Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zébulon Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Po svátcích je potřeba začít malou detoxikační kúrou :- ).
Římský salát nakrájíme na jemné proužky, smícháme v míse s polníčkem. Cibuli oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na proužky. Polovinu syrových proužků přidáme k salátu do mísy, polovinu si necháme stranou. Papriku rozkrojíme, zbavíme jader, omyjeme a nakrájíme na jemné proužky, ty ještě na polovinu. Z pomeranče nožem okrájíme kůru tak, abychom odstranili i bílou membránu, potom nožem vykrajujeme jednotlivé dílky, aby nám zůstaly jen čisté měsíčky dužiny. Šťávu z prkénka zachytíme do misky a můžeme přidat k zálivce. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme polovinu proužků cibule, chvilku restujeme, přidáme papriku a zprudka opékáme. Po zhruba pěti minutách (paprika nesmí zhnědnout a změknout moc) přidáme lžičku cukru, necháme rozpustit a mírně zkaramelizovat a poté přidáme ocet. Necháme dobře odpařit, restujeme, až je je paprika obalená hustým sirupem. Necháme zchladnout. Na zálivku vyšleháme všechny ingredience do husté omáčky, do mísy na salát přidáme kousky pomeranče, zalijeme zálivkou - nemícháme. Navrch nasypeme restovanou papriku. Salát je dobrý samotný, ale i jako příloha třeba k marinovanému kuřecímu steaku, dovedu si představit, že by se do něj dal přidat i syrový nebo opečený fenykl.
Recept je z kategorií: Saláty Zeleninové saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
4.6.13 16:31
bajecny a jednoduchy recept! jen papriku bych přidala co nejdřív, aby se nespálila cibulka.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Římský salát s pomerančem a karamelizovanou paprikou
Vyborny salat na Novorocne predsavzatia , len tem polnicek ma domotal a musel som googlovat co to je v anglictine „mache“
lamb lettuce'.
Inac mi ostala taka staromodna francuzska surovina od vianoc „verjus“ takze nahradim tym ocot.
588 příspěvků 1.1.12 20:10
krásny šalát, aj zálievka vyzerá božsky. Tiež sa musím uberať týmto smerom - po toľkých sviatkoch.
Diky, glamo :- ). Nepovazuji se za zadneho experta - proto sem chodim, abych se neco naucila. ufo, presne, jak glama pise - vidim dobre, ze rad varis. Ale jsi mirne samovytacivy. Ten recept s ryzi je vazne zajimavy, ptala jsem se u nej z ryziho zajmu. Ale ty pomazanky - tam mi to neni jasne. Proc mi normalne vecne neodpovis na otazku, proc jsi sem to tajemstvi vycepniho (nebo jak se to jmenuje) dal? Treba mas nejaky duvod, ktery neznam, opet jen proto jsem ptala.
Omlouvam se ostatnim za zcela nesouvisejici diskuzi.
Ufo, nic ve zlém, že jsi vařivý, je vidět. Neber to jako navážení, ale naopak, jako postrčení k lepším výkonům.
(Tedy..většina z nich
)

Od napadání jsou tu jiní, nenech se mezi ně zařadit a buď mezi vařiči. Nad recepty se můžeme dohadovat, tady se nemusí povinně jen chválit. A připomínky těch, kteří umí (ty poznáš podle jejich receptů a komentářů) ber rozumně. Nechtějí ublížit, mají zájem o vaření
Omyl,já vařit umím tedy aspoň si nikdy nikdo nestěžoval,ale jen jsem chtěl ukázat že to fakt není milé když se do vás někdo naváží.Děkuji.
No jo, ufo…není to palihub..tohle je totiž vyšší kuchařská a tam jsi evidentně ještě nedorostl.

Doporučuji prohlédnout si recepty autorky, pak se dlouho učit a pak přinést něco skutečně kvalitního..
Příjde mi to takové všední.Kdyby snad tam byly nějaké nové ingredience nebo cokoliv jiného,ale takto to vypadá jak dost obyčejný salát.