Recept Rozpouštějící se chvíle ze Švédska
babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
V míse našlehat máslo a postupně přidávat cukr. Našlehat do hladka. Přidat prositou mouku s kukuřičnou moučkou a dobře vše promíchat. Nakonec dovnitř zamíchat ochucení. Přikryté dát do chladna na 1 hodinu. Z těsta vyválet kuličky (24 kousků, ale mohou se dělat menší s upravenou délkou pečení) položit je na pečícím papírem vyložené plechy asi 5cm odsebe a pomocí dna lahve, nebo sklenice navlhčené ve vodě, zploštit kuličky na placky. Péct v předem vyhřáté troubě na 180°C po 10min. Cukroví nehnědne. Přesít cukr a zamíchat do něj máslo a obojí šťávy. Našlehat do hladka. Polevou potřít povrch cukroví. P.S. Cukroví se rozpouští na jazyku, proto asi ten jeho název.
Recept je z kategorií: Rohlíčky a kuličky
- 14.11.03 vloženo
- 6119x zobrazeno
Ingredience
- Na 2 tucty:
- 1 hrnek másla (225g)
- 5 1/2 lžic přesitého moučkového cukru
- 1 1/4 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 hrnku kukuřičné moučky
- 1/4 lžičky mandlového extraktu, nebo několik kapek mandlového oleje Dr. Oetker (ochucení)
- 1/4 lžičky pomerančového extraktu, nebo několik kapek pomerančového oleje Dr.Oetker (ochucení)
- Poleva:
- 1 hrnek mletého cukru
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce pomerančové šťávy
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Rozpouštějící se chvíle ze Švédska
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rozpouštějící se chvíle ze Švédska
budu velice ráda, když se ti cukroví povede a bude chutnat.
Vím, žes vloni měla zájem o Panettone (už jsem k slavnostnímu i jednoduchému poslala ty slíbené obrázky) a tak jsem letos přidala další recept se jménem ¨Božský Pandoro¨, který je velice podobný až na to, že je z Verony místo z Milána. Má krásně vanilkovo- citronovou chuť, a je bez kandovaného ovoce.
Pěkný večer Ti přeje,
433 příspěvků 16.11.03 03:24
dekuji za informaci a dam vedet jake jsou me pracovni vysledky. Pekny pozdrav i do Kanady.
433 příspěvků 16.11.03 03:18
promin, ale ja jiny cukr mouckovy neznam. Ja mela vzdy za to, ze mlety cukr a pudr jsou to jedno a same.
cukr je to pudrový/moučkový (promiň, opravím). Toho škrobu tam je opravdu tolik, schválně jsem všechno překontrolovala
Měj se pěkně!
Babi, používám jen bramborový škrob a právě proto mám pocit, že to asi úplně stejné nebude, protože se mi ho zdá opravdu moc v poměru k mouce. Na tento recept radši koupím kukuřičný. Ale Babi, co je to mletý cukr ??? Podle charakteru receptu si nejsem jista, mohl by to být moučkový/ ale tomu ty myslím říkáš pudrový/, ale utřít máslo s cukrem krupicí by taky šlo, tak fakt nevím.
Přeji Ti taky hezký víkend.
máš naprostou pravdu, ten olej Dr. Oetkera je v malých skleněných ampulkách a stačí, jak zajisté víš, jenom několik kapek na ochucení pečiva a pokrmů. Extrakt je něco jako třeba vanilkový. Návod na příprau vanilkového extraktu je částí článku ¨Vanilka¨. Podobně se připravuje extrakt z pomerančové kůry, mandlí atd. Extrakt se může skladovat časově neomezeně, díky jeho alkoholickému základu. Prodává se v malých skleničkách.
Pozdrav z Kanady do Švýcarska
Milá Ejo, mám ve spíži obojí a nikdy jsem v podstatě nezaměňovala jeden škrob za druhý. Běžně do českých, německých atd. receptů dávám bramborový škrob a třebas do asijských dávám kukuřičný (jednoduše ten, který je napsán v receptě). Vyzkoušelas někdy škroby zaměnit? Asi by to mělo být v podstatě to stejné, nebo ne? Cukroví je hodně máslové a tak nepotřebuje proležet.
Příjemný víkend Ti přeji z Kanady ;o)
P.S. Omlouvám se, ale asi mám v počítači nějakého šotka a ten si od včerejška mačká na nějakou klávesu.
se nazývá kukuřičná moučka, (měla jsem napsat škrobová moučka) a Solamyl je ta bramborová. Děkuji Ti Iro za odpověď a objasnění!
Pěkný víkend Ti přeje,
433 příspěvků 15.11.03 15:26
ten olej od Dr.Oetker je to aroma v te ampulce a nebo neco jineho co jeste neznam? Nevim jak u vas, ale tady se to aroma prodava v ampulce. Pekny den
24 příspěvků 25.1.09 03:43
v Česku je bramborová moučka Solamyl, též snad Naturamyl a kukuřičná tuším Gustin - ale už jsem ji dlouho neviděla(protože ji moc nekupuju) takže to omrknu jak je to s tím názvem.
Zdravím
Já bych si taky myslela, že místo kukuřičné moučky lze použít bramborovou
/tedy v podstatě škrob/, ale váhala bych s množstvím, přijde mi to moc v poměru k množství mouky. I když je to určitě podstata receptu tj.„rozplývání na jazyku“. Zkusím to z menšího množství a poreferuji, jak to dopadlo. Babi, tohle cukroví se asi nemá nechat dlouho rozležet před vánoci ???
kukuřičná moučka je jako bramborová a je to škrobová moučka. Pouč mě prosím, která se česky řekne jak, recept pak podle toho upravím a budu se snažit si to zapamatovat…;-) předem Ti děkuji.
P.S. Ten název receptu je poctivě přeložen ze švédštiny.
24 příspěvků 25.1.09 03:43
kukuřičná moučka je mouka anebo cosi jako škrob?V Cesku existuje kukuřičná moucka jako bramborová, ale funguje to jako škrob.