Recept Slané palačinky zapečené po římsku

bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Mleté maso smícháme s nadrobno nasekaným spařeným špenátem, vejcem, strouhaným sýrem, utřeným česnekem, petrželkou, dobře osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z půl litru mléka, jednoho vejce, špetky soli a přiměřeného množství hladké mouky připravíme palačinkové těsto. Usmažíme palačinky, které naplníme masovo-špenátovou směsí, zavineme a vyrovnáme do máslem vymazané zapékací misky. Vše zalijeme osoleným a opepřeným (nebo dle vlastní chuti doladěným) rajčatovým pyré, lehce zasypeme strouhaným parmezámem, pocákáme rozpuštěným máslem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 05.01.08 vloženo
  • 6907x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g mletého masa (napůl hovězí a vepřové)
  • 100 g spařeného listového špenátu
  • 1 vejce
  • 60 g strouhaného sýra (třeba eidam)
  • 3 stroužky česneku
  • sekaná čerstvá petrželka
  • pepř
  • sůl
  • 400 g rajčatového pyré
  • 30 g strouhaného parmezánu
  • máslo
  • na palačinky:
  • mléko
  • hladká mouka
  • vejce
  • špetka soli
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • salát z čerstvé zeleniny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slané palačinky zapečené po římsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz