Recept Sangria

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Spirálovitě odkrojit proužek kůry z citrusu. Oloupat citrus, odstranit bílou část a zrníčka. Nakrájet citrus na plátky. Oloupat broskve, odstranit pecku a nakrájet je na kostky. Dát ovoce do skleněného džbánu a posypat cukrem. Nalít víno, brandy a minerálku do džbánu a zamíchat. Přidat proužky kůry. Sangria má být vždycky podávána ledově studená. Několik kostek ledu se nůže přidat.

Nahlásit recept

  • 30.06.02 vloženo
  • 18062x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 pomeranč bez vosku
  • 1 citron bez vosku
  • 2 broskve
  • 1-2 lžíce cukru
  • 1 litr vychlazeného červeného vína
  • 3 lžíce brandy
  • 250 ml vychlazené minerálky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sangria

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sangria

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sangria

Babi, díky za návody a tipy. Už se na „kytičkový“ seznam těším. Tvoření ledových nádobek tak trošku znám - dělám tak občas originální svícínky n ačajovou svíčku. Svícínem pak dán do plitké skleněné nádoby, aby mi voda z tajícího „svícnu“ netekla po bytě.
A super věc jesm zažila v Rožnově p/R, ve Skanzenu. Fernet tam prodávají taky „na ledě“ - na dno sklenice dají kousek jehličnanu (tuším, že jalovce), zalijí vodou a nechají zamrazit - bááječné.
Posílám pozdravy do Kanady a celá Morava se už jistě na Tebe těší!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Elenko...

mám seznam jedlých kytiček a někdy na začátku léta jej přidám na Labužníka (musím totiž překládat, protože si už hodně jmen nepamatuji v češtině:-(((. Jinak používám psí fialky z mé zahrádky, malé macešky i květy bylinek jako je mateřidouška, kamilky, pažitka (ne do sladkého, ale nějakých nápojů jako je Krvavá Marie atd.) a to všechno bez stopek s oprášeným pylem. Sedmikrásky v této části Kanady bohužel nerostou.

Ty cukrové květy lze jednoduše připravit. Štětečkem se potřou bílkem rozšlehaným s trochou vody, posypou se jemným krystalovým cukrem a nechají se zaschnout. Pak se ještě připravují kandované fialky, které se namáčí do převařeného cukru obarveného fialovou jedlou barvou.

S ledem si člověk může vyhrát. Menší nádoba ve tvaru cilindru se vloží do větší a kolem se nalije voda a do té se zamrazí kytičky. Někdy to popíši podrobněji. Pak se měnší nádoba vyndá, led se vyndá a otvor v ledu se plní tím, čím člověka napadne. Třebas lahví vodky, nebo mělčí ¨nádoba¨ třebas krevetkama, nebo tím, co se podává velice vychlazené. Atd.

Moře pozdravů na Moravu, kam se co nevidět chystám odcestovat.

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Ozdobné ledíky s kytičkama

Teda Babi, tak teď jsi mě dostala! Už jsem v mnoha časopisech viděla pocukrované květy jako ozdoby dortů nebo třeba sedmikrásky v salátě, ale taková ledová nádhera - fakt nemám slov.
A jaké druhy na to používáš? My tady máme dvoje fialky - pravé a tzv. „psí“. A masešky buď v zahrádce nebo takové malinké, polní (žlutofialové).

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sangria

Elenko, máš naprostou pravdu, já mám alespoň 10 různých receptů a to jak z červeného vína tak z bílého … Tak jako Ty zmrazuješ melounovou dřeň, tak já dělám ledové kostky s fialkama, maceškama a jinýma jedlýma kytičkama…

Děkuji Ti mockrát za přečtení receptu a jeho upřesnění :-)
Ze zasněžené Kanady zdravím do zasněžené Moravy!

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Obdoby jsou všude

Milá babi, zdravím Tě z Moravy!
Já jezdím do Španělska často a ráda a mám malou obdobu Tvého receptu na Sangrii - v každé oblasti se dělá jinak.
Do té naší přidávali ještě 2 dcl pomerančového džusu a ovoce podle období. Za sebe můžu doporučit hlavně červený meloun (šp. = sandía) a taky třeba hrušky.
Každý to, co má rád nebo čeho má dostatek.
Já sama melounovou drť mrazím v kostkách a dávám v létě do ovocných nápojů. A všem se to líbí.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz