Recept Španělská Sangria (pro Blížence)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupané ovoce nakrájíme na plátky, prosladíme, zalijeme rumem, přikryjeme a vychladíme v chladničce. Přibližně hodinu před podáváním ovoce zalijeme červeným vínem a nakonec doplníme sodovou vodou. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Nahlásit recept

  • 11.07.04 vloženo
  • 28249x zobrazeno

Ingredience

  • 4 ks pomeranče
  • 4 ks broskví
  • trochu cukru
  • 1 dl rumu
  • 2 l červeného vína
  • 1 l sodové vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Španělská Sangria (pro Blížence)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Španělská Sangria (pro Blížence)

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Španělská Sangria (po česku)

Ale všichni jsme nenapsali jednu z dalších důležitých ingrediencí: CHLADÍME I KOSTKAMI LEDU!!!!
Takže ještě dopsat led.
Jo! Já nemám ráda „bublinky“, takže moje osobní (tedy Elenčina) varianta sangrie je místo sody - vodu. ;-D

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Španělská Sangria (po česku)

Já jsem ve Španělsku zatím nebyla, ale chodím na ni u nás v Brně do restaurace Hacienda Mexicana - podávají ji ve skleněných džbáncích a mají ji opravdu dobrou.
Jinak doma dělám tuto Sangrii (recept pochází ze Španělska):

1 citron, 1 limetka, 1 pomeranč, 355 ml rumu (kubánského), 100 g cukru, 0,75 l suchého červeného vína a 235 ml pomerančového džusu.
A postup je téměř „alchymistický“ :) Ovoce, víno, rum a džus dobře vychladíme. Citron, limentku a pomeranč nakrájíme na tenká kolečka, dáme do skleněného džbánu, zalijeme rumem a zasypeme cukrem. Dáme na dvě hodiny marinovat a chladit do lednice. Těsně před podáváním ovoce mírně pomačkáme (nejlépe dřevěnou lžící - dle originálu) a zalijeme a zamícháme s vínem a pomerančovým džusem. Podle chuti můžeme dosladit.

Je moc dobrá a osvěžující :)))

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Španělská Sangria (po česku)

VeŠpanělsku jsem byla asi 6× a každý recept na sangrii, který jsem obdržela od místních Španělů, obsahoval alespoň jednoho panáka (tedy 0,05 l) tzv. tvrdého alkoholu, jednou dokonce i koňak. To jsou mé zkušenosti, přímo ze Španělska, přebrané ve španělštině. Přeberte si to, jak chcete ;-DDDD
Přeci jenom ten litr sody nám toho jednoho až dva panáky pěkně naředí, ne? Takže z toho i tak je nápoj pro celý den.
Dokonce ve Valencii jsem pila sangrii s tímto ovocem: hrušky, broskve (nebo nektarinky), bílý (cukrový) a červený (španělsky „sandía“) meloun a kuličky hrozna. Věřte nebo nevěřte, je to pravda. Všeobecně se tvrdí, že do sangrie se dává sezonní ovoce a to, co roste v místě. Klidně bych se neupejpala a nacpala tam i granátové jabko, mírně pomačkané.
Pije se v celém Španělsku, je tam opravdu hodně variant, o čemž už jsme tady na Labužníkovi letos diskutovali, najděte si sangrie ve vyhledávači. ;-D
Ale rozhodně všem přeju dobrou chuť!!!!!!

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Španělská Sangria (po česku)

to teda jsi, trikolko…:-))…a já se dokonce ve slovníku dočetla, že sangria je španělský nápoj připravovaný z červeného vína, pomerančového džusu, sody a brandy…tak..a potom si vyber… :-))

trikolka
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Španělská Sangria (po česku)

tahle byla moc dobra a ovoce v rumu byla tezka vyhra :) vsichni se olizovali az za usima. me to neva, ze to neni origos, ale hlavne ze to je dobre. ovsem na druhou stranu je spravne se dozvedet, jak to tam v zemi puvodni delaji tak dobre, ze to od nich ostatni zeme kopiruji a predelavaji si to podle sveho. tudiz 5 bodu za recept a 5 bodu za komentar tresince. to jsem ale diplomat co? ;)

Tresinka
156 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Španělská Sangria (po česku)

Já jsem ve Španělsku byla, bylo tam překrásně a Sangrie byla taky vynikající, rozhodně ta jejich nemá nic společného s tou kupovanou, ta je ošklivá.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Španělská Sangria (po česku)

Třešinko, taky je tam napsáno po česku a navíc, ve Španělsku jsem nebyla, čili pravý originál jsem nepila a myslím si, že Sangrií je hrozně moc a která je ta pravá ví asi jen Španělé… :-))

Tresinka
156 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Španělská Sangria (po česku)

Správná Sangria se dělá trochu jinak. A rozhodně do ní nepatří žádný tvrdý alkohol, protože se např. v Portugalsku a Španělsku pije ve vedru na žízeň po celý den. To by to vypadalo! :)). Lehké červené víno (nikoli dezertní) se rozředí vodou půl napůl (může být i trochu víc vína), přidá se dobře omyté citrusové ovoce i s kůrou (pomeranč, grep, mandarinka, limetka, citron apod.)- broskve, slívy a pod. ovoce by tam mohlo působit trochu blátivě, v podstatě lze dát téměř jakékoli ovoce, dle chuti osladíme. Necháme proležet nejméně do druhého dne. Podáváme dobře chlazené (s ledem)
Lze také připravit celkem dobrou náhražku, kdy opět lehké víno smícháme půl na půl s multivitamínovým či pomerančovým džusem. To když nám dojde pravá Sangría a nemáme čas nechat další proležet. Náhražku pak můžeme nalít na již použité ovoce.

trikolka
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Španělská Sangria (po česku)

nam nam to jsme si v patek vsichni pochutnali. ale dosel nam rum a tady se tuzemak neda koupit, tak musim pockat, az prijede zajezd z cech :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz