Recept Šlehačková roláda

aneb Oblíbená šlehačková roláda

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Svaříme šlehačku s vanilkovým cukrem a můžeme přidat ještě pískový cukr podle kyselosti ovoce. (Máme-li chuť, můžeme do šlehačky ještě přidat 2 lžíce kakaa). Dáme vychladit do lednice (aspoň na 1 den, nebo na noc). Přepustíme větší kousek másla a pak celý plech máslem vylijeme, necháme vystydnout a vysypeme moukou. Hodně vyšleháme vejce se 7 lžícemi cukru, přidáme 7 lžic polohrubé mouky, vylijeme na plech a dáme do vlažné trouby. Asi po 2 minutách přidáme teplo a upečeme dorůžova. Na vlažný zákusek podélce rozetřeme ušlehanou šlehačku z ledničky, přidáme ovoce a srolujeme.

Recept je z kategorií: Rolády

Nahlásit recept

  • 17.10.02 vloženo
  • 13704x zobrazeno

Ingredience

  • 1/4 litru šlehačky
  • čerstvé nebo kompotované ovoce
  • 6 vajíček
  • pískový cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • máslo
  • polohrubá mouka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šlehačková roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Oblíbená šlehačková roláda

Sylvie
2302 příspěvků 26.01.13 21:38

Dělala jsem dnes z pěti vajec, těsto se krásně rolovalo. 8)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz