Recept Rakouská srdíčka

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rakouská srdíčka

Postup

Žloutky prolisujeme jemným sítem, přidáme 75 g práškového cukru, máslo, vanilkový cukr, sůl, koření, mouku a mandle. Uhněteme těsto, zavineme je do fólie a dáme na 1 hodinu vychladit. Pak vyválíme 3 mm silný plát. Vypichujeme asi 5 cm velká srdce, u poloviny vypichujeme ještě malá srdíčka. Pečeme asi 12 minut v předehřáté troubě na 200°C. Nevypichované sušenky potřeme malinovým želé nebo marmeládou, spojíme se srdci s otvorem a posypeme práškovým cukrem. Z tohoto množství uděláme asi 50 kousků.

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 05.11.03 vloženo
  • 5620x zobrazeno

Ingredience

  • Na těsto:
  • 3 natvrdo vařená vejce
  • 125 g práškového cukru
  • 175 g másla
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 1/2 kávové lžičky mleté skořice
  • 1/2 kávové lžičky kardamomu
  • 250 g polohrubé mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • 100 g malinového želé nebo marmelády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rakouská srdíčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz