Recept Půlnoční polévka zvaná královská (pro Kozorohy)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do horkého hovězího vývaru vložíme předem krátce ovařené hovězí maso a na malém ohni je podle kvality masa asi 2-2 1/2 hodiny téměř doměkka uvaříme. Asi v polovině uvedené doby přidáme do hrnce na kusy pokrájené (rozmrazené nebo čerstvé) slepičí maso a půl hodiny před koncem varu všechnu zeleninu. Společně na mírném ohni pod poličkou vaříme, až maso i zelenina změknou. Je-li třeba, přidáme trochu vody. Hovězí maso i slepici vyjmeme a nakrájíme na úhledné kousky. Polévku podle chuti ještě osolíme a opepříme. Morkové kosti nevaříme s polévkou, vložíme je syrové na chvíli do horké trouby (krátké kosti stačí na tři minuty, delší na pět minut). Poté morek lehce vyklepneme a necháme vychladnout. Těsně před podáváním polévky jej nakrájíme na kolečka. Aby se nerozpadl, vložíme jej jen nakrátko do vřelé polévky a ihned podáváme. Tímto způsobem připravený morek je chuťově výborný a vzhledný. Čerpáno z Receptáře ve znamení zvěrokruhu (1989).

Recept je z kategorií: Masové polévky

Nahlásit recept

  • 01.05.05 vloženo
  • 4414x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g hovězího hrudí nebo žebra
  • 500 g slepice na polévku
  • 2 1/4 l hovězího vývaru (může být i z kostky)
  • 1/2 šálku očištěného celeru pokrájeného na proužky
  • šálek očištěné, rovněž na proužky rozkrájené mrkve
  • 1 1/2 šálku očištěného, na jemné kroužky nakrájeného pórku
  • šálek pokrájené kapusty
  • sůl
  • pepř
  • 1 ČL jemně krájené pažitky nebo petrželky
  • 1/2 ČL sušeného kerblíku
  • 4 morkové kosti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Půlnoční polévka zvaná královská (pro Kozorohy)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Půlnoční polévka zvaná královská (pro Kozorohy)

blueska
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Půlnoční polévka zvaná královská (pro Kozorohy)

Tak tuhle polívku dělává moje mamina a můžeme se po ní utlouct (někdy se i utlučeme).....akorát ten morek se nám nějak ekluje. Je to nejnejnej…lepší polívka, má sto chutí a talíř je dycky malej :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz