Recept Salát z lilků - Slata batinjan - Salade d"aubergines

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lilky nakrájejete na čtvrtky, dejte do studené vody 30 minut. Vyměňte vodu a vařte cca 30 min za přidání soli, 3 stroužku česneku a šťávou z jednoho citronu. Po uvaření nechce řádně odkapat, vyberte dužinu a vidličkou tuto rozmačkejte. Přidejte rozetřený česnek, olej, sůl, harissu, olej, šťávu z citronů a umletý kmín dobře zamíchete, ozdobte olivami a podávejte

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 13.03.10 vloženo
  • 2155x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 menších lilků
  • 4 stroužky česneku
  • 2 citrony
  • 1 PL čerstvé umletého kmínu (normální)
  • 1 KL harissy
  • 4 PL oleje
  • 50 gr černých oliv
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salát z lilků - Slata batinjan - Salade d"aubergines

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
martin_etzl
280 příspěvků 20.03.10 04:30
Re: Salát z lilků - Slata batinjan - Salade d´aubergines

Louis, dnes jsme měli k večeři tenhle tvůj salát a pak Oummok Hourija a k tomu, neuraž se - celé brambory pečené v troubě. Byla to lahůdka, holky se oblizovaly až za ušima, takže ti děkujeme.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Ořechový koláč Ořechový koláč
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz