Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lesni_bytost Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Inspirace ze staré kuchařky s asijskými recepty..
Zelí nakrouháme na jemné nudličky, dostatečně osolíme a promačkáme, aby změklo. V hluboké pánvi rozpálíme trochu oleje, vhodíme zelí a ne úplně zprudka opékáme - chce to trochu času, aby bylo propečené - smažíme, až začne zlátnout nebo do zlatova. Na konci opékání přidáme špetku kmínu, a dochutíme pár kapkami až lžičkami sojové omáčky a octa. PS: V původním receptu byl ještě pórek na kolečka a maso na nudličky. Zelí asi čínské :-) nevím, kuchařku už nemám. Ochucení octem a sojovkou někdy vynechávám.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Smažené zelí aneb původně to byla čína
Pripravuji velice podobne
jako stir-fry a protoze se mi vsechno zeli
nevejde najednou do Wok kotliku zjistila jsem, ze to je vyhoda. Pridavam zeli
nadvakrat, takze ta prvni davka je uz pomerne mekka a ta druha zustane
krupavejsi…chutna mi to tak
Pridavam vsak Lap Chong, coz je cinska
klobaska…