Recept Rychlá, teplá majonézová omáčka na vařenou zeleninu Veg Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Hybrid mezi majonézou a holandskou omáčkou, snadný rychlý a chutný na vařený květák, chřest, brokolici, topinambury a podobně.

Postup

Vejce rozmícháme v misce s olejem nebo máslem, solí a pepřem. Misku postavíme nad páru a šleháme, dokud majonéza nezhoustne. Prstem kontrolujeme teplotu, pokud je směs moc horká, odstavíme z páry, ale pořád šleháme. Když je majonéza hotová, ochutíme citronovou šťávou, případně cukrem. Můžeme přidat sekané kapary.

Recept je z kategorií: Majonézy

Nahlásit recept

  • 27.04.12 vloženo
  • 2164x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 3 vejce nebo 2 vejce a 1 žloutek nebo 1 vejce a 2 žloutky
  • 3 polévkové lžíce dobrého oleje (slunečnicový ap.) nebo 3 polévkové lžíce rozpuštěného másla
  • sůl
  • bílý pepř
  • citronová šťáva

Doporučená příloha

  • zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlá, teplá majonézová omáčka na vařenou zeleninu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz