Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recepis z knihy Anny Drůbkové Mladá hospodyňka - čtvrté vydání
Kýtu zbav kostí, odžilkuj, osol, polej vínem a dej do studena. Za 2 - 3 dny protáhni slaninou a vlož do rendlíku, v němž se zpěnila zelenina, cibule, celer, petržel, mrkev na másle i slanině. Přidej k tomu 10 pepřů, nové koření, bobkový list, tymián. Kýtu přikryj a nech dusiti po obou stranách. Podlévej, když vlastní šťáva vysmahla, vodou nebo slabou polévkou, pak vyndej kýtu na pekáč do trouby, by na povrchu začervenala. Do šťávy přilej kyselé smetany, v níž je rozkloktána lžíce mouky, trochu octa, povař ji, proceď a vlij na kýtu.
Recept je z kategorií: Skopové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Skopová kýta nadivoko dle Anny Drůbkové