Recept Smažené nudle se zeleninou
bona Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Kedlubnu a mrkev nakrájíme do tvaru slabších hranolků, nebo nudliček, osmažíme na olivovém oleji, osolíme, posypeme kořením na čínu. Poté přidáme pórek a nakonec zelí. Zakápneme sojovkou. Vše musí zůstat křupavé. Dáme stranou. Vejce rozšleháme s dvěmi lžícemi vody, osolíme a upečeme omeletu, kterou ke konci smažení na pánvi potrháme na malé kousky. Nudle (bez ohledu na to, co je psáno na obalu) zalijeme v misce vařící vodou, necháme změknout a scedíme. Nudle osmažíme na olivovém oleji (šetříme, olej lze přidat v průběhu, ale nemělo by to v něm "plavat", jako je to často v bufetech) pokud možno ze všech stran. Hotové smícháme se zeleninou a omeletou a prohřejeme. Dlouho jsem pátrala po tom, jak připravují naši "Číňané" smažené nudle, a tohle, myslím, chutná stejně, možná lépe, není to přemaštěné.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
- 18.03.07 vloženo
- 72843x zobrazeno
Ingredience
- 1 balení čínských nudlí
- 1 kedlubna
- 1 větší mrkev
- 2 vejce
- koření na čínu (používám Kotányi)
- světlá sojová omáčka
- asi 15 cm pórku
- asi 10 dkg čínského zelí
- olivový olej
- sůl
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku14.3.22 13:26
Třetí pokus - tentokrát jsem přidal trochu šunky Opět výborné!
5.12.18 14:00
Na druhý pokus jsem přidal osmažené, na nudličky nakrájené kuřecí prso. Zeleninu co dům dal - hlavně hrášek a mrkev. Opět vynikající!
Líbí se mi18.9.16 16:01
Výborný recept. Přidal jsem tam ještě trochu zelených fazolek a bylo to moc dobré. Jen je třeba opravdu šetřit olejem při smažení nudlí.
Líbí se mi3.2.14 17:25
… dala jsem koření garam masala, vynechala kedlubnu (tu v obchodě zrovinka neměli), ale mohu jen a jen chválit. Je to neskutečná dobrota!!! Děkuji
Líbí se miDiskuse k receptu Smažené nudle se zeleninou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Smažené nudle se zeleninou
1151 příspěvků 2.7.14 12:56
Protože sliva chválila a my jí věříme, protože dělá nejkrásnější slané dorty
, tak jsme vařili dnes k obědu.
Celé balení nudlí, 270g, 1 obr kedlubna, 3 střední mrkve, kousek pórku a půl malé hlavičky bílého zelí.
Každou zeleninu na proužky, smažit zvlášť, světlé sojovky jsme si dopřáli velkého panáka, možná i o trošku víc, mletou jolokii, trošičku, sezamové semínko, zázvor a navrch ústřicovou omáčku.
Nudle jsme smažili nadvakrát ve velkém woku na arašídovém oleji.
Příspěvek upraven 02.07.14 v 13:15
3 příspěvky 9.5.10 17:01
opravdu dobre
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
no jasně - tenké rýžové nudle!!! Tak ty budou příště! Přiznám se, že jako k polotovaru jsem k nim dosud neměla přílišnou důvěru, nějak se mi nelíbil jejich vzhled…:-)) Ale v tomhle jídle budou jistě báječné, díky. Už se těším. B.
Stejně mám u Číňanů ty tenoulinké nejoblíbenější…:-)
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
mrtvolko, to ti teda děkuji, musím tě rychle dohonit...... Zatím jsou ještě dny, kdy se to dá udělat i venku. Ty skleněný(rýžový) mám doma, tak uvažuji, že bych je udělala hned zítra. Možná, že s těmi tenkými to bude ještě ořechovější!
Měj se fajn Terrinka
Terrinko, tys to nevyzkoušela v tom květnu ve své bááááječné letní kuchyni? To já to dělám dost pravidelně ve své zimní kuchyni a můžu ti říct, žes prohloupila, my už máme za sebou mnohá opakování a ještě se nám to nepřejedlo.
Nesmažím ty placaté nudle. Objevila jsem tenké, kulaté skleněné (rýžové) nudle. Nechají se jen ve vlažné (to je dost důležité) vodě nasáknout. Jejich výhodou je, že není třeba hlídat, jak dlouho ve vodě jsou. Člověk je může namočit a jít dělat zeleninu. A opravdu se nikdy neslepí.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Jééé, tak dlouho jsem toužila umět ty čínské nudle, jak dělají „oni“, protože nám moc chutnají. Tak tento Bonin recept, to může být ono podle popisu a chvály. Prostě to zaručeně vyzkouším a uvidíme- dík za receptík. Pěkný den! Terrinka
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak sezamový olej byl včera vyzkoušený a ta vůně a chuť je skutečně nezaměnitelná (řada labužníků si pomyslí, že jsem „objevila Ameriku“
, ale pro někoho to možná bude zajímavá
informace).
Nesmažila jsem nudle, ale dušenou rýži se zeleninou a použila jsem naložené vepřové maso (kotlety). Bylo to jak v čínské restauraci, vřele doporučuji.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
také někdy přidávám kuřecí a koření pěti vůní jsem shodou okolností dnes přidala do mletého hovězího na zítřejší kuličky..:-))
Jsem moc ráda, že mělo úspěch!! B.
P.S. Koupila jsem si francouzský sezamový olej, slyšela jsem, že na něm Číňani smaží a proto to má takovou nezaměnitelnou chuť. Tak se těším, až ho prubnu (také na tomto receptu).
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Výborné. Děti mě mohly sežrat. Jen jsem přidala nudličky kuřecího masa a koření na čínu - směs pěti vůní od Kotányi (je fakt dobrá).
297 příspěvků 25.1.09 03:43
chtěla bych se zeptat, jak je to s čínskou (asijskou) kuchyní a olivovým olejem, mám pocit, že to není originální kombinace…? Pěkný den. M.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Já ti dám žluťounké,žluťounké! Já už to nemůžu ani číst, takovou mám na ty nudličky chuť- chudák klávesnice, ta to odnese. Určitě budou co nevidět na stole a dělat je budu v letní kuchyni! Co kdyby byly potíže......ha,ha. Prožij pěknej víkend!
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Kotányi. Takové žluťounké.
to koření na čínu je Kotány nebo nějaká jiná značka?
Esme ani nevíš, jak závidím. Celý život toužím mít letní kuchyň, zatím se to nepovedlo. Ale plyn mám a woka si koupím a otevřu si okno, protože to bude fofr … mám trojitý hořák specielně pro tuto příležitost.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
shodou okolností jsem je také v týdnu dělala
a také bez zelí, jaksi jsem ho zapomněla
koupit.. Ale to koření na čínu si pořiď, je báječné. Bez něj si tohle
jídlo už ani neumím představit.
Jsem ráda, že chutnalo. Pa B.
109 příspěvků 25.1.09 03:43
zapomnela jsem udelat „omeletu“, mistou zeli a porku jsem dala cibuli a bambusove vyhonky, nemela jsem koreni na cinu, tak jsem dala dabelksou smes, nudle se mi k tomu pripekly, ale presto vsechno je to uzasne! jak me milovane cinske nudle.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
nerezové nádobí je sice hezké, ale absolutně nevhodné na rychlé smažení
(stir fry) asijským způsobem.
Wok…a to úplně obyčejný železný je ideální. Tajemství spočívá v tom že se napřed nasucho rozpálí, přidá se olej a už se vaří. Všechno musí být připraveno, odváženo a nakrájeno napřed. A stále přehazovat…
V našem malém vilkovém komplexu jsem bydlela šest let jenom s asijskými sousedy, tak jsem leccos okoukala.
Snad jen na závěr: na elektrice Ásie moc nejde, chce to plyn. Jelikož ale v naší ulici plyn není, mám plynový hořák na zahradě. Tak to totiž mají všichni moji asijští sousedé. Dělám tam veškeré smažení, aspoň to nezasmradí byt.
170 příspěvků 25.1.09 03:43
Bono, to by bylo fain „v akci“. Pánev mám nerezevou se silným dnem …
Buráci, míchala jsem jako šílená, ale je pravda, že miláček když mě viděl, tak taky říkal „to by chtělo wok“. Já jsem ho totiž z nové kuchyně vyřadila, neboť je velký, neskladný a byl tak nějak málo používán.
Ale napadá mě, nemůže být „zakopán pes“ v tom, že pánev myji v myčce na nádobí ..... ?????
Na další pokus ale musím koupit nové nudle, protože já sežrala i tu opečenou placku a miláček je jedl spařené a strašně si liboval … prostě změna oproti rýži.
Hezký víkend všem a těď kteří mají příští týden dovolenou (jako já) hezkou dovolenou.
J.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Jiti, mozna se zeptam hloupe:-), ale michas ty nudle poradne behem smazeni? Ja na to mam dve mechacky a ruzne s nimi kvedlam a nadzvedam nudle porad behem smazeni (nejlip to jde ve woku), jinak si nedovedu vysvetlit, ze z toho mas placku…
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
to mě mrzí, ještě mě napadá, jestli to nebude použitou pánví…
Jinak opravdu nevím. Mně se nudle také dlouho nedařilo opékat, až tenhle postup mi funguje. Nejraději bych Ti to předvedla v akci…
170 příspěvků 25.1.09 03:43
tak nic
. Nudle na smažení, postup dle Bony a
zase jsem z toho měla opečenou placku, a ani olejem jsem nešetřila .....
tohle jídlo mi prostě asi není souzeno
.
Hezký den.
J.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
tak držím palce, ať se podaří a chutná. Pa B.
170 příspěvků 25.1.09 03:43
díky za radu. V Globuse jsem v asijském koutku koupila nudle, na jejichž obalu je napsán přesně tenhle postup … tak to by se mi mohlo povést.
Bohužel tenhle víkend to nebude, protože je na cestě kančí … tak budou řízečky, paštika, a ještě musím vymyslet nějakou omáčku (gulaš a svíčková byla tento týden)
J.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
používám ty ploché, těstovinové, jak jsou jakoby zalisované do čtverečků…
Nevařím je (potom se mi totiž taky nikdy nedařily osmažit), jen nechám změknout ve vařící vodě.
Dobrou chuť. B.
170 příspěvků 25.1.09 03:43
a já tenhle předpis přehlídla, objevila jsem ho až dnes … ale stejně se chci zeptat, jaké nudle používáš? Ty bílé rýžové nebo ty jako těstovinové (co jsou v čínských polévkách)? Já to přesně tahle jednou zkoušela s rýžovými a měla jsem z toho opečenou placku a víckrát jsem odvahu nesebrala.
Díky za radu
J.