme. Dochutí­me, pokud se nám zdá omáčka více kyselá, přidáme trochu cukru. Přecedíme přes síto na ro­štěnky a necháme ještě chvíli prohřát. Příloha - houskový i brambo­rový knedlík, hranolky či opeče­né brambory, rýže, zdobíme plátkem citrónu. Můžeme podávat i 3/4 lžičky brusinek na jednu porci.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 18.01.05 vloženo
  • 6604x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 roštěnky zhruba po 150 g
  • 50-80 g anglické slaniny nebo podobného masa
  • 1 větší ci­bule
  • sůl a pepř na roštěnky (nepřeháníme)
  • 30-50 g kapa­rů
  • 3 lžíce francouzské nebo kremžské hořčice (ne plnotuč­né - omáčka je potom kyselá)
  • 1/4 l zakysané smetany (dáva­me podle chuti, stačí i méně)
  • 1 lžíce hladké mouky na za­huštění
  • 3/4 kostky masoxu
  • tuk na osmažení.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švédské roštěnky z Kralup nad Vltavou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz