Recept Smažená vanilková zmrzlina v likérové omáčce

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z mouky a vajec připravíme piškotové těstíčko. Vychlazené těsto nakrájíme na čtverce 10x10 cm a dovnitř dáme kopeček vanilkové zmrzliny. Pečlivě zabalíme, obalíme ve vejcích a oříšcích. Koule zprudka smažíme v dostatečném množství oleje (nejlepe ve fritéze). Zmrzlinu podáváme podlitou vaječným likérem a zdobenou kiwi.

Recept je z kategorií: Zmrzlina

Nahlásit recept

  • 26.02.02 vloženo
  • 3880x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 300 g strouhaných ořechů
  • 4 plátky kiwi
  • olej na smažení
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
  • 4 dl vaječného likéru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažená vanilková zmrzlina v likérové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Smažená vanilková zmrzlina v likérové omáčce

Madlenka
9 příspěvků 12.3.02 18:59
Jak to dopadlo?

Tak jsem tu po dlouhe dobe a nevim, jak to vlastne dopadlo. Povedlo se, Kopretinko, nebo si to nakonec neriskla..:o)

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Jak jsem objevil, tak jsem předal dál

nic víc u toho nebylo

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku...

No jo!!! Pepíčku neměl by tam být nějaký prášek do pečiva????? Dyť je to jenom mouka a vejce!!! Ani prášek do pečiva ani žádný tuk!!! Dyť to bude jako beton!

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Dám na tebe

No tak já do toho jdu.. ale jestli to bude mastné tak dostaneš za uši Glamo :o)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Ale nenasákne...

Proč by to nasáklo?! Ten piškot se přece obalí ve vejcích a oříšcích. Obal utvoří slupku. Olej musí být dobře rozpálený. Ve fritéze (na pánvi by to jaksi nešlo…) se smaží jen chviličku. Je to fakt skvělé! Hlavně je to krásné překvapení, když pod horkou křupavou kůrčičkou najdetě ledovou zmrzliku! Mňam! (Nikoho snad nenapadne, lupnout to do té fritézy hned po řízcích… :-))))))))))))

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo jo

Jasné, to chápu, pokud se ten piškot polije alkoholem a zapálí tak to beru :o) Když nasákne alkohol, tak to není žádná vada :o) Ale furt mi tam ten olej nesedí :o( dyť to nasákne a bude to kapat!

yasmin.dc
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Znova:-))

Já nevím, jak přesně vypracovat to rěstíčko, na piškotový těsto si představuju kypřicí prášek atd. Ale poradím: doma mám napsaný špicovní recept na smaženou zmrzku, takže ho dodám a jinak jsem to jedla v čínské restauraci a tam ten obalený kopeček paní polila panákem třeba vodky zapálila, toršku ho pootáčela než se sfouknul plamen a bylo to božííí, m%nam:-)

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Já jo
Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak nevím...

Mám dojem, že to piškotové těsto docela dost nasákne olejem… Nějak si to nedovedu představit… Už tohle někdo jedl nebo zkoušel?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz