Recept Švédské roštěnky z Kralup nad Vltavou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Švédské roštěnky z Kralup nad Vltavou

Postup

Na rozehřátém tuku (může být olej, různý umělý tuk, sádlo apod.) osmažíme dozlatova na­drobno nakrájenou cibuli a slaninu nakrájenou na menší kostič­ky. Výhodné je, když budeme dělat jídlo v papiňáku, takže si přímo v něm již cibuli a slaninu osmažíme. Roštěnky po obou stranách naklepeme, osolíme a opepří­me, 3-4x po obvodu nařízneme a prudce po obou stranách osmažíme (zhruba 3-4 minuty po jedné). Osmažené maso přen­dáme i s výpekem do papiňáku, zalijeme teplou vodou na po­třebné množství omáčky (šťávy), přidáme hořčici, kapary, masox, vše spolu lehce promícháme a necháme asi 40 minut dusit. Měkké roštěnky vyjmeme, omáčku zahustíme moukou roz­míchanou ve studené vodě (po­čítáme s tím, že tento typ omáč­ky je řidší), nalijeme do vařící se omáčky, přidáme zakysanou smetanu (nejdříve raději méně) a asi 8 minut povaříme. Dochutí­me, pokud se nám zdá omáčka více kyselá, přidáme trochu cukru. Přecedíme přes síto na ro­štěnky a necháme ještě chvíli prohřát. Příloha - houskový i brambo­rový knedlík, hranolky či opeče­né brambory, rýže, zdobíme plátkem citrónu. Můžeme podávat i 3/4 lžičky brusinek na jednu porci.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 18.01.05 vloženo
  • 6466x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 roštěnky zhruba po 150 g
  • 50-80 g anglické slaniny nebo podobného masa
  • 1 větší ci­bule
  • sůl a pepř na roštěnky (nepřeháníme)
  • 30-50 g kapa­rů
  • 3 lžíce francouzské nebo kremžské hořčice (ne plnotuč­né - omáčka je potom kyselá)
  • 1/4 l zakysané smetany (dáva­me podle chuti, stačí i méně)
  • 1 lžíce hladké mouky na za­huštění
  • 3/4 kostky masoxu
  • tuk na osmažení.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švédské roštěnky z Kralup nad Vltavou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz