Recept Salát z lilků - Slata batinjan - Salade d"aubergines

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Lilky nakrájejete na čtvrtky, dejte do studené vody 30 minut. Vyměňte vodu a vařte cca 30 min za přidání soli, 3 stroužku česneku a šťávou z jednoho citronu. Po uvaření nechce řádně odkapat, vyberte dužinu a vidličkou tuto rozmačkejte. Přidejte rozetřený česnek, olej, sůl, harissu, olej, šťávu z citronů a umletý kmín dobře zamíchete, ozdobte olivami a podávejte

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 13.03.10 vloženo
  • 2274x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 menších lilků
  • 4 stroužky česneku
  • 2 citrony
  • 1 PL čerstvé umletého kmínu (normální)
  • 1 KL harissy
  • 4 PL oleje
  • 50 gr černých oliv
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salát z lilků - Slata batinjan - Salade d"aubergines

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Salát z lilků - Slata batinjan - Salade d"aubergines

martin_etzl
280 příspěvků 20.3.10 04:30
Re: Salát z lilků - Slata batinjan - Salade d´aubergines

Louis, dnes jsme měli k večeři tenhle tvůj salát a pak Oummok Hourija a k tomu, neuraž se - celé brambory pečené v troubě. Byla to lahůdka, holky se oblizovaly až za ušima, takže ti děkujeme.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz