Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zaděláme a vypracujeme hladké kynuté těsto jako na koláče. Než vykyne připravíme náplň. Nastrouhanou řepu na kousku másla udusíme, podle chuti přisolíme, opepříme, je-li třeba i přisladíme. Přidáme ořechy a zahustíme strouhaným perníkem nebo mletým mákem. Z vykynutého těsta odkrajujeme lžicí kousky, roztlačené plníme náplní, balíme jako bochánky. Necháme krátce vykynout, potom je potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova v předem vyhřáté troubě při 190°C. (Můžeme přizdobit trochou drobenky).
Recept je z kategorií: Buchty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Řepánky z Polabí
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky za radu,běžím tam .
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Čír je podle mne polévka s bryndzou a existuje mnoho variant. Jedna je tady na Labu pod názvem" Bryndzová polévka Čír". Tohle, co popisuješ, bude asi něco jiného. Nebo nějaký krajový, možná rodinný název.:-)
makyno7, to je přesně dotaz do diskusního fóra, sekce „Hledám recept“, tady si toho těžko někdo všimne…
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Pokusím se zeptat Vás zda neznáte polévku jménem čír ,alespoň myslím že mi ji takto stará mama nabízela.Byla to čirá polévka se zeleninou , noky ,fazolové lusky a já nevím snad i brambory.Polévka měla nádech červené barvy asi pravděpodobně po paprice .Bohužel jsem zkoušela podle těchto ingrediencích
polévku uvařit ale nebylo to to, co bych opravdu chtěla mít za tu polévku od mojí starký která bohužel mi tento recept nikdy nezdělí.
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Přidávám se k názoru že řepánky jsou také mojí dětskou vzpomínkou na kterou se nedá zapomenout.Jezdívala jsem na ně na slovensko k starej mame, byly jedinečné a vynikající .Také díky za recept který jsem dlouhá léta postrádala
Jako malá jsem měla chůvu, protože jsem nesnášela školku a ta vždycky na podzim pekla řepánky. Byla jsem malá holka, ale na ně si vzpomínám moc dobře. Je to neuvěřitelně jedlé. Díky za recept i za vzpomínku.
to jsem ráda, že jsem udělala radost, jestli si ještě na něco vzpomínáte ptejte se, pokusím se uveřejnit.
609 příspěvků 25.1.09 03:43
… mňam, hned odpoledne jdu občíhnout okolní pole, jestli někde nepěstují řepu a pak už si tu sklizeň sakra ohlídám, pamatuji si řepánky z dob svého dětství od babičky, ta je pekla pravidelně a vozili jsme si je domů…
… díky za recept, už je vytisklý…
28 příspěvků 25.1.09 03:43
hned zítra volám domů, protože takové řepánky jako maminka samozřejmě nikdo jiný neumí
. Tos mi teda udělala ohromnou radost, úplně
je cítím na jazyku…a zavírám oči…a vzpomínám…
130 příspěvků 25.1.09 03:43
Vali díky za vysvětlení, na „pajtl“ asi nepůjdu ale poohlídnu se na Zelňáku, což je naše tržiště. Řepánky bych ráda ochutnala. Zdraví Tě mamula.
na to je nejlepší řepa cukrová co najdeš někde podél silnice když ji budou svážet z polí, ale bojím se, že už se jí v dnešní době moc nenajde, tak tedy pouze řepa cukrovka
130 příspěvků 25.1.09 03:43
Vali prosím může to být řepa co si pěstuji na zahradě na zavařování, nebo je to ta co se pěstuje na poli?