Recept Rychlá, teplá majonézová omáčka na vařenou zeleninu Veg Pra

anka22 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Hybrid mezi majonézou a holandskou omáčkou, snadný rychlý a chutný na vařený květák, chřest, brokolici, topinambury a podobně.

Postup

Vejce rozmícháme v misce s olejem nebo máslem, solí a pepřem. Misku postavíme nad páru a šleháme, dokud majonéza nezhoustne. Prstem kontrolujeme teplotu, pokud je směs moc horká, odstavíme z páry, ale pořád šleháme. Když je majonéza hotová, ochutíme citronovou šťávou, případně cukrem. Můžeme přidat sekané kapary.

Recept je z kategorií: Majonézy

Nahlásit recept

  • 27.04.12 vloženo
  • 3457x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 3 vejce nebo 2 vejce a 1 žloutek nebo 1 vejce a 2 žloutky
  • 3 polévkové lžíce dobrého oleje (slunečnicový ap.) nebo 3 polévkové lžíce rozpuštěného másla
  • sůl
  • bílý pepř
  • citronová šťáva

Doporučená příloha

  • zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlá, teplá majonézová omáčka na vařenou zeleninu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz