Recept Rakouská srdíčka

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rakouská srdíčka

Postup

Žloutky prolisujeme jemným sítem, přidáme 75 g práškového cukru, máslo, vanilkový cukr, sůl, koření, mouku a mandle. Uhněteme těsto, zavineme je do fólie a dáme na 1 hodinu vychladit. Pak vyválíme 3 mm silný plát. Vypichujeme asi 5 cm velká srdce, u poloviny vypichujeme ještě malá srdíčka. Pečeme asi 12 minut v předehřáté troubě na 200°C. Nevypichované sušenky potřeme malinovým želé nebo marmeládou, spojíme se srdci s otvorem a posypeme práškovým cukrem. Z tohoto množství uděláme asi 50 kousků.

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 05.11.03 vloženo
  • 5470x zobrazeno

Ingredience

  • Na těsto:
  • 3 natvrdo vařená vejce
  • 125 g práškového cukru
  • 175 g másla
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 1/2 kávové lžičky mleté skořice
  • 1/2 kávové lžičky kardamomu
  • 250 g polohrubé mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • 100 g malinového želé nebo marmelády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rakouská srdíčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz