Recept Španělské želé ze svařeného vína s pomeranči
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Červené víno vlijeme do hrnce, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a vše uvedeme do varu. Asi 10 min. necháme na mírném ohni pod bodem varu. 2. Želatinu namočíme do studené vody. Víno procedíme přes jemné síto. Želatinu vymačkáme a rozpustíme ve víně. Potom víno s želatinou necháme vychladit v chladničce. 3. Pomeranče důkladně oloupeme, rozdělíme na dílky, zbavíme je blanitého oplodí a rozdělíme do dezertních misek. 4. Když víno začne želírovat, nalijeme je na pomeranče v miskách. Pak dáme vychladit asi na 60 min. 5. Misky vyjmeme z chladničky, Smetanu ušleháme dotuha a do každé misky dáme na vínové želé kopeček šlehačky. Mátu omyjeme, lístky otrháme a dezert jimi ozdobíme.
Recept je z kategorií: Konzervace ovoce
- 05.03.03 vloženo
- 8825x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 400 ml červeného aromatického vína
- 3 lžíce cukru
- 3 hřebíčky
- 1 kousek skořice
- 1 badyán
- 6 plátků bílé želatiny
- 2 pomeranče
- 125 ml smetany ke šlehání
- 2 snítky máty
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku20.10.21 09:51
Srala jsem po tom zelený hovna, zároveň jsem srala v koupelně a na záchodě. Manžel a děti srali se mnou a srali jsme spolu 2 dny. Nemohli ani do školy a já s manželem trkat. Naprosto nechutné, nejedlé a nechápu jak to někdo může dát na internet
Líbí se miDiskuse k receptu Španělské želé ze svařeného vína s pomeranči
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Španělské želé ze svařeného vína s pomeranči
Tak tohle vypadá hodně lákavě…
Jak píše Františka, dobrota. Děvčatům chutnalo.
Vyrobeno z vína bílého, místo pomerančů citron.
Použito želé barevné + sypká želatina, krém ze šlehačky, tvarohu a kysané smetany.
Vyrobeno začátkem jara, letní varianty ještě promyslím
dobrota