Recept Rychlá, teplá majonézová omáčka na vařenou zeleninu Veg Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Hybrid mezi majonézou a holandskou omáčkou, snadný rychlý a chutný na vařený květák, chřest, brokolici, topinambury a podobně.

Postup

Vejce rozmícháme v misce s olejem nebo máslem, solí a pepřem. Misku postavíme nad páru a šleháme, dokud majonéza nezhoustne. Prstem kontrolujeme teplotu, pokud je směs moc horká, odstavíme z páry, ale pořád šleháme.

Když je majonéza hotová, ochutíme citronovou šťávou, případně cukrem. Můžeme přidat sekané kapary.

Recept je z kategorií: Majonézy


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.04.12 vloženo
  • 1916x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 3 vejce nebo 2 vejce a 1 žloutek nebo 1 vejce a 2 žloutky
  • 3 polévkové lžíce dobrého oleje (slunečnicový ap.) nebo 3 polévkové lžíce rozpuštěného másla
  • sůl
  • bílý pepř
  • citronová šťáva

Doporučená příloha

  • zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlá, teplá majonézová omáčka na vařenou zeleninu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kuře na medu Kuře na medu
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz