Recept Studená rajčatová polévka s bazalkovým olejem a parmezánovou zmrzlinou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Studená rajčatová polévka s bazalkovým olejem a parmezánovou zmrzlinou

Úvod

Lahodná a osvěžující chlazená polévka s pikantním doplňkem. Zmrzlinu připravte předem, příprava samotné polévky je velmi rychlá :)

Postup

Smetanu ke šlehání a strouhaný sýr pomalu zahříváme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Necháme vychladit a pak buď zmrazíme ve zmrzlinovači nebo nalijeme do nádobky, vložíme do mrazničky a během mrznutí několikrát prošleháme, aby hmota byla hezky nadýchaná.

Omytou a osušenou bazalku rozmixujeme spolu s oloupaným česnekem a olejem na jemno, ochutíme solí a pepřem.

Passatu naředíme vodou, ochutíme solí a pepřem, případně přidáme led.

Do misky nalijeme polévku, pokapeme bazalkovým olejem a doplníme nočky vykrájenými ze zmrzliny. Podáváme ihned.

Recept je z kategorií: Studené polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.07.16 vloženo
  • 998x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Zmrzlina:
  • 200 g tekuté smetany ke šlehání
  • 80 g strouhaného parmezánu
  • Bazalkový olej:
  • bazalka
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • 1-2 stroužek česneku
  • Polévka:
  • 1 krabička (500 g) pasírovaných rajčat (Passata di pomodoro)
  • sůl, pepř
  • studená voda, případně i led

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jau 25.07.16 12:26

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Studená rajčatová polévka s bazalkovým olejem a parmezánovou zmrzlinou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2201 příspěvků 25.07.16 15:49

@jau Vyzkouším moc ráda - sice se dostanu do obchodu pro sýr až zítra - ale nevadí, však se dočkám :)
Já měla loni těch skleniček s rajčaty až moc - jak pasírovanaá, tak sušená naložená, ochucený protlak, i ty zelené (čalamádu a marmeládu), letos to vypadá taky na pěknou úrodu - ono se to sní rychle, frčí to víc, než ovocné kompoty :)
Tahle polévk super tip na zpracování těch posledních loňských :)

 
jau
457 příspěvků 25.07.16 15:04

@Zuzka1973 Budu ráda, když vyzkoušíš. Já jsem loňská domácí pasírovaná rajčata už dávno zpracovala, čekám na letošní úrodu těch hodně zralých a měkkých rajčat, ta jsou na tohle nejlepší, jsou hezky nasládlá. S domácími to totiž bude nepochybně ještě chutnější :mavam:

Příspěvek upraven 25.07.16 v 15:05

 
Zuzka1973
2201 příspěvků 25.07.16 14:09

To vypadá hodně lákavě - koukala jsem, do zásob, našla jsem ještě dvoje loňská pasírovaná rajčata vlastní produkce, chybí dokoupi jen sýr - po víkendu tu není ani deko, ale to se dá napravit…
Díky za super tip! :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz