Recept Skopová kýta nadivoko dle Anny Drůbkové Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recepis z knihy Anny Drůbkové Mladá hospodyňka - čtvrté vydání

Postup

Kýtu zbav kostí, odžilkuj, osol, polej vínem a dej do studena. Za 2 - 3 dny protáhni slaninou a vlož do rendlíku, v němž se zpěnila zelenina, cibule, celer, petržel, mrkev na másle i slanině. Přidej k tomu 10 pepřů, nové koření, bobkový list, tymián. Kýtu přikryj a nech dusiti po obou stranách. Podlévej, když vlastní šťáva vysmahla, vodou nebo slabou polévkou, pak vyndej kýtu na pekáč do trouby, by na povrchu začervenala.

Do šťávy přilej kyselé smetany, v níž je rozkloktána lžíce mouky, trochu octa, povař ji, proceď a vlij na kýtu.

Recept je z kategorií: Skopové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.07.11 vloženo
  • 3448x zobrazeno

Ingredience

  • skopová kýta
  • slanina
  • cibule
  • celer
  • petržel
  • mrkev
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • nové koření
  • bobkový list
  • tymián
  • voda či vývar
  • zakysaná smetana
  • PL mouka
  • ocet
  • víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Skopová kýta nadivoko dle Anny Drůbkové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Houbová smaženice Houbová smaženice
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz