Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Červené víno vlijeme do hrnce, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a vše uvedeme do varu. Asi 10 min. necháme na mírném ohni pod bodem varu. 2. Želatinu namočíme do studené vody. Víno procedíme přes jemné síto. Želatinu vymačkáme a rozpustíme ve víně. Potom víno s želatinou necháme vychladit v chladničce. 3. Pomeranče důkladně oloupeme, rozdělíme na dílky, zbavíme je blanitého oplodí a rozdělíme do dezertních misek. 4. Když víno začne želírovat, nalijeme je na pomeranče v miskách. Pak dáme vychladit asi na 60 min. 5. Misky vyjmeme z chladničky, Smetanu ušleháme dotuha a do každé misky dáme na vínové želé kopeček šlehačky. Mátu omyjeme, lístky otrháme a dezert jimi ozdobíme.
Recept je z kategorií: Konzervace ovoce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Španělské želé ze svařeného vína s pomeranči
Tak tohle vypadá hodně lákavě…
Jak píše Františka, dobrota. Děvčatům chutnalo.
Vyrobeno z vína bílého, místo pomerančů citron.
Použito želé barevné + sypká želatina, krém ze šlehačky, tvarohu a kysané smetany.
Vyrobeno začátkem jara, letní varianty ještě promyslím
dobrota