Recept Rakouská srdíčka

Pampeliska191 Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rakouská srdíčka

Postup

Žloutky prolisujeme jemným sítem, přidáme 75 g práškového cukru, máslo, vanilkový cukr, sůl, koření, mouku a mandle. Uhněteme těsto, zavineme je do fólie a dáme na 1 hodinu vychladit. Pak vyválíme 3 mm silný plát. Vypichujeme asi 5 cm velká srdce, u poloviny vypichujeme ještě malá srdíčka. Pečeme asi 12 minut v předehřáté troubě na 200°C. Nevypichované sušenky potřeme malinovým želé nebo marmeládou, spojíme se srdci s otvorem a posypeme práškovým cukrem. Z tohoto množství uděláme asi 50 kousků.

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 05.11.03 vloženo
  • 7163x zobrazeno

Ingredience

  • Na těsto:
  • 3 natvrdo vařená vejce
  • 125 g práškového cukru
  • 175 g másla
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 1/2 kávové lžičky mleté skořice
  • 1/2 kávové lžičky kardamomu
  • 250 g polohrubé mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • 100 g malinového želé nebo marmelády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rakouská srdíčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz