Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rajčata spaříme horkou vodou, zchladíme a oloupeme. Vložíme je do mixéru a pečlivě rozmixujeme. Přidáme rajčatové pyré, scezené sterilované kapie, prolisovaný česnek, jemně pokrájenou cibuli a znovu rozmixujeme dohladka. Přilijeme studený vývar, ocet a dochutíme chilli, tabascem, worcesterem, pepřem a solí. Znovu promixujeme, nalijeme do vhodné nádoby a nejméně na 2 hodiny uložíme do ledničky. Podáváme posypané hrubě strouhaným parmezánem a zdobíme lístky bazalky.
Recept je z kategorií: Studené polévky
křupavá bageta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Letní rajčatová polévka a la gazpacho
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
to je zatím dobré, když prach utíráš z vesela:-). Já jsem několik let útrpně vymývala friťák (a že to je fakt nechutné..), až mi došla trpělivost, dva roky ležel - čisťounký - na dně linky a pak jsem ho věnovala mámě. Ona byla ráda a mně vůbec nechybí…
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Odšťavňovač vlastním a vesele z něj utírám prach. Každý musí zvážit, jestli má dostatečný přísun surovin na šťávičky a jestli se mu to vyplatí. Já musím vše kupovat, a to je docela náročné. Pokud máte doma dostatek ovoce, rajčat a další zeleniny, zakupte odšťavňovač. Je to úžasná věc… Občas kupuji karotku, jablka atd. Ale to se také nedá pít každý den…
Škoda, že již není k sehnání útlá knížka od Dr. Norman W. Walker - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy. Jinak stačí zadat do vyhledávače a stáhnout základní recepty. Knížku vlastním a s úspěchem používám… díky mé paní zubní lékařce.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Budu mít v srpnu narozeniny, tak už vím, co si přát… To víš, že bychom ho využili - a jak!! No - v podstatě je to nutnost, už o tom není pochyb:-))
odšťavňovač za to stojí..nevím, jak kdo…ale u nás se vyplatí.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Když my nemáme odšťavňovač…:-((. Jen na citrusy..
bona …ale jaké papriky…ty se dají s karotkou využít jako čerstvá šťáva z odšťavňovače … v různých poměrech …
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
No vidíš, já rajčata můžu snad ke všemu, ale zase nemusím papriky (ani děti je nechtějí)… Pořád se mi doma hromadí a rozdávám je, jelikož nás tchýně zásobuje přímo kvanty zeleniny a ovoce (pracuje ve velkoobchodu se zeleninou). Všechno ostatní sníme, z pomerančů, které jsme většinou líní loupat, mačkáme šťávu, ale co s paprikami? Plněné - to děti vyjedí jen obsah… lečo jíme jen my s mužem… Ale teď jsem našla recept na salát z pečených paprik, dala do oblíbených a zítra ho zrealizuji! B.
Rajčata jsem do svého věku 25 vůbec nemusela … od těch dob mám deficit.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
je velmi osvěžující…dobrou chuť! (Lze i trochu přisladit, ale to již záleží na individuální chuti.) B.
bona, díky …rajčatové polévky ve všech podobách..vypadá skvěle…jsem polévková.