Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jahody pokrájíme na poloviny nebo čtvrtiny, zasypeme cukrem a smícháme s tvarohem, jedním vejcem a pudinkovým práškem. Ochutnáme a případně dosladíme. Těsto vyválíme na pomoučeném vále, uprostřed (v místě, kam přijde náplň) rovnoměrně posypeme strouhankou a navršíme tvarohovo-jahodovou náplň. Pevně zavineme, povrch potřeme bílkem a pečeme na plechu s pečícím papírem v troubě rozpálené na 250°C asi 30 minut. Vystydlé pocukrujeme a chceme-li, podáváme se šlehačkou.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Snadný jahodový závin
38 příspěvků 16.7.10 00:31
Závin je opravdu supersnadný. Listové těsto je náramně užitečné mít doma v mrazáku
Použila jsem 400gramové, rozválela na velký
plát a ten rozkrojila na dvě části, takže vznikly 2 menší nohavičky.
Pudingu jsem dala vrchovaté lžíce, nebylo by špatné zkusit i jinou
příchuť (třeba banánový, karamelový nebo jahodový). Jahody se v tvarohu
trošku „rozšmrdlali“, ale na výsledné chuti to neubralo
Šlo by určitě zkusit i s jiným ovocem. Jo
a náplň v jedné nohavičce jsem ještě posypala kokosem 
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
kupuji mražené těsto, jsou v něm 2-3 plátky a váží 350 g. Krásný den a dobrou chuť!
Bona
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Smím se, Bono, zeptat kolik vází jedno balení lístkového testa? Zde se lístkové testo prodává ve více baleních a ta mají rozdílnou váhu. Podle toho jestli je testo v plátcích nebo ruzne vyválené. Predem díky za odpoved!
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky za vysvětlení, jsem ráda, že nemusím hledat, kam uplatnit ten žloutek…S vařením jsem se začala kamarádit před několika lety ( myslím, vařit s láskou ) a je to formou pokus - omyl. Něco se povede, něco méně, ale vždy se to dá sníst. A od té doby co jsem tady na Labu, tak si manžel pochvaluje, že máme spoustu nových a dobrých jídel.
Hezký večer, papa
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
ten bílek nemá žádný význam, já jsem tak nějak zvyklá, je to vlastně jedno…klidně můžeme použít celé rozšlehané vejce (asi to příležitostně opravím, dík). A k těm mírám… já myslím, že dávám vždy u všeho tak trochu vrchovaté lžíce a lžičky, tak i tady. Neboj, to se povede… hlavně vařit s radostí a v klidu… Já dokud jsem se nervovala, abych něco nezkazila, výsledky byly často takové upachtěné, teď to už spoustu let neřeším a ono to funguje…
Papa, měj se krásně Bona
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Za chvíli budou jahody, tak receptík ukládám. Jen mám, prosím, dotaz - proč závin potíráš jen bílkem? A lžíce pudinku dáváš rovné nebo trošku vrchovaté?