Recept Rakouská srdíčka
Pampeliska191 Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Žloutky prolisujeme jemným sítem, přidáme 75 g práškového cukru, máslo, vanilkový cukr, sůl, koření, mouku a mandle. Uhněteme těsto, zavineme je do fólie a dáme na 1 hodinu vychladit. Pak vyválíme 3 mm silný plát. Vypichujeme asi 5 cm velká srdce, u poloviny vypichujeme ještě malá srdíčka. Pečeme asi 12 minut v předehřáté troubě na 200°C. Nevypichované sušenky potřeme malinovým želé nebo marmeládou, spojíme se srdci s otvorem a posypeme práškovým cukrem. Z tohoto množství uděláme asi 50 kousků.
Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované
- 05.11.03 vloženo
- 7163x zobrazeno
Ingredience
- Na těsto:
- 3 natvrdo vařená vejce
- 125 g práškového cukru
- 175 g másla
- 1 balíček vanilkového cukru
- špetka soli
- 1/2 kávové lžičky mleté skořice
- 1/2 kávové lžičky kardamomu
- 250 g polohrubé mouky
- 50 g mletých mandlí
- 100 g malinového želé nebo marmelády
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Rakouská srdíčka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rakouská srdíčka