Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
daduuja Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Švédské velikonoční bochánky.
Další recepty najdete zde - https://www.devceuplotny.cz/foodblog/semly?…
Připravíme si kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme vejce, mléko, máslo, kypřící prášek, cukr, vzešlý kvásek a koření. Vymícháme těsto a necháme na teplém místu vykynout. Z těsta vyválíme válec a rozdělíme ho na 12 dílů. Z každého dílu vytvoříme bochánek, dáme na plech s pečícím papírem a necháme znovu nakynout. Potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Na náplň v kastrůlku smícháme mléko, cukr a škrob, za stálého míchání přivedeme k varu a minutu vaříme. Přidáme dřeň z vanilkového lusku a žloutky, pomalu zahřejeme a důkladně mícháme asi 1 minutu. Z upečených kuliček odkrojíme vršek a vnitřek částečně vydlabeme, střídku vyšleháme se žloutkovým krémem, marcipánem a máslem. Naplníme bochánky a navrch nastříkáme dotuha ušlehanou smetanu. Z odkrojených vršků vyřízneme trojúhelníčky a položíme na šlehačku. Pocukrujeme.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Semly