Recept Smazeny Hermelin ve slanine s pestem jako dip

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smazeny Hermelin ve slanine s pestem jako dip

Postup

Syr nakrajime na prouzky/spalicky. Tence nakrajenou slaninu rozkrojime podelce napul a prouzky prejedeme otocenym nozem aby se trochu povytahly. Prouzky obtocime kolem spalicku syra tak, aby se trochu prelinaly. Spichneme je paratkem.

Spalicky narychlo osmazime po vsech stranach na litinove, nebo jine tezke panvi, az je slanina krupava. Vyjmeme je na papirovy kuchynsky ubrousek a nechame je na chvili okapat.

Na talire polozime male misky s domacim pestem na namaceni. Vedle polozime nekolik listu salatu (aragula a podobne) a na ne osmazeny syr.

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.11.10 vloženo
  • 7785x zobrazeno

Čas přípravy

  • kratka

Ingredience

  • Hermelin
  • tenke platky libovejsi slaniny
  • pesto http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=12100
  • nekolik listu salatu aragula a podobne na podavani osmazeneho syru.

Doporučená příloha

  • pecivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 19.11.10 00:01

A je umotáno, rychlá pochoutka, nám chutnalo i bez omáček a dipů. Mé kousky se chlubí obsahem:) Děkuji za dobrý nápad:))

Diskuse k receptu Smazeny Hermelin ve slanine s pestem jako dip

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
c ass  23.11.10 05:24

Casino, ty jsi prostě …

Kritika pro kritiku. Až si zameteš před vlastním prahem, kritizuj jiné, podívej se na „přesnost“ popisů svých receptů a teprve potom střílej do jiných.

Kritizovat umí totiž každý casino. Co tak veřejně neotravovat a posílat ty zprávy rovnou babi ?

 
babi
6360 příspěvků 23.11.10 01:05

casino, o te znamosti s reznikem a to nemluve o dalsich servisech se vztahuje na CR. V Kanade pochopitelne si predchazi zakaznika…

K te kucharske knize. Co tim telocvikem sledujete? Notářsky ověřené stránky s recepty:
ZÁZVORKY I., ZÁZVORKY II., OŘECHOVÝ DORT (VELMI DOBRÝ) III.
nebo z uvedeného vydání
notářsky ověřené kopie stránek s výše uvedenými recepty

Myslite si, ze me pri necem nachytate? Je to docela absurdni, jednoduse k smichu…

 
casino
4463 příspěvků 21.11.10 22:41

O nožích je lépe to přelouskat v angličtině; v češtině je text neúplný.

Babi,
Vaše „…znamost s reznikem a sem tam toto pratelstvi malinko ohodnotit.“ je na Labu notoricky známá :-) Na známostech funguje život nejen v Euroatlantickém prostoru… Ale znám zemi, kde naopak pozornosti dávají zelináři, rybáři, pekaři i zmiňovaní řezníci. Jj, Itálie je to! No, abych byl přesnější: jižní Itálie :-D

A co se Sandtnerky týká, nezbývá než Vám gratulovat, protože jste zřejmě jediná, kdo má vydání z roku 1932 :lol: Nahlas Vám závidím; to co máte, je zakopaná hřivna. Navíc asi v originálním znění, pokud se tedy nejedná o tiskové chiiibiii… Což by byl, víceméně, taky unikát :mrgreen:

 
babi
6360 příspěvků 21.11.10 19:29

casino, ja vim, je to bomba, tim vsak myslim kaloricka. Chutne to je a nebudu jiz opakovat to co jsem doporucila 2905, protoze bazalka chute nadlehci. Na slanine docela zalezi a ja chodila k reznikovi v Laznich Lipova, avsak Vy to mate trochu z ruky. Propaguji a praktikuji si vytvorit znamost s reznikem a sem tam toto pratelstvi malinko ohodnotit. Clovek tak dostane i to co k mani neni.
O nozich je neco na webu http://en.wikipedia.org/wiki/Knife kde je take cesky preklad.
Kdyz uz Vas mam zde, tak bych se zeptala, jak jste uspel se ziskanim notarsky overenych kopii receptu, ktere jsem pridala na Labuznika z 1932 kucharky od pani Sandtnerove?

Příspěvek upraven 21.11.10 v 19:33

 
casino
4463 příspěvků 21.11.10 00:18

Bylo to výborné!!!
Udála se dvě překvapení:
Hermelín při rychlé přípravě neměl čas z rolek vyhřeznout. Teprve, když jsem úmyslně smažil déle, tak vytekl.
Podobně jako 2905 jsem nepoužil pesto - poněkud se v lednici osrstilo a stalo se nepoživatelným. Asi právě díky této nehodě jsem si jídlo vychutnal jen tak, bez voňavky :-)
Ta anglická z marketu kterou jsem použil, za moc nestála… co také čekat od uzeniny, která je, aby trochu vypadala, obarvena kulérem, že? Možná i právě proto bylo lze v soustu vedle chuti přismahlé slaniny cítit nepatrně i chuť roztaveného sýra.
Zkrátka, jak již shora napsáno, BYLO TO VÝBORNÉ!!!

V postupu stojí psáno: „…prejedeme otocenym nozem…“
Možná vás to nepřekvapí, že kuchyňský nůž má čtyři konce: :-) Proti špičce je čelo, a proti ostří je hřbet. Pokud se tedy nepřejíždí střenkou (jejíž je čelo součástí), pak tedy asi hřbetem. Snažil jsem se marně na netu najít „Popis nože“… Pokud bude někdo úspěšnější, prosím, dejte sem odkaz. Je složité popisovat, co je to BRADKA, PATKA, nebo STOPKA nože… :-)

 
babi
6360 příspěvků 19.11.10 20:40

2905, diky za report. Tu fotku, ktera podle meho nazoru byla zdarila jsem z frustrace vymazala a nenechala si kopii. Z techto duvodu jiz mazat urcite nikdy nebudu :-D

 
2905
753 příspěvků 19.11.10 01:41

Babi profil funkční, možno hledat v receptech, děkuji. Rybu budu opakovat až seženu lepší. mezi námi, první foto bylo lepší, rybce hnědý proužek moc slušel, i rajčátka… A komentáře? Asi bych se nenechala rozladit, chodím pro inspiraci, nápady, co nepovažuji za přínosné vypouštím… :wink:

 
babi
6360 příspěvků 19.11.10 01:14

2905, diky za vyzkouseni receptu a za peknou fotku. Ver mi, ze jednou chces vyzkouset s pestem, je to totiz docela zajimava chutova kombinace 8-)

 
2905
753 příspěvků 19.11.10 00:01

A je umotáno, rychlá pochoutka, nám chutnalo i bez omáček. Mé kousky se chlubí obsahem:) Děkuji za dobrý nápad:))

Příspěvek upraven 19.11.10 v 00:51

 
babi
6360 příspěvků 17.11.10 21:54

2905, myslim si, ze jsem svuj profil otevrela 8-) , kdyby to nepracovalo, dej prosim vedet. Nejspis se jednalo o tunu s vetvickou rajcat. Taky tam vratim obrazek :-) Totiz komentare pod receptem me notne znechutily…

 
2905
753 příspěvků 17.11.10 05:47

Po přečtení kapříka mi došlo, Tys tu měla rybičku, nemohu najít, profil máš zamčený.
Nevadí, vařila jsem, bohužel mraženou a nebyl hezký hnědý proužek, byla dobrá, i když rajčátka jsem ušetřila tepelné úpravy. Foto jsem zvorala, hnula jsem čudlíkem, porce ukrytá jako v mlze:) Dnes jsem koukala na rybky čerstvé v letáku Tesca :roll: , /papír je trpělivý/, uvidíme až se tam vypravím:) díky :palec:

 
2905
753 příspěvků 17.11.10 05:07

Jestli hledal, najde… :wink: a ne jen on :palec:

 
babi
6360 příspěvků 17.11.10 00:58

Myslim si, ze to byl jeste Pepicek, co neco takoveho hledal a ja to prave nasla v poznamkach 8-) Mej se pekne…

 
2905
753 příspěvků 17.11.10 00:42

Hezký nápad, já si ráda zamotám, díky:) :palec:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz