Recept Sangria

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Spirálovitě odkrojit proužek kůry z citrusu. Oloupat citrus, odstranit bílou část a zrníčka. Nakrájet citrus na plátky. Oloupat broskve, odstranit pecku a nakrájet je na kostky. Dát ovoce do skleněného džbánu a posypat cukrem. Nalít víno, brandy a minerálku do džbánu a zamíchat. Přidat proužky kůry. Sangria má být vždycky podávána ledově studená. Několik kostek ledu se nůže přidat.

Nahlásit recept

  • 30.06.02 vloženo
  • 17844x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 pomeranč bez vosku
  • 1 citron bez vosku
  • 2 broskve
  • 1-2 lžíce cukru
  • 1 litr vychlazeného červeného vína
  • 3 lžíce brandy
  • 250 ml vychlazené minerálky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sangria

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sangria

Babi, díky za návody a tipy. Už se na „kytičkový“ seznam těším. Tvoření ledových nádobek tak trošku znám - dělám tak občas originální svícínky n ačajovou svíčku. Svícínem pak dán do plitké skleněné nádoby, aby mi voda z tajícího „svícnu“ netekla po bytě.
A super věc jesm zažila v Rožnově p/R, ve Skanzenu. Fernet tam prodávají taky „na ledě“ - na dno sklenice dají kousek jehličnanu (tuším, že jalovce), zalijí vodou a nechají zamrazit - bááječné.
Posílám pozdravy do Kanady a celá Morava se už jistě na Tebe těší!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Elenko...

mám seznam jedlých kytiček a někdy na začátku léta jej přidám na Labužníka (musím totiž překládat, protože si už hodně jmen nepamatuji v češtině:-(((. Jinak používám psí fialky z mé zahrádky, malé macešky i květy bylinek jako je mateřidouška, kamilky, pažitka (ne do sladkého, ale nějakých nápojů jako je Krvavá Marie atd.) a to všechno bez stopek s oprášeným pylem. Sedmikrásky v této části Kanady bohužel nerostou.

Ty cukrové květy lze jednoduše připravit. Štětečkem se potřou bílkem rozšlehaným s trochou vody, posypou se jemným krystalovým cukrem a nechají se zaschnout. Pak se ještě připravují kandované fialky, které se namáčí do převařeného cukru obarveného fialovou jedlou barvou.

S ledem si člověk může vyhrát. Menší nádoba ve tvaru cilindru se vloží do větší a kolem se nalije voda a do té se zamrazí kytičky. Někdy to popíši podrobněji. Pak se měnší nádoba vyndá, led se vyndá a otvor v ledu se plní tím, čím člověka napadne. Třebas lahví vodky, nebo mělčí ¨nádoba¨ třebas krevetkama, nebo tím, co se podává velice vychlazené. Atd.

Moře pozdravů na Moravu, kam se co nevidět chystám odcestovat.

Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Ozdobné ledíky s kytičkama

Teda Babi, tak teď jsi mě dostala! Už jsem v mnoha časopisech viděla pocukrované květy jako ozdoby dortů nebo třeba sedmikrásky v salátě, ale taková ledová nádhera - fakt nemám slov.
A jaké druhy na to používáš? My tady máme dvoje fialky - pravé a tzv. „psí“. A masešky buď v zahrádce nebo takové malinké, polní (žlutofialové).

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sangria

Elenko, máš naprostou pravdu, já mám alespoň 10 různých receptů a to jak z červeného vína tak z bílého … Tak jako Ty zmrazuješ melounovou dřeň, tak já dělám ledové kostky s fialkama, maceškama a jinýma jedlýma kytičkama…

Děkuji Ti mockrát za přečtení receptu a jeho upřesnění :-)
Ze zasněžené Kanady zdravím do zasněžené Moravy!

Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Obdoby jsou všude

Milá babi, zdravím Tě z Moravy!
Já jezdím do Španělska často a ráda a mám malou obdobu Tvého receptu na Sangrii - v každé oblasti se dělá jinak.
Do té naší přidávali ještě 2 dcl pomerančového džusu a ovoce podle období. Za sebe můžu doporučit hlavně červený meloun (šp. = sandía) a taky třeba hrušky.
Každý to, co má rád nebo čeho má dostatek.
Já sama melounovou drť mrazím v kostkách a dávám v létě do ovocných nápojů. A všem se to líbí.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz