Recept Španělské slané mandle
Pampeliska191 Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Mandle ponoříme do vařící vody (asi na 15 vteřin), vodu slijeme, mandle ochladíme ve studené vodě, slupku sloupneme. Mandle necháme přes noc uschnout. V malém hrnku rozehřejeme olej a mandle na něm postupně dozlatova osmažíme. Na kuchynském papíru necháme okapat, osolíme a podáváme. Rada: Tyto tapas jsou výborné ke sklence sherry nebo ke sklence sektu Každá porce obsahuje: bílkoviny: 10 g tuky; 34 g sacharidy: 3 g kJ:1656, kcal:395
Recept je z kategorií: Chuťovky
- 01.03.04 vloženo
- 11484x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Počet porcí
- 8 porcí
Ingredience
- 8 porcí
- 400 g mandlí ve slupce
- 250 ml (1/4 l) olivového oleje
- sůl
- Doba přípravy 30 minut bez sušení
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Španělské slané mandle
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Španělské slané mandle
4812 příspěvků 1.2.09 04:49
…jelikož mají vysoký obsah tuku se dají „pražit“ v mikrovlnce.
Mnohokrát vyzkoušeno v tomto receptu .
24 příspěvků 1.2.09 02:45
Ahoj holky
) Tenhle recept u mě vyvolal vzpomínku na
jiný, z časopisu Apetit - též na španělské mandle. Asi tak stejné
množství mandlí spařit a oloupat, obalit olivovým olejem a na pekáčku
s pečícím papírem pražit asi 20 minut (při cca 180-200 °C). Po
upražení, obalit v soli a uzené paprice (přibližně 2 lžičky), je to
skvělé
)
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj Pampeliško, „pražené mandle“ také dělávám. Je to výborná chuťovka také k vínu, zkrátka jedním slovem - dobrota.
Přeji Ti hezký den