Recept Studená rajčatová polévka s bazalkovým olejem a parmezánovou zmrzlinou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Studená rajčatová polévka s bazalkovým olejem a parmezánovou zmrzlinou

Úvod

Lahodná a osvěžující chlazená polévka s pikantním doplňkem. Zmrzlinu připravte předem, příprava samotné polévky je velmi rychlá :)

Postup

Smetanu ke šlehání a strouhaný sýr pomalu zahříváme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Necháme vychladit a pak buď zmrazíme ve zmrzlinovači nebo nalijeme do nádobky, vložíme do mrazničky a během mrznutí několikrát prošleháme, aby hmota byla hezky nadýchaná.

Omytou a osušenou bazalku rozmixujeme spolu s oloupaným česnekem a olejem na jemno, ochutíme solí a pepřem.

Passatu naředíme vodou, ochutíme solí a pepřem, případně přidáme led.

Do misky nalijeme polévku, pokapeme bazalkovým olejem a doplníme nočky vykrájenými ze zmrzliny. Podáváme ihned.

Recept je z kategorií: Studené polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.07.16 vloženo
  • 829x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Zmrzlina:
  • 200 g tekuté smetany ke šlehání
  • 80 g strouhaného parmezánu
  • Bazalkový olej:
  • bazalka
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • 1-2 stroužek česneku
  • Polévka:
  • 1 krabička (500 g) pasírovaných rajčat (Passata di pomodoro)
  • sůl, pepř
  • studená voda, případně i led

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jau 25.07.16 12:26

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Studená rajčatová polévka s bazalkovým olejem a parmezánovou zmrzlinou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 25.07.16 15:49

@jau Vyzkouším moc ráda - sice se dostanu do obchodu pro sýr až zítra - ale nevadí, však se dočkám :)
Já měla loni těch skleniček s rajčaty až moc - jak pasírovanaá, tak sušená naložená, ochucený protlak, i ty zelené (čalamádu a marmeládu), letos to vypadá taky na pěknou úrodu - ono se to sní rychle, frčí to víc, než ovocné kompoty :)
Tahle polévk super tip na zpracování těch posledních loňských :)

 
jau
457 příspěvků 25.07.16 15:04

@Zuzka1973 Budu ráda, když vyzkoušíš. Já jsem loňská domácí pasírovaná rajčata už dávno zpracovala, čekám na letošní úrodu těch hodně zralých a měkkých rajčat, ta jsou na tohle nejlepší, jsou hezky nasládlá. S domácími to totiž bude nepochybně ještě chutnější :mavam:

Příspěvek upraven 25.07.16 v 15:05

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 25.07.16 14:09

To vypadá hodně lákavě - koukala jsem, do zásob, našla jsem ještě dvoje loňská pasírovaná rajčata vlastní produkce, chybí dokoupi jen sýr - po víkendu tu není ani deko, ale to se dá napravit…
Díky za super tip! :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz