Recept Studená rajčatová polévka s bazalkovým olejem a parmezánovou zmrzlinou
jau Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Lahodná a osvěžující chlazená polévka s pikantním doplňkem. Zmrzlinu připravte předem, příprava samotné polévky je velmi rychlá :)
Postup
Smetanu ke šlehání a strouhaný sýr pomalu zahříváme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Necháme vychladit a pak buď zmrazíme ve zmrzlinovači nebo nalijeme do nádobky, vložíme do mrazničky a během mrznutí několikrát prošleháme, aby hmota byla hezky nadýchaná. Omytou a osušenou bazalku rozmixujeme spolu s oloupaným česnekem a olejem na jemno, ochutíme solí a pepřem. Passatu naředíme vodou, ochutíme solí a pepřem, případně přidáme led. Do misky nalijeme polévku, pokapeme bazalkovým olejem a doplníme nočky vykrájenými ze zmrzliny. Podáváme ihned.
Recept je z kategorií: Studené polévky
- 25.07.16 vloženo
- 1760x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- Zmrzlina:
- 200 g tekuté smetany ke šlehání
- 80 g strouhaného parmezánu
- Bazalkový olej:
- bazalka
- olivový olej
- sůl, pepř
- 1-2 stroužek česneku
- Polévka:
- 1 krabička (500 g) pasírovaných rajčat (Passata di pomodoro)
- sůl, pepř
- studená voda, případně i led
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Studená rajčatová polévka s bazalkovým olejem a parmezánovou zmrzlinou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Studená rajčatová polévka s bazalkovým olejem a parmezánovou zmrzlinou
@jau Vyzkouším moc ráda - sice se dostanu do obchodu pro sýr až zítra - ale nevadí, však se dočkám


Já měla loni těch skleniček s rajčaty až moc - jak pasírovanaá, tak sušená naložená, ochucený protlak, i ty zelené (čalamádu a marmeládu), letos to vypadá taky na pěknou úrodu - ono se to sní rychle, frčí to víc, než ovocné kompoty
Tahle polévk super tip na zpracování těch posledních loňských
457 příspěvků 25.7.16 15:04
@Zuzka1973 Budu ráda, když vyzkoušíš. Já jsem loňská domácí pasírovaná rajčata už dávno zpracovala, čekám na letošní úrodu těch hodně zralých a měkkých rajčat, ta jsou na tohle nejlepší, jsou hezky nasládlá. S domácími to totiž bude nepochybně ještě chutnější
Příspěvek upraven 25.07.16 v 15:05
To vypadá hodně lákavě - koukala jsem, do zásob, našla jsem ještě dvoje loňská pasírovaná rajčata vlastní produkce, chybí dokoupi jen sýr - po víkendu tu není ani deko, ale to se dá napravit…
Díky za super tip!