Recept Skořicová omáčka (bez kozího mléka)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Skořicová omáčka (bez kozího mléka)

Úvod

Ano, je tu podobný recept tak si můžete vybrat :)

Lidičkové, toto je tedy bašta! Tedy, mně to chutná…
Asi na LABUŽNÍKOVI nenajdete, že bych chválil svůj, či mnou vložený recept. Tady dělám výjimku :palec: ale mé první paní by to stejně asi nechutnalo :(
Když naše „chození“ (4 roky!!!) začalo směřovat k oltáři, tak jsme bývali často na jídlo u našich. Kdysi byla povidlová omáčka a máti si obvyklý kompliment vyložila neobvykle a začala ji vařit víc než často…
Když jsme sestavovali svatební menu, tak nevěsta si přála, a si i prosadila (prý kvůli hostům) místo povidlové, svíčkovou! Už toto mi mělo být varováním…, ale byl jsem slepý jak hlušec. Po svatbě, než jsem sám začal vařit, jsem povidlovou mohl vidět jedině v mammahotelu… .

Jistěže, můžete povařit v osolené vodě mouku se skořicí:( ale zkuste zkusit toto mé „dítě“ :)
Nezkoušel jsem červené víno, ale jinak vše, co je v INGREDIENCÍCH uvedeno v závorce.
Doporučuji zasmažit (jinak je to vodové, chybí tomu „plnost“)

Postup

Cibuli nadrobno na másle osmažíme trošku víc než dosklovita.
Přihodíme nahrubo strouhnutou zeleninu, jabko a chvíli restujeme.
Přidáme víno a chvíli inhalujeme nad kastrolem. Pak trošku podlijeme vývarem, osolíme a podusíme doměkka.
Umixujeme dohladka, přidáme skořici a protlak.
Už teď je to jedlé, ale až nyní přijde finále:
Nebojte se pořádně osolit, osladit, okyselit, či jinak dochutit podle sebe, příp. i zahustit!
Podávám s vařeným hovězím a nekynutým houskovým knedlíkem.

Dnes jsem vařil počtvrté…
Je to jídlo „pokaždé jinak“ :)
Vždy jsem ale, než jsem jídlo doladil, ulizoval a ulizoval až pomalu nebylo co ladit, hihi.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Omáčky Omáčky zeleninové Sladké omáčky


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.11.13 vloženo
  • 2070x zobrazeno

Ingredience

  • Máslo
  • 1 cibule
  • 100 g celer
  • 100 g mrkev
  • 100 g jablko
  • Sklenka víno bílé
  • Vývar (jen v nouzi voda)
  • 1 PL skořice mletá
  • 1 PL rajčatový protlak
  • Sůl
  • (pepř, med, cukr, karamel, citron, ocet, kůra, mouka na záklechtku, ŠLEHAČKA, zakysanka)

Doporučená příloha

  • Maso červené i bílé – nejlépe vařené, ale i dušené, pečené. Knedlíky, rýže, rýžové noky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 19.11.13 20:13

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Skořicová omáčka (bez kozího mléka)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3790 příspěvků 19.11.13 20:29
Casino

Celer a mrkef jsem před chvílí nastrouhala do salátu, jablko doma není ani jedno, je půl deváté… :think: NE, už nikam nejdu, počkám do zítra…tak tohle můžu :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz